avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

İki yıl boyunca baktığı çocukları öldürdü

İki yıl boyunca baktığı çocukları öldürdü
19.04.2018
A+
A-


Jüri üyeleri bakıcı Yoselyn Ortega’nın 6 yaşındaki Lucia Krim ve 2 yaşındaki Leo Krim’i 2 Ekim 2012’de öldürdüğünde ne yaptığını bildiğine hükmetti.

 

Jüri Yoselyn Ortega’nın cinayet anında aklının başında olmadığı ve bu nedenle sorumlu tutulamayacağı savunmasını reddetti.

İki çocuğu bıçaklayarak öldüren bakıcının olay sırasında aklını kaybettiği yönündeki savunmaya ikna olmayan jüri cinayet ile yargılama kararı verdi.

Ortega karar okunduğunda sakinliğini korudu ancak bir süre sonra tepki gösterdi.

Çocukların babası Kevin Krim, ön sırada izlediği duruşmada jüri üyelerinin ellerini sıktı ve onları kucaklamak istedi.

Çocukları eve döndüğünde kan dolu bir küvette ölü bulan Anne Marina Krim ise mahkemede yoktu.

Ortega’nın avukatı Valerie Van Leer-Greenberg Ortega’nın çocukları öldürmediğini iddia etmezken tanısı konulmamış akıl hastalığının etkisind eolduğunu ve rahatsızlığının o anlarda kötüleştiğini ve onu saldırıya ittiğini iletti. Bakıcı çocukl

Akıl hastalığının diğer rahatsızlıklar gibi belirti vermediğini savunan avukat bu tür hastaların, rahatsızlıklarının, bazen tepe seviyeye ulaşıp sonrasında kimsenin anlamayacağı olağan bir insan durumuna geri gelebilecekleri bir seyr izleyebileceğini iddia etti.

Savcılar, Domink Cumhuriyeti kökenli Ortega’nın, çocukların annesine duyduğu nefret ve kıskançlığın bir sonucu olduğunun altını çizdi.

Kapanış argümanlarını sunan avukat Stuart Silberg ise bakıcını her bıçak darbesinde yaptığının ne olduğunu gayet iyi bildiğini ve bilerek yaptığını vurguladı.

Yedi hafta süren duruşmalar boyunca izleyiciler gözyaşlarını tutamadı.Jüri annenin çocuklarını ölü bulduğu anda yaşadıklarını, çocuklarının boş bakan gözleri veküçük vücutlarındaki bıçak yaralarını anlattı.

Anne üç yaşındaki kızı Nessie’yi yüzme dersine götürdüğü bir gün bakıcının da Lucia’yı dans sınıfına bırakması planlanmıştı. Lucia’yı da annesi alacaktı. Ancak dans sınıfına gittiğinde lucia’nın olmadığını gördü. İki yıldır kendileir ile çalışan Ortega’ya ulaşmaya çalıştı. Eve döndüğünde çocuklarını ölmüş Ortega’yı ise başarısız bir intihar girişimi ile kendini de bıçaklamış halde buldu. Lucia 30 Leo ise 5 kez bıçaklanmıştı.

Ömür boyu hapis istemi ile New York’da mahkemeye çıkan Ortega’nın cezası önümüzdeki ay kesinleşecek.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.