avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3355
EURO
35,1757
ALTIN
2.247,22
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türklerinden AİHM’deki milli davaya destek

Hollanda’nın önemli Atatürkçü sivil toplum örgütü Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF), 28 Ocak’ta Strazburg’da görülecek dava için Doğu Perinçek’i desteklerini açıklayarak o gün orada olacaklarını ifade ettiler.

Hollanda Türklerinden AİHM’deki milli davaya destek

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç, Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’deki davasının Türkiye’nin milli davası olduğunu belirtti ve Perinçek’in yanında olduklarını dile getirdi. HTGF Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç yaptığı açıklamada, AİHM’de Perinçek-İsviçre davasında daha önce verilen kararın Ermeni soykırımı iddialarını tamamen çürüttüğünü kaydederek, “Bu dava’da mahkeme Ermeni diasporası’nın tezlerini geçersiz hale getirdi. Mahkeme “Ermeni soykırımı yalandır” diyen Doğu Perinçek’i haklı buldu. İsviçre bu karara itiraz etti. Şimdi temyiz duruşması yapılacak. Bu dava sadece Perinçek davası değildir, Türk milletinin ve Türkiye’nin milli davasıdır, hepimizin davasıdır. Biz Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu olarak bu milli davada Perinçek’in yanındayız.” dedi.

HTGF Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç açıklamanın devamında sözde ‘Ermeni soykırımı’ iddialarının emperyalist bir yalan olduğunu belirterek şu görüşleri savundu “Türk milleti ve Türkiye bugüne kadar bazı ülkeler tarafından yargısız infaza uğratılmıştır. Ermeni diasporası propagandasını tamamen Türk düşmanlığı üzerine kurarak ayakta kalmaya çalışmaktadır. Türk milletinin tarihinde kara sayfa yoktur. “Ermeni soykırımı yalandır” dediği için Perinçek’e İsviçre’de verilen ceza hukuk dışıdır. Çünkü nefret ve ırkçılığı temel almadıkça, şok edici olsa dahi kullanılan ifade özgürlüğü hakkı evrensel bir haktı. Kaldı ki, Perinçek İsviçre’de kullandığı sözlerle bilimsel doğruyu söylemiştir. AİHM vereceği kararla gerçeği tescil edecektir. Daha önce verdiği kararda ısrar etmelidir. Beklentimiz bu yöndedir. Önümüzde eskiden beri ters duran bir şeyi uluslararası kamuoyu huzurunda düze koyma ve gerçekleri ciddi anlamda dayanaklandırma fırsatı vardır. Alınacak kararla birlikte Avrupa’da Türk düşmanlığı ve nefrete karşı barış ikliminin egemen olacağı kesindir. O bakımdan bu tarihi bir andır.” şeklinde görüşlerini dile getirdi. Yurtdışındaki tüm kamu ve sivil örgütlerin bu davada milli tezlere destek vermesini isteyen HTGF Genel Başkanı Kılıç, AİHM Büyük Daire’de kazanılacak yeni zaferin Türk milleti ve Türkiye’nin zaferi olacağını da sözlerine ekledi.

Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu (HTGF) Genel Sekreteri Anıl Yüce da yaptığı açıklamada Strazburg’da AİHM Büyük Daire’de görülecek davada Perinçek’in yanında olacaklarını ifade ederek duruşmaya temsilci de gönderdiklerini söyledi. HTGF Genel Sekreteri Yüce şöyle konuştu “AİHM’de görülen dava Doğu Perinçek davasından çok Türk milletinin davasıdır. Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu olarak bu davada tarafız. Türkiye’nin yanında tarafız. Bu nedenle Perinçek’e destek veriyoruz. Bütün kurum ve kuruluşlar Türk milletinin davasında duyarlı olmalı ve AİHM’de Perinçek’e destek vermelidir. HTGF olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu kutlu hareketi başlatan KKTC Cumhurbaşkanımız merhum Rauf Denktaş ve Doğu Perinçek’in eskiden beri parçasıyız. Hafta içi olmasına rağmen biz Federasyon’dan bir heyetle, 28 Ocak’ta Strazburg’da olacağız. Türkiye sever herkesi bekliyoruz. O gün Türkiye’den gelen aydınlarımızın öncülüğünde AİHM’deki davadan sonra büyük buluşma gerçekleştirilecek. Bu milli birliğe ayrı bir güç ve sinerji katacaktır.” dedi. HTGF Genel Sekreteri Yüce, STK’ların ortak platformlar oluşturması konusunda ise “Ortak eylemlerde, alışkanlık haline gelen bazı olumsuz çıkışlar, dayatmalar ve kişisel merkezli tüm iç-çekişmeleri artık kenara koymanın vakti gelmiştir. Bu ulusal canlılık 28 Ocak’la bitmemeli, 28 Ocak’tan sonra da bir bütünsel bir program etrafında tüm Avrupa’da ve Hollanda’da sürdürülmelidir.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.