avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3271
EURO
35,0710
ALTIN
2.294,30
BIST
8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İran’ın gözaltına aldığı Rus gazeteci serbest

İran’ın gözaltına aldığı Rus gazeteci serbest
11.10.2019
A+
A-

25

Rus gazeteci Yulya Yuzik, Moskova’dan Tahran’a gitmiş ve burada Devrim Muhafızları tarafından gözaltına alınmıştı. Yuzik, dün serbest bırakıldı.

AJANLIK SUÇLAMASIYLA GÖZALTINA ALINMIŞTI

İran’da yerel kaynaklar, Rus gazetecinin ajanlık suçlamasıyla gözaltına alındığını  açıklamıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ve Kremlin’den, gazetecinin serbest bırakılması yönünde telkinler nedeniyle İran’dan gazetecinin sorgusu tamamlandıktan sonra serbest bırakılacağı açıklaması gelmişti.

GERİLİM GECE YARISI SONA ERDİ

Son olarak Rus basınına konuşan İranlı bir yetkili, gözaltı nedenini İsrail ajanlığı değil vize sorunu olarak belirtmişti. Rusya ile İran arasında yaşanan gazeteci gerilimi, gece yarısı sona erdi.

Rusya’nın Tahran Büyükelçiliği Sözcüsü Andrey Ganenko, gazetecinin gece yarısı serbest bırakılarak Moskova’ya gönderildiğini duyurdu.

Gazetecinin sağlık durumunun iyi olduğunu ifade eden Ganenko, Yuzik’in serbest bırakılmasında Moskova ve Tahran’ın karşılıklı çabasının yoğun olduğunu söyledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.