avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5114
EURO
34,5664
ALTIN
2.493,42
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da seçimin galibi Liberal-sağ lideri Rutte

İlk sandık çıkışı anketlerine göre, Başbakan Mark Rutte’nin liderliğindeki liberal Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı.

Hollanda’da seçimin galibi Liberal-sağ lideri Rutte
16.03.2017
A+
A-

Hollanda genel seçimlerini, 31 milletvekili çıkarması öngörülen Başbakan Mark Rutte’nin liderliğindeki liberal Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) kazandı.

VVD seçimde birinci olsa da, 41 milletvekili kazandığı 2012 seçimlerinin gerisinde kaldı.

REKOR KATILIM

Hollanda halkı Türkiye ile yaşanan diplomatik kriz sürerken genel seçimler için sandık başına gitti. Sabah saatlerinde başlayan oy verme işleminde katılımın 2012’deki genel seçimlere göre çok daha yüksek olduğu açıklandı.

YENİ PUSULALAR BASILDI

Hollanda medyasına göre seçime katılım yüzde 80’i aştı ve yeni pusulalar basılarak seçim merkezlerine dağıtıldı.

31 PARTİ YARIŞIYOR

Hollanda’da yaklaşık 12,7 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor ve parlamentodaki 150 sandalye için 31 parti yarışıyor. Bunlardan 14’ünün en az bir sandalye kazanması bekleniyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.