avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3412
EURO
35,1262
ALTIN
2.241,33
BIST
8.895,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da bazı STK’lar FETÖ korkusundan içi boş açıklama yaptı

Hollanda’da kimi cami kuruluşları ve Ülkücüleri temsil ettiğini söyleyen STK’ların da içinde olduğu bazı organizasyonlar, FETÖ ve ABD ifadelerini kullanmadan yaptıkları ortak açıklamalar gülünç karşılandı. ‘İçi boş’ açıklama, tartışılmalarına yol açtı.

Hollanda’da bazı STK’lar FETÖ korkusundan içi boş açıklama yaptı

AÇIKLAMA YAPANLAR
Aralarında, agresif tutumuyla tanınan Murat Gedik’in başkanlığını yaptığı Hollanda Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu, Kuzey-Hollanda Milli Görüş, (Süleymancı) Hollanda İslam Merkezi Vakfı ve (Milli Görüş Güney-Hollanda) Hollanda İslam Federasyonu’nun aralarında bulunduğu Hollanda’daki bazı Türk STK’lar 15 Temmuz’da FETÖ’nün yaptığı kanlı darbe girişimini, darbeyi yapıp insanları katlederek kan döken terörist-başı Fethullah Gülen ve FETÖ’nün adını özellikle vermeden kınayarak ortaklaşa ‘içi boş’ açıklamada bulundular.

Açıklamada kanlı darbenin mimarı Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ifadesinin yer almadığı dikkat çekti.

“FETO BU KADAR HAİNLİK YAPIP TÜRK MİLLETİNİN KANINI DÖKTÜ. ŞİMDİ FETÖ DEMEYECEKSİN DE NE ZAMAN DİYECEKSİN?”
MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin terörist-başı Fethullah Gülen için ‘Pentagon’un gayri meşru çocuğu’ ve ‘nesebi gayri sahih’ derecesinde terör karşısında çok net tavır koyarken, Hollanda’da onun temsilcisi konumundaki Murat Gedik’in her seferinde ele-başı Fethullah Gülen’e “terörist” demekten ve FETÖ demekten uzak durması garip karşılandı.

HDV DAHA ÖNCE ‘FETÖ’ DEDİ
Daha önce FETÖ/PDY ifadesini kullanan Hollanda Diyanet Vakfı’nın (HDV) açıklamasının altına imza atan kuruluşlardan oldu.

‘İÇİ BOŞ’ ŞEYLERE İTİBAR EDEN OLMADI
Türk STK’lar ve Hollanda Türkleri bildiriyi ‘içi boş’ ortak açıklama olarak nitelendirirken, ilgililerin ciddiye alınmadığı ifade edildi.

İŞTE O METİN:
“Ortak Basın Açıklaması Türk halkının özgür iradesiyle seçilmiş hükümetlere karşı darbe girişimlerinin artık tarihe karıştığına inandığımız 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilmek istenen silahlı darbe kalkışmasının hedefine ulaşamadan bastırılması en büyük tesellimiz olmuştur.

Demokrasinin kesintiye uğramaması, Türkiye halkının hür iradesiyle seçilmiş hükümetin silah zoruyla alaşağı edilmemesi için tankların önüne dikilen, meydanları dolduran her kesimden insan, dünyaya örnek bir direniş sergilemiştir. Her ne kadar darbeciler Türk Silahlı Kuvvetleri içinden çıksa da, Genel Kurmay Başkanlığı’ndan başlayarak değişik kademelerdeki mensuplarının ve Emniyet Teşkilatı ve diğer güvenlik birimlerinin ve halkın kahramanca direnmeleri sayesinde Türkiye büyük bir felâketin eşiğinden dönmüştür.

Demokratik düzeni ortadan kaldırmak için silahlı kalkışma karşısında birlik ve beraberlik mesajı veren siyasi partileri ve temsilcilerini, bu uzlaşmacı tavırlarından dolayı tebrik ediyoruz. Türkiye’deki darbe girişiminden sonra ortamı gerebilecek, taşkınlıklara sebebiyet verebilecek eylemlerden ve söylemlerden uzak durulması ve provokatörlerin oyunlarına gelinmemesi son derece önemlidir.

Temennimiz, bu vahim olaylardan sonra behemehâl yaraların sarılması, iç huzur ve barışın eskisinden daha sağlam ve kalıcı olmasıdır.

Aşağıda imzası bulunan kuruluşlar olarak, 15 Temmuz 2016 gününün, Türk Halkının Demokrasi Zaferi olarak tarihe geçeceğine inanıyoruz. Bu vesileyle demokrasi ve vatan uğruna hayatını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk halkına taziyelerimizi bildiriyoruz.”

BUNLAR DA AÇIKLAMALARINDA ‘FETÖ’ DİYEMEDİ
Yine, terörist-başı Fethullah Gülen ve FETÖ’nün adını vermeden açıklama yapan kuruluşlar arasında TC Başbakanlık Tanıtma Fonu’nda para aldığını itiraf eden Veyis Güngör’ün Türkevi Derneği, Hikmet Gürcüoğlu’nun Başkanlığı yaptığı Hollanda Türk İşadamları Derneği (HOTİAD) ve MHP’li bilinen Durmuş Doğan’ın Başkanlığını yaptığı TOVER bulunuyor. Neden ve hangi kontaklar nedeniyle böyle bir yola girdikleri ve teröriste “terörist” diyemedikleri anlamlandırılamıyor ve bu Türk kamuoyunda tartışılıyor.

Mehmet Emin Ateş’in başına geçtiği Türk devleti tarafından mali olarak desteklenen CPD (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) ile FETÖ’cü kanlı darbe girişimini kınayan hiçbir açıklamada bulunmadı.

AÇIKÇA YÜREKLİ BİR ŞEKİLDE ‘FETÖ’ DİYENLERİN SAYISI ÇOK ŞÜKÜR FAZLA
Yukarıdaki örneğe rağmen aralarında Hollanda Diyanet Vakfı (HDV), Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti, UETD Hollanda, Hollanda Türkleri Konseyi ve Hollanda Türkmenleri Birliği’nin bulunduğu 50’den fazla Türk STK doğrudan 15 Temmuz kanlı darbenin mimarı FETÖ’yü ve ABD’yi işaret etmekte.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

cpd emın atesten ses yok feto tosunu

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.