avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5844
EURO
34,8069
ALTIN
2.511,28
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda’da AK Parti’li Orhan Erdoğan’dan Milli Görüş’e dönüş sinyali

SİYASİ KULİS – Bir süredir Hollanda’nın Türk siyasi kulislerinde AK Parti Hollanda Başkan Yardımcısı Orhan Erdoğan’ın Milli Görüş’e dönüş yaptığı tartışılıyor.

Hollanda’da AK Parti’li Orhan Erdoğan’dan Milli Görüş’e dönüş sinyali
A+
A-

BAŞKAN PAKSOY ERDOĞAN’A TAKILDI
Sıkı Trabzonsporluluğuyla bilinen AK Parti Hollanda Başkan Yardımcısı Orhan Erdoğan’ın siyasi kulislerde magazin haberi olarak dolanan bu dedikoduya ne diyeceği merak konusu olurken, AK Parti Hollanda Başkanı Dursun Paksoy, Milli Görüş’ün el işaretini yaptığı fotoğrafı paylaşan Orhan Erdoğan’a sosyal medya’da “o parmaklarını koparırım” diyerek takıldı.

MİLLİ GÖRÜŞ KÖKENLİ ORHAN ERDOĞAN
Milli Görüş kökenli Orhan Erdoğan, merhum Başbakan ve Milli Görüş Lideri Prof. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’a yakınlığıyla bilinmekte olup onu Hollanda’da ağırlamıştı.

orhan erdogan drusun paksoy

Orhan Erdoğan haber üzerine Dursun Paksoy’la olan bir fotoğrafını sosyal medya’da yayınladı.

AK PARTİ HOLLANDA YÜZDE 65’LE DÜNYA’DA İKİNCİ
Kısaltımı SKM olan Seçim Koordinasyon Merkezleri şeklinde yurtdışında teşkilatlanan AK Parti, 7 Haziran 2015’teki genel seçimlerde Hollanda’daki Türk seçmenin toplamında aldığı yüzde 65% oyla dünya genelinde AK Parti’nin en fazla oyu aldığı ikinci ülke geneli seçim çevresi olmuştu.

FETHULLAHÇILAR HAVALARINI SEÇİMLERDE ALDILAR
Her türlü pis kumpasla gündeme gelen Paralel Yapı olarak bilinen Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) elemanları ve medyası Zaman aracılığıyla Hollanda Türk Diyaneti’ni (HDV) işin içine bulaştıran yalana dayalı kirli propaganda ve algı operasyonuna ve bunların seçim alanında serbestçe dolaşmasına müsaade eden bazı vurdumduymaz konsolosluk personeline rağmen, seçimler sağlıklı bir şekilde yapılmış ve AK Parti, Hollanda’da 76 bin 502 seçmenin 48 bin 526’sının oyunu alarak ciddi ağırlık sağlamıştı. Seçim sonuçları FETÖ’nun kesin mağlubiyeti olarak yorumlanırken, seçimlerde örgüt’ün yaptığı provokatif eylemler FETÖ’nün ne dendi Türkiye düşmanı bir yapı olarak ortaya çıkabileceğini de gösterdi.

Tekrar hatırlatmak gerekirse seçime katılan partiler Hollanda’da sırasıyla AK Parti 65%, CHP 10%, HDP 10% ve MHP 9%, Saadet (Milli İttifak) 1,5%, Vatan-P 0,35% oy almıştı.

ERKEN SEÇİM HAZIRLIKLARI NE BOYUTTA?
Hollanda’da AK Parti’ye verilen oylar AK Parti’nin Türkiye hariç dünya geleninde aldığı 500 binden fazla oyun yüzde 10’una denk geliyor. AK Parti’nin Kasım ayında olması tahmin edilen olası erken seçimlere hazır olup olmadığı tartışırken AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teşkilatlara “hazır olun” emri verdiği biliniyor.

Avrupa Türk Gazetesi ©

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.