avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5021
EURO
34,5289
ALTIN
2.495,53
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollandalı istihbaratçı Ahmet Boylas’tan yazar Lokman Uzel’e saldırı girişimi

Merkezi Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan Türkeli Derneği’nin başkanı Lokman Uzel’e Hollanda istihbarat elemanı Ahmet Boylas tarafından planlanan saldırı başarısız sonuçlandı. Hollanda’da son 15 yıldır ‘Türk-Kürt kavgası’ oluşturmaya çalışan provokatör Boylas’ın istihbarat örgütü’nün yerel elemanlarından emir ve talimatlar aldığı öğrenildi.

Hollandalı istihbaratçı Ahmet Boylas’tan yazar Lokman Uzel’e saldırı girişimi

UZEL’E SALDIRI PLANI SONUÇSUZ KALDI
Hollanda’da Türklere yönelik çalışmalarıyla bilinen ve Türk dünyasına yönelik yakın ilgisiyle tanınan Türkeli Derneği başkanı yazar Lokman Uzel, başkent Amsterdam’ın işlek ve uzun caddelerinden birisi olan Hoofdweg caddesinde Hollanda istihbaratı AİVD’nin köstebeklerinden birisi olarak bilinen Ahmet Boylas tarafından saldırıya uğradı.

İçine girdiği topluluklara kendisini ‘Gökbörü’ ve ‘Boy’ takma adlarıyla tanıtan Ahmet Boylas’ın Türkeli Derneği başkanı Lokman Uzel’e Hoofdweg’den geçerken Hoofdweg 253 numara civarında düzenlediği planlı saldırı girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

Uzel’in gerekli önemleri zamanında almasıyla saldırgan Boylas bertaraf edildi. Çevredeki Türk esnafıysa Boylas’a müdahale ederek, semti ayağa kaldırmasına kızdı ve sorumlu emniyet güçlerini bu saldırgana karşı göreve çağırdı.

TÜRKLER TEPKİLİ VE TEDİRGİN
Saldırıdan sonra bir araya gelen Türkeli Derneği üyeleri ve Uzel’i sevenler, yaptıkları ortak açıklamada, hukuk devleti çağrısında bulundu, devlete olan güvenin sarsıldığına değinildi ve bu tür provokasyonların karşılıksız kalmayacağını açıkladılar.

Geçmişte dernek yönetiminde bulunan ve ismini vermek istemeyen bir Türk’ün yaptığı açıklama dikkat çekti “Hollanda istihbaratı AİVD’ın bu hukuk dışı provokasyonlar gerçekten çok ilginçtir. Bunlar sürekli oluyor, hep de aynı kişiler. Türk halkı bu gibi ahlaksız provokasyonlar ve Ahmet Boylas gibi provokatörler sayesinde tek vücut olamıyor. Türk kuruluşlarını sürekli bir biriyle kavga ettiriyorlar. AİVD, azınlıklar üzerinde kurduğu baskıyla ve oynadığı tezgahla bu ülkeyi Uganda’dan da geriye götürüyor. Türkler soyulduğu zaman yapılan yasadışı işlere göz yumuyorlar çünkü olan biz Türklere oluyor, bizim yeşil sermaye tarafından soyulmamız onların umurlarında hiç olmuyor. Ama birazcık güçlendiğimiz zaman Ahmet Boylas gibi adamlarını gönderip provokasyonlar yaptırıyorlar. AİVD güvenliği sağlamak yerine sürekli tezgâh peşinde. Artık AİVD bu elemanlarını geri çekmeli ve bu işlerle uğraşmaktan vazgeçmelidir. Türkleri provokasyonlar karşısında dikkatli olmaya çağırıyorum.” dedi.

İSTİHBARATÇI ELEMAN AHMET BOYLAS BİLİNEN BİR PROVOKATÖR
Ahmet Boylas, 2009 yılına kadar Amsterdam Mercatorplein civarındaki Shackletonstraat 3 1056 RL adresinde bulunan Türkeli Derneği’nin merkezine değişik zamanlarda gelerek, E.L. adlı istihbaratçı polis memurundan aldığı emirler doğrultusunda, üyeler arasında kavgalar çıkarttığı ve derneği bu şekilde belediye’ye şikayet ettiği ve derneği 2009’da yoğunlaştırdığı baskı ve provokasyonlar sonucunda kapattırdığı öğrenildi.

Derneğe sık sık uğrayarak, dernek lokalinde kavgalar ve provokasyonlar yapan ve tezgahlar düzenleyen Boylas’ın bir üst-baş araması esnasında üzerinde; ses kayıt cihazı, 5 telefon ve uyuşturucu ve esrar taşıdığı kanıtlanmıştı. Uyuşturucu da kullandığı öğrenilen Ahmet Boylas hakkında daha önce de polise şikayetler yapılmış ancak bu şikayetler çoğu zaman sonuçsuz kalmış, Amsterdam polisinin Boylas’a sahip çıktığı öğrenilmişti.

Karaman kökenli Boylas’ın bağlı olduğu Hollanda istihbaratı AİVD’nin belli bölümlerine çalışan, annesi Hollandalı babası Türk kökenli ve alana sık sık çıkıp rolü gereği çokça yalan konuşan E.L. adlı bir istihbaratçıdan emirler alarak, bunları hücre çalışması çerçevesinde yerine getirdiği ve 3 defa suç sabıkası olduğu için kullanıldığı, iyi derecede deli rolü yapabildiği, paraya düşkün ve kas hastalığına sahip birisi olduğu öğrenildi. Suç dosyası kabarık olan kriminal Boylas, 2000’li yıllardan bugüne değişik zamanlarda verilen talimatlarla çeşitli provokasyonlara imza attı.

saldiri-amsterdam-ahmet-boylas

İstihbaratçı E.L.’den aldığı talimatlarla provokasyonlar yapan istihbarat elemanı Ahmet Boylas, Hollanda’nın Amsterdam şehrinde kulağında kulaklık, kolsuz dağcı montunun cepleri ses çekim cihazı ve çeşitli aletlerle yüklü (EU Bülteni)

İSTİHBARAT TÜRK DERNEKLERİ BİR BİRİYLE KAVGA ETTİRTİYOR
Provokatör istihbaratçı eleman Ahmet Boylas istihbarat memuru E.L.’den aldığı talimatlar doğrultusunda, yeri geldiğinde Nazi’ci bir kombinasyon içinde kendisine ırkçı bir görüntü veriyor.

Yerden toplandığı fatura ve fişleri, faaliyet olarak göstermek amacıyla E.L.’ye veren Boylas’ın bu şekilde çalışmalarından, istihbarat dilinde adına, ‘operasyon ve proje bütçesi’nden zarf içinde kara para olarak ödendiği ortaya çıktı.

E.L.’nin ona verdiği akılla sözde Türkçü-Turancı ve milliyetçi söylem ve yaşam tarzıyla dikkat çeken Ahmet Boylas, özellikle Hollanda’daki Türkler içindeki milliyetçi kesimlere ve Hollandalı sol derneklerin içine sızarak provokasyonlar yapıyor. İstihbaratçılığın uygulamalarında buna enfiltrasyon ve sızma, Hollandaca da ise infiltratie ve infiltrant deniyor.

Boylas’ın provokasyon yaptığı bazı dernekler şöyle; Amsterdam’ın Batı’sında bulunan Ülkücü Mescidi Aksa Camii, Sosyalist Parti (SP) Amsterdam Gençlik Örgütü ‘Rood’, Amsterdam Üniversitesi Oudemanhuispoort ve P.C. Hoofthuis yerleşkeleri, Türkeli Derneği, Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu kurultayı, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu-Amsterdam şubesi, Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) Amsterdam Fatih Camii, Zaman Gazetesi Amsterdam Dağıtım, İGMG Milli Görüş Amsterdam Mevlana Camii gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar ile Uygur, Türkmen, Azerbaycan ve Kırımlı gruplar.

Bununla da kalmayan Boylas, PKK’ya bağlı Kürt derneklerine de giriyor ve orada gizlice ses kaydı ve filim çekimi yapıyor. Boylas huzursuzluk yaratmak ve ‘Türk-Kürt kavgası’na yol açan provokasyonlara zemin oluşturmak amacıyla Fed-Kom’a bağlı pek çok derneğe giriyor. Bu bağlamda Arnhem’deki Kürt İşçiler Derneği’nin (Vereniging van Koerdische Arbeiders in Arnhem en omgeving) merkezine özellikle gidiyor. Arnhem’deki Kürt derneği, PKK’nın Hollanda’daki uzantısı olan Fed-Kom’un en güçlü kolu olarak biliniyor.

Boylas, Amsterdam Batı Ülkücü Mescidi Aksa Camii’nde Cuma namazının kılındığı esnasında kurt gibi ulamış, Hitler selamı vermiş, Yahudilere her fırsatta hakaretler sıralamış ve Alman faşizmine ve Nazizme olan sempatisini gizlememiştir. Boylas bu davranışlarıyla pek çok Türk kuruluşunu yerli makamlar karşısında zora sokuyor. E.L. tarafından görevlendirilen Ahmet Boylas, Ülkücü iş-adamı Servet Yılmaz’ı takibe aldı ve bilgi toplamak amacıyla yanına sızdı. Bunu anlayan Yılmaz’ın adamları, Boylas’ın verdiği rahatsızlık nedeniyle onu hastanelik etmişti. Boylas’ın ilgili iş-adamını ‘mafya’ olarak yaftalayıp onu polis karşısında zor duruma düşürmek maksadıyla belge üretmek üzere, E.L.’nin talimatı doğrultusunda, yanına sızdığı ve sokulduğu bildirildi. Boylas bu şekilde pek çok Türk’ün başını belaya soktuğu öğrenildi.

Boylas’ın Hollanda Uygur toplumunun içine sızarak 2009 Temmuz başında Uygurların, Çin’in Hollanda Lahey Büyükelçiliği önünde yaptıkları gösteride Çin Büyükelçiliğinin camlarının indirilmesi ve yaşanan şiddet olaylarının sorumlusu olarak daha önce de öne çıkmıştı. Olaylar esnasında Boylas dahil 160 Uygur tutuklanırken, Uygurları kışkırtan Boylas’ın olay yerinde bulunan tek Türk olması ve herkes en az 16 saat tutuklu dururken Boylas’ın olaydan 1 saatten az süre önce serbest bırakılarak kayıtlarda adının geçmemesi tartışmaya neden olmuştu. Boylas’ın kullanıldığı anlaşılıyor. Hollanda istihbaratı AİVD’nin Boylas gibi provokasyon gerçekleştirmekte sınır tanımayan elemanları sayesinde özellikle Türk derneklerini bir biriyle kavga ettirmeyi bir yöntem olarak benimsediği biliniyor.

Kaynak: EU Bülteni

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.