avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3424
EURO
35,0948
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollandalı ırkçı siyasetçi Wilders’ten Türkiye karşıtı küstah talep

Hollandalı ırkçı siyasetçi Geert Wilders, BM İnsan Hakları Konseyi’ndeki Türk temsilcinin eleştirilerine karşı küstahça öneride bulundu.

Hollandalı ırkçı siyasetçi Wilders’ten Türkiye karşıtı küstah talep
A+
A-

Hollanda’nın İslam, göçmen ve Türkiye karşıtı siyasetçisi Geert Wilders, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da skandal bir mesaj yayarak Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi’nin gönderilmesi için çağrıda bulundu.

Wilders ve mensubu olduğu Özgürlük Partisi’nin (PVV) bu küstah talebinin arkasında ise Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi’nde gerilen Türkiye-Hollanda ilişkileri gösteriliyor. Wilders ve PVV’nin iddiasına göre çarşamba günü bir araya gelen konseyde söz alan Türkiye temsilcisi, Hollanda’da geçtiğimiz ay gerçekleşen seçim sırasında Hollandalı partilerin tamamının göçmen karşıtı ve İslamofobik bir yaklaşımda bulunduğunu belirtirken Hollanda’nın İslam ve göçmen karşıtı olduğunu dile getirdi.

1 DAKİKA 15 SANİYE FAZLA GELDİ

Oturumda Hollanda’yı 1 dakika 15 saniye boyunca eleştiren temsilcinin ardından söz alan diğer BM üyesi ülke temsilcileri Hollanda’nın ayrımcılık, işgücü konusu ve medya konusunda eleştirilerini sıralarken, Hollanda’nın saygın gazetelerinden AD’de yer alan habere göre en sert eleştiri Türkiye temsilcisinden geldi.

wilders

Bu gelişmenin ardından Hollanda siyasetinde sağ kanadın temsilcisi olan PVV, Türkiye’nin Hollanda Büyükelçisi’ni göndermek için çağrıda bulunarak bir kampanya hazırladı.

Bir anket hazırlayan Wilders ve PVV, bu anketi Hollanda Dışişleri Bakanlığı ve Sosyal İlişkiler ve İş Bulma Bakanlığı’na gönderdi.

ANKETTE ÖNE ÇIKAN DETAYLAR ŞU ŞEKİLDE:

• Türkiye’nin Hollanda hakkında “Yabancı karşıtı ve İslam karşıtı” açıklamaları olduğunu biliyor musunuz?

• İslami diktatörlüğün hüküm sürdüğü, tarihinde birçok soykırım olan, gazetecileri hapse atmada dünya şampiyonu olan ve Erdoğan karşıtı açıklama yapanların hapse atıldığı Türkiye’nin temsilcisinin görüşleriyle hemfikir misiniz?

Partinin bu mesajını kişisel Twitter hesabından da paylaşan Wilders’i destekleyenlerden biri de Hollanda İçişleri Bakanı Ronald Plasterk oldu. Plasterk, “Hollanda’da düşünce özgürlüğü konusunda bir sıkıntı yok. Rotterdam’da kurallar işliyor. Eğer istenirse bunu Türk yetkililere de anlatabilirim” dedi.

Fakat Wilders’in unuttuğu bir detay daha var. O da Hollanda ve Türkiye arasındaki kriz sonrasında Lahey Büyükelçiliği’ne yapılacak atamanın askıya alınması sonrasında Türkiye’yi şu anda Büyükelçilik Maslahatgüzarı temsil ediyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.