avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da İslomofobik seçim vaadi şaşırttı

Hollanda’da Aşırı Sağcı Özgürlük Partisi, Mart 2017 seçimlerini kazanması durumunda ülkedeki cami ve islami okulları kapatacaklarını açıkladı. Partinin islamafobik sözlerine Hollanda Başbakanı Mark Rutte, sert tepki verdi, “Hukukun üstünlüğüne yönelik bir tehdit” diye niteledi.

Hollanda’da İslomofobik seçim vaadi şaşırttı
A+
A-

Hollanda’da Geert Wilders, “Seçimleri kazanırsak ülkedeki cami ve dini eğitim veren okulları kapatacağım, başörtüyü de yasaklayacağım” dedi, bununla da kalmadı, müslüman mültecileri Hollanda sınırını kapatmakla tehdit etti.Irkçı liderin islamofobik ve ayrılıkçı açıklamaları, ülkede büyük tartışma başlattı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte, geçen pazar akşamı katıldığı televizyon programında, Wilders’ın bu sözlerine büyük tepki gösterdi. Açıklamaları “Hukukun üstünlüğüne yönelik bir tehdit” olarak değerlendiren Rutte, camileri ve islam okullarını kapatma kararının, Hollanda anayasası ve devletin değerleri ile çatıştığını vurguladı.

Başbakan, “En güçlü siyasi rakibim” dediği Wilders’in sadece toplumu kışkırttığını ancak sorumluluk almaktan kaçındığını söyledi. Rutte, aşırı sağcı partinin 2012 yılındaki ekonomik kriz sırasında, dışardan destek verdiği hükümeti yüz üstü bıraktığını anımsattı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.