avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5782
EURO
34,7958
ALTIN
2.507,60
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’daki Veyis Güngör ve Ahmet Suat Arı ikilisi neden AK Parti’den kovuldu? İşte o gerçek

Geçtiğimiz günlerde Vatan gazetesi’ne yansıyan ‘uyduruk kumpas bildiri’ ile provokasyona giriştiği bilinen Hollanda’daki Veyis Güngör – Ahmet Suat Arı ikilisinin FETÖ yandaşları olarak Mustafa Ayrancı gibi HDP-PKK’lılıklarıyla öne çıkan tartışmalı kişilerle kurduğu eylem birliğine karşı Hollanda Türk toplumundan tepki yağıyor. Hollanda’daki değişik dernek adlarıyla Ankara’da öne çıkmaya çalışan Veyis Güngör ve Ahmet Suat Arı ikilisi neden AK Parti Dışilişkiler Başkan Yardımcısı Metin Külünk tarafından AK Parti’den kovuldu? İşte uzun bir süredir tartışılan o gerçek.

Hollanda’daki Veyis Güngör ve Ahmet Suat Arı ikilisi neden AK Parti’den kovuldu? İşte o gerçek

FETÖ’NÜN YÖNÜ DOĞRULTUSUNDA FELÇ EDİLEN UETD’NİN TOPLUMSAL HİZMETLERİ ve ETİKET OLARAK KULLANILAN UETD
Topluma hizmet etmek güzel bir duygu ve düşüncedir. Ancak milletimizin bu güzel duygu ve düşüncelerini sömürüp kötüye kullananların da mumları ancak yatsı’ya kadar dayanmaktadır. İşte onlardan iki tanesi; birisi hakkındaki olumsuz haberlerle gündemden inmek bilmeyen FETÖ propaganda bülteni Zaman’ın yazarı olarak 2013’te UETD’den kovulan Veyis Güngör, diğeri ise onun önüne yatan Ahmet Suat Arı adlı müptezel. Öyle ki Güngör ve Arı, FETÖ paçavrası Zaman adlı örgüt bülteninde yayınlanan yazılarını ‘Amsterdam mektupları’ adlı bir kitapta bile toplayıp bastırmıştı. Güngör’ün söz konusu kitabının piyasada satışı durduruldu ve geri kalan nüshaları ise toplatıldı.

İşte bu ikili geçtiğimiz yıllarda AK Parti’nin yurtdışı misyonunu taşıyan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşvikiyle kurulan UETD’yi (Avrupalı Türk Demokratlar Birliği) Hollanda’da felç ederek atıl hale getirdiler. Mehmet Salih Kaya başkanlığında 2013’ten itibaren göreve gelen yeni UETD kadroları sürekli zorluk ve engellemelerle karşılaştılar ancak herşeye rağmen, küskünlük ve dargınlık olmadan, dava gemisini sağ-sağlim ellerde bugünlere getirebildiler.

HOLLANDA’DA TARTIŞILAN ‘AĞZI BOZUK ŞEREFSİZ AHMET SUAT ARI’NIN NAMUS ANLAYIŞI’
Hollanda’daki Türk toplumunca da fark edilip dinlendirildiği kadarıyla ar, namus ve haysiyet konularında sınıfta kalan, 17-25 Aralık 2013 FETÖ darbesinden hemen sonra Egemen Bağış başta olmak üzere AK Parti kurmaylarına suçlamalarda bulunan ve apar topar UETD Hollanda sekreterliğinden kovulan Ahmet Suat Arı bu sefer de ağzını bozarak sarf ettiği küfürlerle gündeme gelmeye çalıştı. Ancak Arı’nın bu seferki gündeme gelme denemesi de başarılı olamadı, kimse onu ciddiye almadı. Arı kendi küfürlerinde boğuldu gitti.

‘ERDOĞAN’A KAFA TUTACAK KADAR ŞEREFSİZLEŞTİ’
Kendisiyle aynı görüşleri savunmayanları ‘namussuzluk’la suçlayan Ahmet Suat Arı’nın görevden alınma sürecinde en fazla dikkat çeken unsur ise dönemin Başbakanı Erdoğan’ın 2013 Mayıs’ında Hollanda’yı ziyaret ettiği anda, UETD Hollanda’yı o dönem işgal eden Veyis Güngör ile birlikte Ahmet Suat Arı’nın ‘Koruyucu Aile’ konusunda AK Parti’nin tam ters görüşleri savunması ve hatta Türkiye’yi Hollanda derin yapısı ve PKK gibi terörist örgütlerin ağzıyla suçlaması dikkatlerden kaçmamıştır.

SATIN ALINDILAR AMA ZAMANINDA YAPILAN MÜDAHALE İLE ‘İÇERİDEN İŞGAL’ OPERASYONUNA GEÇİT VERİLMEDİ
O güne kadar hiçbir ciddi işte başarı sahibi olmayan bu ikili önemli bir anda Erdoğan’a zıt görüşleriyle AK Parti’ye hakaret ederek bir yerlere yaranma yarışına girdiler. Çok geçmeden 2012 yılında Hollanda Dışişleri Bakanlığı’na bağlı olarak fonlanan Cordaid’ten paravan sözde yardım kuruluşu SMHO adına 400 bin euro aldıkları ortaya çıktı ve Hollanda Kiliseler Birliği teşkilatı (Raad van Kerken in Nederland) ile karşılıksız parasal ilişkileri kamuoyunda dilden dile tartışılır oldu. Olay Ankara’da büyük yankı buldu. İkili hemen görevden alındı ve bir daha Türkiye’den destek alan birimlerde göreve getirilmemek üzere kovuldu.

Güngör Hristiyanlığın sembolü olan haç önünde çekinmeden poz vermeyi sorun etmez.

BU İLK TEZGAHLARI DEĞİL; FETÖ’CÜ OLDUKLARI DA ÇOK GEÇMEDEN ORTAYA ÇIKTI
Alçak Fethullah Gülen’e övgüler düzen, teröristbaşı Gülen aleyhinde Hollanda televizyonlarında yayınlanan Nieuwsuur gibi pek çok önemli yayının önemli bir bölümünde sessizliklerini bozup yayınladıkları bildirilerle Gülen’in ‘önemli entelektüel ve bilgin’ olduğunu ve ‘Gülen hocaefendi aleyhine yapılan yayınların ahlaksız iftiralar’ olduğunu söyleyecek kadar onu Hollanda kamuoyunun gözü önünde savunan ikilinin bu tavırlarında da hiç değişiklik olmadı. Diyanet, Milli Görüş, Ülkücüler ve diğer sivil toplumu örgütü gibi Türk grupların saldırı altında olduğu anlarda kılını bile kıpırdamayan ikili; Gülen örgütü eleştirildiğinde, Gülen ve örgütünü hemen savunmaya geçmektedir. Öyle ki aşağılık Gülen’in savunmalarına Gülen’in kişisel sitesinde bile yer verilerek, övgüyle bahsediliyor.

Veyis Güngör’ün danışman olarak yönettiği SMHO’nun FETÖ’le işbirliğini belgeleyen ve hakkında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in sitesinde yer alan övücü haberi: www.tr.fgulen.com/content/view/14700/11/

Yine aynı şekilde Hollandaca olarak FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in sitesinde yer alan Gülen’in övüldüğü Güngör’ün bir diğer açıklamaları: www.fethullahgulen.nl/nova-reportage-gulen-beweging-een-analyse/

Ahmet Suat Arı (solda) ve Veyis Güngör (sağda) gururla FETÖ propaganda bülteni Zaman gazetesini tanıtıyorlar. FETÖ’nün 17-25 Aralık 2013’te giriştiği darbeden sonra başlattığı ‘Aile kampanyası’na destek vererek ‘biz bir aileyiz’ diyorlar.

Ahmet Suat Arı (solda) ve Veyis Güngör (sağda) gururla FETÖ propaganda bülteni Zaman gazetesini tanıtıyorlar. FETÖ’nün 17-25 Aralık 2013’te giriştiği darbeden sonra başlattığı ‘Aile kampanyası’na destek vererek ‘biz bir aileyiz’ diyorlar.

Bu yetmediği gibi üstelik devletin, Hollanda Türklerini kalkındırmak için STK’lara gönderdiği kaynaklarını da FETÖ’nün lehine kanalize ettiler. Birisi başkan öbürü de sekreter olmak üzere UETD Hollanda’yı işgal eden Güngör ve Arı’nın TC Başbakanlık Tanıtma Fonu’ndan Hollanda Türklerini kalkındırmak için aktarılan kaynağı da Başbakan Erdoğan’ın emriyle kesildi. İkilinin 17-25 Aralık 2013 FETÖ darbesinden hemen sonra AK Parti’de istenmeyen adam ilan edilip kovuldukları biliniyor.

Hollanda Türk toplumu ve Hollanda’daki Türk aydınlarının tepki gösterdiği ikilinin geçmişte ellerine geçen öksüz yetimin paraların hesabını nasıl vereceklerinin merak ettiği bildiriliyor.

– NEDEN METİN KÜLÜNK’Ü HEDEF YAPMAYA ÇALIŞTILAR?

NEDEN METİN KÜLÜNK’E KİN KUSUYORLAR? İŞTE NEDENİ
Kovulma işlemini ise AK Parti Genel Merkez Dışilişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk gerçekleştirdi. Ne Hollanda’da ne de Türkiye’de hiç itibari kalmayan Güngör ve Arı’nın kin ve nefretinin buraya dayandığı biliniyor.

Peşin sıra açıklamalarda bulunan Avrupalı Türklerin oluşturdu kimi sivil toplum kuruluşlarının Metin Külünk’e sahip çıkarak yeniden ortak bildiriler yayınlaması Avrupalı Türklerin birliğinin bozulamayacağına işaret ettiğini gösterdi.

AVRUPALI TÜRKLER ARTIK BU OYUNA GELMEYECEK
Türk milleti, tüm zorluklara rağmen iradesiyle seçtiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde dünyada ışık olmaya devam ederken FETÖ ve artıkları rahat durmayacak ve 15 Temmuz’dan sonra da değişik şekillerle algı operasyonlarını sürdürecektir. Büyük Türk milleti bu oyunları çok gördü ve artık bu oyunlara gelmemekte kararlıdır, milli iradesine sahip çıkmakta da kararlıdır.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

veyis gungor abdulhamit bilici zaman feto

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.