avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollandalı Türkler: teröristleri deşifre eden PKK’nın hedefindeki aydın Sefa Yürükel’e koruma tahsis edilsin!

Barıştan yana tavır koyan Hollandalı Türk aydını Sefa Yürükel, binlerce insanın katili olan PKK destekli Tunceli Belediye başkanını, Tunceli’ye diktirdiği ASALA anıtı ve PKK’y verdiği destek nedeniyle, aydın sorumluluğu çerçevesinde haklı olarak gündeme taşıdığı için PKK’nın hedefinde. Belediye başkanının ise suçları üst üste yığılarak daha da birikiyor ve o nedenle tutuklu olarak yargılanıyor. Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı, gazeteci Denizhan Murat Üresin ise akademisyen Sefa Yürükel’e koruma tahsis edilmesine gerektiğine dair halkta gelen talebi dinlendirerek, konuyu köşesine taşıdı.

Hollandalı Türkler: teröristleri deşifre eden PKK’nın hedefindeki aydın Sefa Yürükel’e koruma tahsis edilsin!

AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne verdiği analizleriyle bilinen Sefa Yürükel PKK’nın hedefinde.
*** *** ***
Bazı aydınlar vardır ‘aydın’ olmanın sorumluluğunu iliklerine kadar his eder ve her ne pahasına olursa olsun gereğini tüm zorluklara rağmen yerine getirirler.

Küfür, tehdit ve nice ahlaksız saldırının karşısında Türk milletini ve insanlık onurunu koruyan işte o aydınlar vardır.

İşte bu aydınlardan biri sosyal-antropolog Sefa Yürükel.

Hollandalı Türk Sefa Yürükel, Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı olarak yaptığı çarpıcı tespitlerle, tutuklanan Tunceli’nin PKK destekçisi HDP’li Belediye başkanının suç dosyasının daha da kabar olduğuna işaret eden analiz ve tespitleri ‘aydın sorumluluğu’ çerçevesinde yerine getiren bir vatansever ve Atatürk sevdalısı.

Türkiye tarihinde ilk defa, Türk milletine en ahlaksızca saldırıları yapmış olan Ermeni ASALA terör örgütü’nün anıtının Türk topraklarında, üstelikte Türk devletinin parasıyla dikildiği süreci yaşadık.

Bu olay Tunceli’de vuku buldu.

İşte bunu yapan ırkçı terör örgütü PKK’nın siyasi parti görünümlü taşeronu HDP’nin Tunceli Belediye başkanı Mehmet Ali Bul adlı şahıstı.

Bunu tüm çıplaklığıyla kamuoyuyla paylaşan ise Sefa Yürükel.

Tunceli Belediye başkanı Mehmet Ali Bul tutuklandı, belediye’ye kayyum atandı ve ülkemizin yiğitlerinin canlarını hunharca alan eli-kanlı terör örgütü PKK’ya ve Ermeni terör örgütü ASALA’ya sağladığı destekten ötürü geçte olsa yargılanıyor, hesap veriyor.

Yürükel’in bilimsel tespitleri Avrupa’dan Türkiye’ye çok ses getirdi. Barışı sağlamak için terörle demokratik hukuk kuralları içinde ‘etkin mücadele’ böyle olmalı, insanlar suçlanacak bir açıkları yoksa çekinmemeli.

Kele koltukta, korkusuz Sefa Yürükel ise PKK’nın tehditleriyle karşı karşıya. Her konuda Türkleri hedef gösterip PKK’nın sözde ‘Kürt özgürlük örgütü’ olduğunu savunan Gladyo destekli ‘Türkiyeli’ kisvesiyle PKK terörüne yaltakçılık yapanlar ise görünürde sessiz, ancak gerçekte ateşi körüklemekle meşgul.

Demokratlar, Türk Milliyetçileri, muhafazakarlar, Atatürkçüler-laikler, sosyalistler ve onu destekleyenler, Hollanda polis’inin Sefa Yürükel’e koruma sağlaması gerektiğini düşünüyor.

Hollanda Anayasa’nın düşünceyi ifade ve yaymayı hak kabul eden maddeleri hala yürürlükte ise Sefa Yürükel fikirlerini daha rahat dile getirebilmeli ve yayabilmelidir. Bunu güvence altına almakta Hollanda devletinin ve polis’inin görevidir.

Keşke her aydın  Sefa Yürükel gibi cesaretini toplayıp, emperyalizmin oyuncağı olarak Türk’ü boğmak üzere ortaya sunulan terör örgütlerine karşı çıksa insanlığa barış gelecek, terör bitecek.

Bir gerçek var ki, Sefa Yürükel kele koltukta ve terör örgütlerinden korunmak zorundadır.
Bu böyle tarihe not düşüle.

Denizhan Murat Üresin – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.