avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3361
EURO
35,1955
ALTIN
2.247,62
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Irkçıların ayak sesleri

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Yücel Kahraman gündeme dair yazdı.

Irkçıların ayak sesleri

İSTİHBARAT SERVİSLERI NOTALARI

Avrupa’nın bir çok ülke istihbarat birimlerin son yayımlarında Avrupa’da aşırı sağ hareketlerin çoğaldığı ve daha çok Avrupa’lı bu hareketin etkisi altına girdiklerini bildirdiler. Faşist Neo-Nazi ideolojinin yayıldığı Avrupa’da sosyal medya ve bireysel sözlü tacizler ve hatta fiziki saldırılar dahi olmakta, bu ideoloji günümüzde İslam karşıtı bir olguya gelişmiştir, Müslümanlar hedef gösterilmekte fakat koyu tenli bir çok Avrupalı nefret tacizleri mağduru olmuş, islamafobinin aslında yabancı düşmanlığı xenofobinin bir dalgası olarak tanımlamak daha doğru olmaktadır. Ve bu ideolojinin Kuzey Amerika Alt-Right hareketi dalgalanması olduğunu da bilmek gerek.

İDENTİTER GENÇLİK KOLLARI

İslam ve mülteci karşıtı Pegida hareketinden sonra Avrupa’nın bir çok ülkesinde yeni identiter (kimlik) gençlik kolları organize edilmeye başladı. Kendilerini muhafazakar ve Avrupa kimliğinin koruyucuları olarak tanıtan bu gençler üniversitelerde öğrenci dernekleri içinde organize etmekte. Bu öğrenci kimlikleri onların atif ve nefret dolu sosyal medya paylaşımları kamu oyu tarafından ifade özgürlüğü ve gençlik günahları olarak fazla çabuk affediliyor. Halbuki bu identiter gençlik kolları hiç de marjinal değil, Kuzey Amerika Alt-Right hareketinin Avrupa dalgalanmasıdır. Krowdfunding ile kendilerine resmi yöntemlerle fon sağlıyor günümüz sosyal medya kanalları twitter, youtube, ve facebook ile müslümanlara ve göçmenlere karşı nefret yayıyorlar, silahlanıyor, yüzlerle gençlerle birlikte milis olarak tanımlanabilecek çalışmalar yapıyorlar.

UYANIN

Şimdilik tüm hareketlerini kimlik farkındalığı geliştirmek için odaklansa da Avrupa’lı gençleri İslama ve  göçmenlere karşı uyandırmak, içlerinde anarşist olanlar ise müslümanlara ve özellikle başörtülü hanım ve kızlara fiziki saldırı eylemleri gerçekleştirmektedirler, Camiileri ve dernekleri kundaklamalardalar. Bu hareketin dalgası okadar güçlü ki siyasi etkisi uç sağ siyasi partilerden merkez demokrat partilerine kadar ve hatta yeni sol aydınların karanlık ayrışmalarına kadar sürüyor, en son geçim protestocuları sarı yelekliler arasında bile dağılıyor. Avrupa’da yakın geleceğimiz bu dalgalarla karanlık gözükmekte endişe uyandırmaktadır. Bu dalgayı iyi görmek karşı gelebilmek için stratejiler ve ittifaklar kurmak için vakit geldi ve geçmekte onun için uyan Avrupa, duy bu sesi, bu gelen ırkçiların ayak sesleri.

Yücel Kahraman – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.