avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3346
EURO
35,2006
ALTIN
2.247,92
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İngiltere ve Rusya arasındaki kriz derinleşiyor

Çift taraflı çalışan eski Rus casusu Sergey Skripal’in zehirlendiği Salisbury’deki katedrale, Rus bayrağı asıldı. İngiltere’nin en eski katedraline Rus bayrağı çekilmesi yeni bir siyasi kriz başattı.

İngiltere ve Rusya arasındaki kriz derinleşiyor
18.02.2019
A+
A-

Geçtiğimiz yıl eski Sovyetler Birliği döneminde GRU ajanı olan Sergey Skripal zehirlenmiş, İngiltere, bu olaydan dolayı Rusya’yı sorumlu tutmuştu. Rusya ise İngiltere’nin bu iddiasını reddetmişti.

İngiltere ve Rusya arasındaki kriz derinleşiyor

İNGİLTERE VE RUSYA ARASINDA KRİZ ÇIKTI

İngiltere ile Rusya arasında büyüyen bu kriz, yeni bir olayla daha derinleşti. İngiltere’nin Salisbury şehrinde bulunan ve yapımı 13’üncü yüzyıla kadar dayanan Salisbury Kutsal Meryem Ana Katedral Kilisesi’nin restorasyon iskelelerine asılan Rusya bayrağı nedeniyle, Rusya ile İngiltere arasında yine kriz çıktı.

İngiltere ve Rusya arasındaki kriz derinleşiyor

RUS KONSOLOSLUĞU BAYRAĞI RUSLARIN ASMADIĞINI AÇIKLADI

Salisbury Kutsal Meryem Ana Katedral Kilisesi’inde, pazar ayininden sonra 2 kişi tarafından iskelelere asılan dev Rusya bayrağı, İngiltere basınında geniş yer aldı. İngiliz basını, Skripal davasından sonra Rusya’nın, dev Rus bayrağı asarak gövde gösterisi yapmaya çalıştığını savundu.

Rus konsolosluğu, bayrağın Ruslar tarafından asılmadığını, Rusya’nın bu olayla ilgili bağlantısının bulunmadığını ifade ederek olayı ‘provokasyon’ olarak nitelendirdi. Ayrıca Rus Konsolosluğu bayrak olayıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Katedrale bayrak asma olayının, geçtiğimiz yıl yaşanan Skripal olayıyla bağdaştırılması son derece üzücüdür.” ifadeleri kullanıldı.

İngiltere ve Rusya arasındaki kriz derinleşiyor

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.