avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İkinci şüpheli Mustafa Sarıgül!

İnönü çiftinin ölümle tehdit edilmesi’ ile ilgili soruşturmaya Emir Sarıgül’ün ardından babası Mustafa Sarıgül de dahil edildi. Sarıgül ‘şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Sarıgül’ün İnönü’nün ardından ABD’ye gidip gitmediği de inceleniyor.

İkinci şüpheli Mustafa Sarıgül!
28.01.2015
A+
A-

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile eşi Nazlı İnönü’nün ‘ölümle tehdit edilmesi’ iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma Mustafa Sarıgül’e uzandı.
Dosyanın ikinci şüpheli Mustafa Sarıgül

Oğlu Emir Sarıgül’ün soruşturma kapsamında önce ‘tanık’ ardından ‘şüpheli’ olarak ifade vermesinin ardından dosyaya Mustafa Sarıgül de dahil edildi. Şişli’nin eski belediye başkanı Mustafa Sarıgül de artık dosyanın ikinci şüphelisi oldu.

Terör savcılığı ‘şüpheli’ olarak ifade çağırdı
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılığı, Mustafa Sarıgül’e ‘şüpheli’ sıfatıyla tebligat gönderdi. Sarıgül, önümüzdeki günlerde ifade vermesi için Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na çağırıldı.

İnönü’nün ‘tehdit’ iddiaları sorulacak
Savcılık sorgusunda Sarıgül’e daha önce müşteki olarak ifade veren İnönü çiftinin iddiaları sorulacak. Sarıgül’e ‘Hayri İnönü’yü istifa etmesi için tehdit edip etmediği, tehdit zoruyla istifa mektubu imzalatıp imzalatmadığı ve İnönü’nün peşinden Amerika’ya gidip gitmediği’ sorulacak.

Sarıgül’ün yurtdışı çıkış kayıtları incelenecek
Soruşturma savcılığı, Hayri İnönü’nün ABD’de olduğu tarihlerde Sarıgül’ün ABD’ye gidip gitmediğine ilişkin kayıtları da İstanbul Emniyeti’nden incelemesini istedi. İstanbul Emniyeti, Mustafa Sarıgül’ün yurtdışına giriş-çıkış kayıtlarına inceledikten sonra savcılığa bilgi verecek.

Nazlı İnönü’nün açıklamaları ile soruşturma başlatıldı
Soruşturma Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün eşi Nazlı İnönü’nün Hürriyet Gazetesi’ne verdiği röportajda eski başkan Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümlü tehdit ettiğini açıklamasının ardından başlatıldı. Daha sonra İnönü çiftinin ‘müşteki’ olarak ifadesi alındı. İki isimde Mustafa Sarıgül’ün kendilerini ölümle tehdit ettiğini iddia etti.

Gerginlik Kasım’da başladı
Şişli Belediyesi’ndeki gerginlik 4 Kasım 2014’te başladı. Hayri İnönü, Mustafa Sarıgül döneminden gelen kritik görevlerdeki 12 müdürü görevden aldı. Bu görevden almaların yanı sıra seçimin ardından, Başkanvekili ve Koordinatör Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül’ün de yetkilerini kıstı.
Hayri İnönü’nün bu tasarruflarını Galatasaray’ın bir gün sonra Dortmund ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçına gitmek için havalimanında bekleyen Emir Sarıgül öğrendi. Hemen belediyeye geri döndü ve tümünü babası Mustafa Sarıgül ile birlikte belirledikleri CHP Şişli Belediye Meclis Grubu’nu topladı. Grup görevden almalara ve yetki budanmasına karşı çıktı.

Daha sonra kavga daha da gün yüzüne çıktı. Önce İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar belediye içinde bir grubun saldırısına uğradı. Ardından İnönü’nün eşi Nazlı İnönü ‘tehdit edildik’ diye açıklama yaptı. Bu açıklamanın ardından Emir Sarıgül basın toplantısı düzenleyerek istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak: Al Jazeera

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.