avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3652
EURO
34,9704
ALTIN
2.323,66
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türkleri’nden ‘Ermeni soykırımcısı’ karanlık aydın Erik Jan Zürcher’e: madalyayı zaten hak etmemiştin!

Türkiye Cumhuriyeti adına dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’den ‘yanlışlıkla’ madalya alan Hollandalı Erik Jan Zürcher adlı profesörün madalyayı, Türk milleti ve devletini suçlayarak, geri vereceğini duyurması, Türkiye’deki gayri-milli medya ve Avrupa medyasında haber oldu. Zürcher, yüksek tirajlı NRC gazetesine “Yeter artık! Madalya iade edilecek” başlıklı yazısıyla Türkiye’de fiili diktatörlük olduğu hezeyanında bulunmuştu. Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne verdiği söyleşide madalya’dan-hezeyan’a giden Zürcher konusunda şifreleri çözen aydınlatıcı değerlendirmelerde bulundu.

Hollanda Türkleri’nden ‘Ermeni soykırımcısı’ karanlık aydın Erik Jan Zürcher’e: madalyayı zaten hak etmemiştin!

ERMENİLERİN GÖZDESİ HOLLANDALI ‘KARANLIK AYDIN’ ZÜRCHER KİMDİR VE GÜL/FETÖ DESTEĞİYLE TÜRK DEVLETİ’NDEN MADALYA ALDIKTAN SONRA NE OLMUŞTU?
Hollandalı Türk aydın çevresinin ‘karanlık aydın’ olarak nitelendirdiği Hollandalı Zürcher’in 2005’te dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül tarafından ‘Atatürk armalı altın devlet madalyası’ verilmesinden kısa süre sonra, FETÖ ihanet çetesinin ‘Ergenekoncular’ olarak yaftaladığı Atatürkçü ve vatansever kesimler, Zürcher’in hangi maddi destekle basıldığını bir türlü açıklayamadığı kitaplarıyla sözde ‘Ermeni soykırım’ı iddialarının Avrupa’daki önemli propagandacısı olduğu ve terör örgütü ASALA’ya sahip çıkan Ermenistan devleti tarafından himaye edilip desteklendiği ortaya çıkartılmış. Bu durum Zürcher’e madalya veren Gül ile Avrupa’daki destekçisi konumundaki FETÖ adlı Fethullahçı ihanet örgütünü zor durumda bırakmıştı.

2005’TE NELER YAŞANMIŞTI?
O tarihte Zürcher’e Abdullah Gül nezaretinde Hollanda’da yapılan bir törenle ‘teşekkür belgesi’ ve ‘‘Atatürk armalı’ altın madalya’ verilmişti. 1953 yılında doğan Erik Jan Zürcher, Türkiye tarihi’yle ilgili çalışmalarıyla biliniyor. FETÖ’cü çevrelere yakınlığı ve işbirliğiyle bilinen, Leiden Üniversitesi öğretim üyesi Zürcher’’in nasıl finanse edildiği belli olaman yayınları arasında Milli Mücadelede İttihatçılık (1984) ve Modernleşen Türkiye’’nin Tarihi (1993) yer alıyor. Zürcher, ““Türkler ve Türkiye Ermeni Soykırımı’nı yapmıştır. Tartışmaya yer verilemeyecek kadar açıktır. Türkiye Soykırımını kabul etmeli” yoksa değil AB, medeni dünya ülkeleri arasında yer alamaz” sözlerinin sahibidir. Dahası Zürcher’e göre Atatürk, kanlı diktatördür. Zürcher, Hollanda’’da FETÖ ve kendilerini ‘Türkiyeli’ olarak tanıtan eli-kanlı ve PKK’lı, Türk ve Türkiye karşıtı kesimlerin ‘akıl hocası’dır. Kamuoyunda, ‘Türkiye, kendisine paldır-küldür saldıran bir ayarsız herife, “üstün hizmet ödülü/madalyası” vermiştir’ ve ‘Hollandalı Zürcher’’in ipimizi çeken kitabının adı ”Modern Türkiye’’nin tarihi’yle ödül aldı, hem de Türk devletinin elinden’ şeklinde umut ve onur kırıcı yorumların yapılmasına neden olmuştu. AB sürecinde Türkiye’ye katkı yapacağı zan edilen ödüller hiçbir işe yaramadığı gibi ters de tepmişti. YeniÇağ yazar merhum Behiç Kılıç’a göre Hollandalı Zürcher, terör örgütü ‘PKK’nın anayasası’nı yazan adam’dır.

‘MADALYA’ NASIL ‘KURŞUN’A DÖNÜŞTÜ?
AVRUPA TÜRK GAZETESİ konuyu o yıllarda da gündeme taşıyan akademisyen Sefa Yürükel’e bugün yaşananları sordu. Yürükel, madalya’nın nasıl Türk milletinin bağrına saplanmak üzere ateşlenen bir mermiye dönüştüğünü anlattı.

ERMENİSTAN DESTEKLİ ZÜRCHER ADLI ADAM
Zürcher’i yerden yere vuran Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Sefa Yürükel, “Zaten bu adama madalyanın verilmesini o günde yanlış buldum. Ama hak etmediği halde elin adamına yağcılık yaparsan sonra başına bu gelir.” diyerek çarpık dış-politikayı ve Abdullah Gül’ü eleştirdi.

SADECE TÜRK DÜŞMANI ZÜRCHER DEĞİL ONU ADAM YERİNE KOYANLAR DA
Yürükel, “Türkiye hep bu hatayı yapıyor. Sonrada adam madalyayı mermi gibi sana karşı kullanıyor. Türk devletini yönetenler Osmanlıda’da öyleydi, Türk’e hiç güvenmedi ne yazık ki. Türk’ün üzerine basarak bir yere gelenler ecnebilere paye dağıtmakta çok övündüler. Ta ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk çıkana kadar. Ondan sonra yine devran aynı devran.”

sefa yurukel erik jan zurcher madalyayi geri verdi

KONU RECEP TAYYİP ERDOĞAN KONUSU DEĞİLDİR, KONU TÜRKLERİN HAYSİYETİ MESELESİDİR
Yürükel, AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne verdiği söyleşide, “Aşağılık kompleksiyle devlet yönetilmez. Kendi adamlarını başka milletler gibi lanse etmeyi öğrenmeden bu devletin yüzü gülmez. Umarım devleti yönetenler akıllanır ve bu gibi Türk ve Türkiye düşmanlarına fırsat vermezler. Mesele Tayyip Erdoğan meselesi değildir. Erik Jan Zürcher Hollanda devletinin entelejansıyasında (istihbaratçı çevresinde) olan bir şahıstır ve bu kimliğiyle kamuoyu oluşturuyor. Zürcher, Ermeni ve PKK konularında bizim zıttımızda olması ve buradaki Türklere yaşamı çeşitli yollardan zindan etmeye kalkması nedeniyle böyle bir şahısın Türkiye’de kimi çevrelerce el üstünde tutulması hayret vericidir. Bundan sonra adam seçerken rüşvet verir ve yağ çeker gibi madalya dağıtılmamasını öneriyorum.” diyerek aslında Zürcher’in yıllarca bilinmeyen rüşvetlerin yükü altında ezildiğini ima etti.

ABDULLAH GÜL VE FETÖ’CÜLERİN POPOHLAMAK İÇİN KENDİ AYDINI YERİNE ECNEBİYE VERDİĞİ TÜRK DEVLET MADALYASI BÖYLE KURŞUN OLARAK TÜRKLERE KARŞI GERİYE DÖNMEK ÜZERE KULLANILIYOR
Yürükel, “Biz bu ülkede yaşıyoruz ve Türklük gururumuzla kimsenin hesapsız kitapsız iş yaparak oynamamasını istiyoruz. Herkes aklını başına alsın lütfen. Hollandalı dostlarımızla Türk düşmanlığını entellektüelliğe dökmüşlerle karıştırmamak gerekir. Zürcher Hollanda’da derin devletin bir enstrümanı olarak algı yaratmak üzere ortaya sunulmuş görünüyor. Türk devleti akıllanmadıkça bu tür şeyler (madalya) böyle kurşun gibi döner.” dedi.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ

ermeni tartismasi hollandaya sicradi

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.