avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3407
EURO
35,1132
ALTIN
2.239,20
BIST
8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türkleri Şehitleri “Büyük Buluşma”yla anacak

PKK terör örgütü’nün en büyük destekçilerinden birisi Hollanda’dır. Bu bağlamda Türkler terörist saldırılar sonucunda Şehit olan askerleri anmak için başkent Amsterdam’da teröre karşı “Büyük Buluşma” düzenliyor.

Hollanda Türkleri Şehitleri “Büyük Buluşma”yla anacak

“TÜRK MİLLETİ EĞİLMEZ, TÜRKİYE YENİLMEZ” parolasıyla Şehitleri anma buluşması Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da 13 Eylül 2015 tarihi, Pazar günü, saat: 14:30’de Staalmanpark 10, 1066BR Amsterdam adresinde bulunan Einsteischool Salonu’nda yapılacağı duyuruldu.

Yapılan açıklamada; Hollanda Türk toplumunun hak ettiği konuma gelmesi için şerefli mazisinden bugüne, kararlı bir mücadele yürüten Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu’nun (HTGF), Hollanda Türkmenleri Birliği’yle düzenlediği büyük buluşmada; Türkiye’de vuku bulan ve bu çerçevede Avrupa’ya da yansıyan ırkçı terör örgütü PKK’nın barış ve insanlık düşmanı eylem ve katliamları, seçkin aydınlarımız tarafından değerlendirilecek, soruna hukuki ve bilimsel çözümler aranacak.

HOLLANDA TÜRKLERİ HDP ve SELAHATTİN DEMİRTAŞ’I LAHEY ULUSLARARASI ADALET DİVANI’NA GÖTÜRÜYOR
Açıklamanın devamında; Irkçı-mafya’nın odağı terörist PKK’nın uzantısı konumundaki HDP ve Selahattin Demirtaş gibi bu partiye bağlı olup suç fiilinde bulunanların eylemleri irdelenerek bu ırkçı oluşuma karşı Lahey Uluslararası Adalet Divanı nezdinde alınacak önlemler ve yapılacak girişimler kararlaştırılacak, Hollanda Türklerinin üzerine düşen görevler tespit edileceği ifade edilerek, “Toplumumuzun Federasyonumuza duyduğu güven içinde, teşkilatımız insanlarımızın demokratik taleplerini karşılayarak bunları bir yol haritasına çevirmiştir.” şeklinde duyuruldu.

Duyuruda “İhtiyaçların en verimli şekilde karşılanması için BÜYÜK BULUŞMA bilimsel bir zeminde gerçekleşecek, yol haritası toplumumuza sunulacaktır. Büyük Türk milletinin mutlu ve müreffeh yaşaması için Şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizin bu şekilde anılması ‘HOLLANDA TÜRKLÜĞÜNÜN ONURLU GELECEĞİ’ davamız açısından en doğru yoldur. ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ! dendi.

Edinilen bilgiye göre, Hollanda Türklerinin önde gelen isimlerinin katılacağı buluşmada PKK’nın yarattığı terör dalgasına ve oluşan soruna yönelik hukuki ve bilimsel zeminde ve uluslararası alanda köklü çözümler için son aşamaya gelindiği ve bunların toplumla paylaşılacağı ifade edildi.

Facebook’ta açılan etkinliğe buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.facebook.com/events/1621793404739693/

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

terore-karsi-buyuk-bulusma-htgf

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.