avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3942
EURO
35,0195
ALTIN
2.325,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollandalı Türk Hüseyin Sayılgan’dan küfürbaz-çirkin Ebru Umar’a tarihi kapak

Köşe yazarı Ebru Umar’ın hakaretleri Hollanda Türklerini hukuki adımlar itmeye yönetti. UETD Hollanda eski Başkan Yardımcısı Hüseyin Sayılgan’ın Umar’a Türkiye’de dava açtığı öğrenildi.

Hollandalı Türk Hüseyin Sayılgan’dan küfürbaz-çirkin Ebru Umar’a tarihi kapak
A+
A-

KÜFÜRBAZ EBRU UMAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Nisan 2016’da Hz. Muhammet’e (SAV), Müslümanlara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesi ile Kuşadası’nda gözaltına alınan Ebru Umar ile ona dava açan 47 yaşındaki Hüseyin Sayılgan Hollanda’nın en çok izlenen TV kanalında karşı karşıya geldi.

EMBU UMAR İNSANLARIN ADRESLERİNİ SIZDIRIYOR
‘Küfürbaz yazar’ olarak anılan Ebru Umar hakkında Türkiye’de suç duyurusunda bulunanlardan Hollanda’da yaşayan 5’inin adı ve açık adresinin GeenStijl adlı internet sitesinde yayınlandığına işaret eden Hüseyin Sayılgan, adresinin Ebru Umar tarafından basına sızdırıldığını belirterek, hem GeenStijl, hem de Ebru Umar hakkında şikayette bulunduğunu anlattı.

YASAL OLAN NEYSE O YAPILDI
Hüseyin Sayılgan, “Yalnızca adım yayınlansaydı sorun olmazdı. Yasalara aykırı bir şey yapmadım, hakkımı kullandım. Ama şimdi açık adresim de yayınlandı. Beni hedef gösterdiler. Yarın bir gün evimin camları kırılırsa ne olacak?” dedi.

Köşe yazıları ve sosyal medyada küfür ve hakaret içerikli paylaşımlarından dolayı Umar’ı mahkemeye veren UETD Hollanda eski başkan yardımcısı Hüseyin Sayılgan, yaptığı açıklamada Ebru Umar ile karşı karşıya geldiği programda yaşadıklarını anlattı.

HÜSEYİN SAYILGAN ŞUNLARI KAYDETTİ:
“Çok değerli arkadaşlar,
ömrümde ilk defa tv’de canlı yayına çıktım. Ne hikmetse ırkımıza, kültürümüze, dinimize küfür ve hakaret eden asimile olmuş bir Türk bayan ile beraber çıkmak nasip oldu. Ayrıca kendisini küfürleri ve hakaretlerinden dolayı mahkemeye vermiş bir zat olarak çıktım karşısına.
Bu onurlu görevi yaparak belki kendimi Hollanda medyasında ve bazı kesimlere hedef yaptım ama, inancım ve kültürüm açısından halkımızın çoğunun düşüncesinin sözcüsü olmaya çalıştığıma inanıyorum ve inanarak yaptım bu işi. İnşallah yoğun heyecanıma rağmen taktirinizi kazanmışımdır.
Söyleyecek çok olaylarım vardı, değinmek istediğim bir çok konu vardı ama, sözlerimin her defasında moderatör tarafından kesilmesi bu açıklamalarımı yapmama engel oldu. Hatta masada oturan Hollanda’nın ilk 500 zengini içerisinde bulunan şahsın, Ebru Umar’a arka çıkmak uğruna bana hakaret edebileceğini düşmesine kadar gitti olay.
Ama kardeşiniz etiketine bakmadan kendisini aynı uslupta yerine oturttu şükürler olsun. “İdioot” cümlesine “sensin İdioot.!!”, Nereden alıyorsun bu hakkı diyerek haddini bildirdimiş oldu zengin züppenin..
Bunun yanında Hollanda Hristiyan Demokrat Partisi lideri Sybrand van Haersma Buma’nın, “Türkiye 6 milyar doları almasını biliyor” sözü üzerine, sözlerinin doğruları yansıtmadığını, Avrupa birliğinin şimdiye kadar Turkiye’ye sadece 106 milyon yardım yaptığını yüzüne vurarak, sözünü düzeltmesini ve milletin yanlış bilgilendirilmemesini söyledim.
Bizler sesimizi çıkarmadıkça Ebru Umar’lar ve yalancı Hyristiyan demokratlar herdaim olacaktır. Bu zihniyetin karşısında hep beraber dimdik duralımki alanın boş olduğunu zannetmesinler.
Proğram öncesi arayan, destek ve dualarını esirgemeyen tüm dostlarıma, proğram sonrası yine hala desteklerini tebriklerini sunan herkese çok çok teşekkür ederim.

Birimiz hepimiz.!! hepimizde Türkiye’yiz.!!

Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum..!!!

Huseyin Sayılgan
08-09-2016

Programın tamamını aşağıda izleyebilirsiniz:

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.