avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da FETÖ işbirliğiyle basın özgürlüğüne darbe vuruluyor, Türk gazeteci Fatih Özyar neden tutuklandı

Hollanda’da Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sosyal-medyada yapmış oldukları paylaşımlar nedeniyle gözaltına aldıkları belirtilen Zaanstad-Zaandam kentinde Türk gençlerini kayıt altına alan A Haber muhabiri Fatih Özyar, polis tarafından gazeteci olduğunu söylemesine ve basın kartını göstermesine rağmen gözaltına alındı.

Hollanda’da FETÖ işbirliğiyle basın özgürlüğüne darbe vuruluyor, Türk gazeteci Fatih Özyar neden tutuklandı

A Haber’ın Hollanda muhabiri Fatih Özyar, Kurban Bayramı’nın ilk gününde gözaltına alındı.

ZAANDAM’LI GENÇLERE KARŞI CADI AVI
Hollanda’nın Zaanstad-Zaandam kentinde Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sosyal-medyada paylaşımları yaptıkları nedeniyle gözaltına alındıkları belirtilen Türk gençlerini kayıt altına alan A Haber muhabiri Fatih Özyar, polis tarafından gazeteci olduğunu söylemesine ve basın kartı göstermesine rağmen gözaltına alındı.

“BURASI HOLLANDA”
Suçunun gazetecilik olduğu öğrenilen Özyar, A Haber canlı yayınında “Polisin hedefi oldum, basın kartım olduğunu söylememe rağmen, polis bana buranın Hollanda olduğunu söyledi” dedi.

15 SAAT SKANDAL GÖZALTI
Ellerine kelepçe vurulan Özyar’ın habere yetişmek üzere çalışmasından ötürü tutuklandığı ve 15 saat gözaltında kaldığı öğrenildi.

FETÖ MEDYASI NEFRET KUSMADA ve TÜRK DÜŞMANLIĞINDA, IRKÇILARLA YARIŞIYOR
Öte yandan, olaydan birkaç gün önce FETÖ’nün Hollandaca zift medyası Zaman Vandaag paçavrasının Zaandam’daki olayları incelemek yerine Hollanda’daki radikal-sağ yayınlar gibi Türk gençlerini daha önce, ‘Zaandam’daki Poelenburg mahallesinde Türk gençleri yine huzursuzluk çıkardı’ ve ‘Türk gençler Zaandam’da film ekibini tehdit etti’ başlıklı yalan içerikteki algı-operasyonu yüklü yazılarla hedef aldığı öğrenildi.

TÜRK GAZETECİLERİN DÜŞMANI FETÖ’NÜN PARMAĞI
FETÖ ve terörist-başı Fethullah Gülen Hollanda kamuoyunda tartışmaya başlanırken 2013 yılının başında, aranan FETÖ üst-düzey yöneticisi Necdet Said Başaran’ın emriyle, Cosmicus okul müdürüyken bir anda gazeteci olu verip, FETÖ lehinde Hollandaca kamuoyu oluşturmak üzere kurulan Zaman Vandaag paçvrasının başına geçirilen FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit adlı ‘FETÖ medya imamı’nın Zaman Vandaag adlı Hollandaca yayın üzerinden, FETÖ’ye açık yüreklilikle karşı çıkan Türk gazetecileri hedef gösterdiği biliniyor.

NEFRET SÖYLEMİNİ MESLEK YAPMIŞ FETÖ MEDYASI ZAMAN VANDAAG UZUN BİR SÜREDİR TÜRK MEDYASINI SANKİ SUÇMUŞ GİBİ ‘PRO-ERDOĞANCI VE TÜRK MİLLİYETÇİSİ’ OLARAK HEDEF GÖSTERİYOR
Özyar, daha önce de 2012 sonunda FETÖ’nün okullarındaki Türkçe yasağını Cosmicus Montessori Lyceum adlı okuldan atılan Denizhan Murat Üresin’i DHA ve Hürriyet’te haber yaptığını için Doğan Medya’dan FETÖ’nün baskısıyla atılmıştı. FETÖ tetikçisi Basri Doğan, Veyis Güngör gibi FETÖ kriptosu olduğu ortaya çıkınca 17/25 Yargı darbesinden hemen sonra UETD Hollanda’dan kovulan ve PKK/HDP’ye verdiği destekle bilinen radikal-marjinal bir oluşumun sözcüsü Mustafa Ayrancı gibi bazı FETÖ’cü STK temsilcisiyle yaptığı bir dizi çekimlerle Fatih Özyar’ın onuruyla oynayarak DHA’dan kovulmasına neden olmuşlardı. Özyar’ın ayrıca ‘FETÖ sivil toplum örgütleri ve Türkçe olimpiyatları propaganda imamı’ Vecih Er ve ‘FETÖ Amsterdam-Zaandam bölge imamı’ Ömer Tiryaki tarafından tehdit edildiği biliniyor. Türk genci Üresin’in okula karşı açtığı davada haklı çıkmasından sonra FETÖ’nün hedefindeki Özyar’ın FETÖ ile ilgili çektiği haberin doğruluğu kanıtlanmıştı.

FETÖ tetikçisi Basri Doğan’ın ise gazeteci kisvesiyle FETÖ’yü kurtarmak ve aklamak için 17 yaşındaki genç Denizhan Murat Üresin’in sosyal-medya hesabına sızarak yarı-çıplak resimlerini edinip yayınlamak, özel bilgilerini yaymak ve karalamaktan ötürü yaptığı insanlık onurunu ayaklar altına alan zulüm nedeniyle, Türkiye’ye tutuklanacağı endişesiyle giremediği öğrenildi.

Daha önce yayınlanmış FETÖ’cüler listesi 3 yıl sonra tekrar yayınlanınca ‘cadı avı’na çıkan FETÖ medyası Hollanda’yı birbirine soktu. Oysa kendileri, sözde ‘Türk ajanı’ olduğunu iddia ettikleri Türk medyası ve gazeteciler şeklinde bir liste yayınlayarak, Türkleri Hollanda makamlarına hedef göstermişti. Fişleme listesinin FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in yönlendirmesiyle Hüseyin Atasever tarafından yazıldığı öğrenildi.

Sözde Türk ajanlar diye Türk gazetecilerden oluşan liste yayınlayacak kadar ileri giden Zaman Vandaag adlı FETÖ paçavrası, bir süredir Hollanda kamuoyuna ‘pro-Erdoğancı ve Türk milliyetçisi’ diyerek hedef gösterdiği Hollandalı Türk gazeteler arasında A Haber’den Fatih Özyar yanı sıra Avrupa Türk Gazetesi, Doğuş Gazetesi, Avrupa Türkmen Gazetesi, Ufuk Gazetesi ile Oğuzhan Kılıç, Prof. Ahmed Akgündüz, Eşref Kerküklü, Mustafa Önder ve Sefa Yürükel gibi pek çok yayın kuruluşları ile gazeteciler ve aydınlar bulunuyor.

hollanda-fatih-ozyar-tutuklandi-zaandam-ahaber

AVRUPA TÜRK GAZETECİLER CEMİYETİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNE VURULAN DARBEYİ KINADI
Skandal olayların ardından, merkezi Amsterdam’da bulunan Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nin Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç şu açıklamada bulundu; “Hergün aynı şeylerle karşılaşıyoruz. Kolay değil gazeteci olmak. Bir anda bakarsınız hedef gösterilmişsiniz. Halkın gerçeklerini öğrenme hakkı görevini yerine getiren gerçek bir gazeteci için bunlar şevk kırıcı olmamalıdır. Bu meslekte bunlar vardır, zira dayanışma ve yanlışa karşı direnme de vardır bu işte.

A Haber muhabiri Fatih Özyar’a yapılanlar ve yaşadıkları kabul edilmez. Biz bu bağlamda Başbakan Rutte, İçişleri Bakan Plasterk ve Zaanstad Belediye Başkanı Faber’e endişemizi belirten görüşlerimizi sözlü ve yazılı olarak ilettik. Gerek FETÖ’nün yaydığı bilgi kirliliği gerekse basın özgürlüğüne yönelik bu yanlışlar konusunda son derece endişeliyiz.” dedi.

Milli Görüş camiasının saygın isimlerinde birisi olarak bilinen Medya Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanı, Sabah yazarı Ekrem Kızıltaş’ta Hollanda’da yaşanan olaydan ötürü endişesini dile getiren sivil toplum kuruluşlarından oldu.

Avrupalı Türkmen gazeteci Eşref Kerküklü ise yaptığı açıklamada terörist-başı Fethullah Gülen’e seslenerek, “Pensilvanya’dan nefret kusan kişilik, artık Avrupa’daki ve Hollanda’daki medyaya baskı kurarak nizam verme gayretlerinden vazgeçmelidir. Kendisini Türkiye’ye gidip teslim olmaya, orada adalete hesap vermeye çağırıyorum. Adamlarını da aynı şekilde tekrar İslam’a davet ediyorum. İslam, FETÖ’nün bildiği gibi şiddet ve kumpası öğütleyen bir din değildir, barış dinidir. Bunların İslam’la hiç ilgileri yoktur. FETÖ’yü kurtarıp Türkleri karalama gayretine girip, sabah-akşam yalan yazan insanlardan da gazeteci falan da olmaz, ancak militan olur. Allah (c.c.) hidayet versin. Fatih beye geçmiş olsun diliyorum.” dedi.

MESLEK ÖRGÜTLERİNDEN PEŞ PEŞE KINAMALAR GELDİ
Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) adına Başkan Aslan Değirmenci ise gözaltı kararını kınayarak şu açıklamada bulundu; “Haber Alma Hakkını Engelleyen ‘Hollanda’yı Kınıyoruz- A Haber muhabiri Fatih Özyar’ın haber takibinde iken Hollanda polisi tarafından gözaltına alınmasını kınıyoruz. Haber alma/verme haktır. Basının engelsiz ve kapsamlı haber edinme hakkını engellemek, basın ve düşünce özgürlüğüne saygısızlıktır.

Ülkenin gelişmişliği, o ülkedeki basının özgür olmasıyla eş değerdedir. Anlaşılan Hollanda, gericiliği ve kamuoyunun gerçeği öğrenmesini sansürleyerek karanlığı tercih etmektedir. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) olarak, Hollanda’nın akla ziyan bu tutumunu kınıyor, Fatih Özyar kardeşimize ve A Haber ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

FATİH ÖZYAR OLAYI ANLATTI
Fatih Özyar yaşadıklarını şöyle dile getirdi, “Sırbistan’dan üç aylık Sıla Yolu görevimin bitmesiyle Hollanda’ya geri döndüm. benim Hollanda’da olmadığım sürede bir çok şeyler olup bitti. Gelişmeleri uzaktan takip ediyordum. Son gelişmelerden biri ise Kuzey Hollanda’nın Zaandam kentinin Poelenburg semtindeki Türk gençleri konusu.

Yaşları 18 ile 24 arasında değişen ve aralarında Faslı gençlerinde olduğu bir gurup genç; Hollanda medyası tarafından ‘Sokak Teröristleri ve Erdoğan’ın Askerleri’ olarak tanımlanıyor. Bu gençler arasında hatalı olan yok mu? Tabii ki var. Ama bir gerçek var bunları dışlayıp, bunları farklı yönlere sürükleyen ne? İşte asıl sorunu görmemezlikten gelenler!

gençlerin sorun olarak görüldüğü semtte ben de yıllardır ikamet etmekteyim. Aynı zamanda bu semtin yönetim kurulunda başkanlık, başkan yardımcılığı yaptım. Yıllar önce bu aynı sorun vardı, biz bunu defalarca dile getirmiştik. peki ne oldu da şimdi bu olaylar konu edildi?

İşte tam bu konuları kaleme almak için hazırlık yaparken dün akşam bana acil bir telefon geldi. Türk gençleri Hollanda polisi tarafından göz altına alınılıyor denildi. Apar topar, telefonumu aldım, zaman kaybetmeyeyim diye olay yerine gittim. Zaten olay yerine uzaklığım 200 metreydi. Biz gazeteci için olayın sıcak anında orada olmak büyük bir başarıdır. Telefonumun kayıt düğmesine bastım ve olup bitenleri kayıt altına almaya başladım. İşte tam da o sırada bana yaklaşan polis beni itip kalkarken ona basın mensubu olduğumu ve açık alanda çekim yapmamın bir sakıncası olmadığını söyleyince de “göz altına alındın” diyerek 4 polisin şiddetine maruz kalarak ellerimi kelepçelediler. Nezarete atıldım. 15 saat sonra yanıma geldiler ifade verip vermemek istediğimi sordular, ben de sizi ifade vermiyorum deyince de bana savcılıktan ceza geleceğini suçumun ise ‘polisin buradan git’ uyarısına uymadığımı gösterdiler. Ve şimdi evdeyim!!”

HOLLANDA’DA FETÖ’YE NEDEN SERBEST’TE ERDOĞAN SEMPATİZANLIĞI YASAK ve NİCE SORULAR
“Bu göz altına alınmam sonrasında kafamda bir çok soru oluştu. Bunlardan bir kaçı:
1) Hollanda nereye gidiyor?
2) Hollanda asimile olup ülkesine ihanet edenlere kucak açarken, ben ülkemi, vatanımı, milletimi, Cumhurbaşkanımı seviyorum diyenlere neden ‘Burayı terk et ülkene geri dön’ diyor
3) Artık Hollanda’da Türkiye’yi, bayrağını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sevmeyi ne zamandan beri suç sayılmaya başlandı?
4) Hollanda yaptığı uygulamalar ve göz altılarla birilerine göz dağımı vermek istiyor?
5) Hollanda acaba istediğinde başarılı mı oluyor. Çünkü Türkler içindeki duyguları sözlerine dökemiyor. Çünkü korkuyor, hedef olurum, işimi kaybederim diyor.
6) Bugün ki Hollanda gazeteleri 8 kişinin tutuklandığını yazıyor. Ama bu tutuklanan kişiler arsındaki bir kişinin gazeteci olduğunu neden yazmıyor?

İşte bunun gibi bir çok soru. Eğer basın ve düşünce özgürlüğü diyorsanız bu sadece sizin için geçerli olmamalıdır. Bu özgürlüğü başkalarına da vermelisiniz. neyse şimdilik bu kadar!
İyi bayramlar dileklerimle, Allah’a emanet olun!” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER | ATGtv

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.