avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3355
EURO
35,2046
ALTIN
2.246,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türkleri Konseyi tarih yazdı, FETÖ’nün iç yüzü Rotterdam’da tartışıldı

Hollanda Türkleri Konseyi’nin Aydınlanma Konferansları’nın bu seferki onur misafirleri, CHP eski İstanbul Milletvekili Onur Öymen ve emekli Oramiral Nusret Güner oldu.

Hollanda Türkleri Konseyi tarih yazdı, FETÖ’nün iç yüzü Rotterdam’da tartışıldı

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı Araştırmacı-Yazar Sefa Yürükel’in moderatörlüğünde pazar günü Rotterdam’da yapılan konferansa katılım yoğun oldu. Geçmişten günümüze Türkiye’nin terörle mücadelesi, güvenliği ve dış politikası temasıyla Hollanda Türkleri Konseyi tarafından düzenlenen programa ilgi büyüktü.

HOLLANDA TÜRK TOPLUMUNDAN YOĞUN İLGİ VE KATILIM

Hollanda Türk toplumunun önde gelen aydınları da buluşmada hazır bulundular. Rotterdam İjselmonde Belediye Meclis Üyesi Necat Kaya, Hollanda Türk Gençlik Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanı ve Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Gazeteci Oğuzhan Kılıç, Hollanda Çanakkale Müzesi Vakfı Başkanı Bülent Türker, Hollanda Türkmenleri Birliği Başkanı Gazeteci Eşref Kerküklü, Birlikten Vakfı Başkanı Sinan Akoğlu, Lahey Azerbaycan Kültür Derneği Başkanı İlhan Aşkın ve Aydınlık Gazetesi Hollanda temsilcisi Ahmet Uyar gibi Hollanda’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları’nın yöneticileri ve aydınlarının da katıldığı konferans programı Şehitler için bir dakika saygı duruşunun ardından Milli Marşın okunmasıyla başladı.

htk rdam feto5

YÜRÜKEL: TÜRKLÜK ESASTIR

Sefa Yürükel konuşmasının başında “Bugüne kadar yaptığımız faaliyetlerde gerek Türkiye, gerek Hollanda ve gerekse uluslararası olaylara olan duyarlılığında kararlı ve korkusuz, berrak bir varlık gösterdik. Bizler her konuda Türklük bilinci ile hareket ettik. Türkiye toplumunu çok iyi tanıyan kendi konusunda uzman olan insanlarımızı Hollanda’ya getirerek, Türkiye’de ve Ortadoğu’da olan olayları onların bakış açıları ile sunmalarını ve Türk toplumunu geliştirme arzusundayız. İnsanlarımız Türkiye’de ki son olaylar dolayısıyla çözüm arayışı içindeler. Daha doğrusu Türkiye ile ilgili mutluluk arayışı içerisindeler.” dedi.

İÇ BARIŞI BOZAN FETÖ MEDYASI, YANLI YAYINI NEDENİYLE MAHKUM EDİLDİ 

Fethullahçı Terör Örgütü medyasına hiç bir zaman sahip çıkmayan ve bu medyasının yanlı yayınlarının mağduru olduğu bilinen Yürükel ayrıca FETÖ medyasına Türk yargısı tarafından el konmasının haklı olduğunu ifade etti. Yanlı medyanın tavırları nedeniyle toplumdaki inancın kaybolduğunu ifade eden Yürükel, “Yanlı yayınlar nedeni ile Türkiye’de ki televizyonlar ve gazetelerde ki anlatılan netliği göremiyorlar. Bu yönde ki inançlarını kaybetmiş durumdalar. Çünkü her gün aynı şey anlatılıyor. Fakat ertesi gün bombalar patlatılıyor. Bu gün ise iki konuşmacımıza çok farklı görüşten insanlar katılarak somut bilgiler aktardılar. Bu toplantının ardından nisan ayında düzenleyeceğimiz toplantı ile devam edecek.şeklinde konuştu.

ORAMİRAL GÜNER: FETHULLAH GÜLEN GERÇEK VATAN HAİNİ’DİR

İlk olarak konuşan emekli Oramiral Nusret Güner, süreç içinde Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) TSK’ya yaptığı kumpaslarla nasıl ülkeye ihanetin tezgahlandığını çarpıcı örneklerle ortaya koydu. Güner, “terörist-başı Fethullah Gülen gerçek bir vatan hainidir” diyerek sürecin kendilerini nasıl haklı çıkarttığını anlattı.

htk rdam feto1

GÜNER: X MAFYA ADLI FETÖ’NÜN TAHRİBATINI ONARMAK İÇİN 40 YIL GEREKLİ

Güner, Ergenekon ve Balyoz gibi kumpaslarının baş mimarı olan FETÖ’nün askerlerimizi ve aydınlarımızı içeriye atan FETÖ’nün medyasına vurulan darbenin geç kalınmış bir adım olduğunu ifade ederek hükümeti eleştirdi ve terörle mücadelenin sürmesi gerektiğini şu çarpıcı cümlelerle ifade etti, “adını ‘x mafya’ diye tabir ettiğim Gülen teröristinin tahribatı, ülkede 40 yıl içinde ancak onarılabilir. Ülkeyi bu duruma getirdiler. Bu teröristler bulunup cezalandırılmadık’tan sonra ülkenin rahatlayacağı yok. Biz bunun için çalışıyoruz” diyerek FETÖ ihanetine örnekler verdi. Güner‘in konuşması salondan yoğun alkış aldı.

htk rdam feto4

ONUR ÖYMEN: BİZ TÜRK’ÜZ BUNDAN TAVİZ VERİLEMEZ

Türk Deniz Kuvvetler Donanma Komutan emekli Oramiral Nusret Güner‘in konuşmasından sonra söz alan CHP eski İstanbul Milletvekili Onur Öymeni, CHP’nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD projesi olduğunu ima ederek Wikileaks belgelerinin iyi incelenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Öymen şunları ifade etti, “biz gururla Türküm diyebilmeliyiz. Ne yazık ki Türk kavramına karşı savaş veriliyor ve bunu yalanlar CHP’de de varlar. CHP’de tartışma kanalları açık tutularak insanlarımız kendilerini ifade edebilmeli.” dedi.

htk rdam feto2

CHP’DEKİ DEĞİŞİM BİR BAŞKALAŞMA’DIR

Dış işleri uzmanlığına dayanarak konuşmasında çarpıcı örnekler veren CHP’li Öymen, “emperyalist güçler her zaman başka ülkelerin sadece iktidarını değil muhalif partilerini de yönetmek isterler. Örneğin Japonya’da muhalefette olan sosyalist bir parti vardı. Dış güçler, bu partiye yıllar sonra dediler ki adını değiştir, sonra lideriniz değiştirin, bir kaç yıl sonrada dediler ki parti amblemini değiştirin. CHP’yi de bu hale getirmek istiyorlar,” diyerek CHP’de amblemini ve parti adının değişmediğini ancak liderinin değiştiğine vurgu yaptı.

htk rdam feto3

ORAMİRAL NUSRET GÜNER: MHP ve CHP ÖNÜNDE ÇADIRLAR KURULMALI

Emekli Oramiral Nusret Güner‘in “MHP ve CHP kadrolarının değişmesi lazım. Bunun için Parti Genel Merkez binaları önünde binler ve hatta onbinlerce kişiyle çadırlar kurulmalı” yönündeki önerisi yoğun rağbet gördü.

YÜRÜKEL VE CİNGÖZ’DEN BÜYÜK VATAN HİZMETİ ve TARİHİ GÖREV; FETÖ İHANETİ YALIN BİR ŞEKİLDE ORTAYA KONULDU

Buluşmanın sonunda Sefa Yürükel ve Mustafa Cingöz konuklara teşekkür plaketi ve günün anısına hediye sundular. Hollanda Türkleri Konseyi’nin programı yoğun ilgi gördü, FETÖ’nün halkı sindirdiği ve susturduğu günden itibaren gelinen süreçte aynı terörist örgütün bu kadar rezil bir hale geleceği daha önce tahmin edilemezdi. Bu bakımdan HTK’nın programı Hollanda Türkleri açısından tarihi nitelikte oldu.

Tarihi buluşmadan ayrıntıları haber yapmaya devam edeceğiz.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

htk 20 mart 2016 rotterdam bulusmasi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.