avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3660
EURO
34,9560
ALTIN
2.325,42
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Türkleri Konseyi Dordrecht saldırısını yapan PKK eşkıyalarının tutuklanmasını istiyor

Hollanda Türkleri Konseyi cesur çıkışıyla PKK’lı teröristlerin Hollanda’daki varlığına dair somut çözüm önerilerini açıkladı. Son yılların önemli sivil toplum kuruluşlarından Hollanda Türk Konseyi adına, Sefa Yürükel, Mustafa cingöz ve Kemal Altıparmak yaptıkları yazılı açıklamada şu görüşler yer aldı:

Hollanda Türkleri Konseyi Dordrecht saldırısını yapan PKK eşkıyalarının tutuklanmasını istiyor

PKK TERÖR ÖRGÜTÜ, TÜRK KURULUŞUNA RESMEN SALDIRI DÜZENLEDİ
“Bir Türk kuruluşu olan Ayasofya Camisi’ne, PKK terör örgütü tarafından yapılan bu terör saldırısını lanetliyoruz. Aynı zaman’da bu saldırı Hollanda devletine ve güvenliğine de PKK’nın Dordrecht’te bir meydan okumasıdır. PKK’nın bu terör saldırısının Hollanda’da yaşayan herkesi ve her kurumu ilgilendirdiğini belirtmek istiyoruz.”

TÜRK CAMİ’NE SALDIRIYI DÜZENLEYEN PKK’NIN HOLLANDA UZANTISI FED-KOM/DEM-NED DERHAL DERDEST EDİLMELİ
Konsey’den yaptığı açıklamada, Camiye giderek incelemelerde bulunan Dordrecht Belediye Başkan Yardımcısı Piet Sleeking halka sakin olmaları çağrısında bulunmasının yetersiz bir tepki olduğuna işaret ederek; televizyon kanalına konuşan tanıkların saldırıyı düzenleyenlerin terör örgütü PKK’nın Hollanda kolu (kısa süre önce adını kısaca DEM-NED olan ‘Hollanda Demokratik Kürt Toplulukları’ yapan) FED-KOM tarafından yönetilen ve yönlendirilen PKK’lı teröristler olduklarına değindi. DEM-NED, FED-KOM paravan adıyla sahadaki terörist saldırılarını kolaylaştırmak üzere kullandığı ad olarak tarif edildi. Her iki isimin de PKK terör örgütü’nün Hollanda kolu olduğu biliniyor.

Konsey, “Tüm bu sebeplerle, PKK terör örgütünün buradaki faaliyetlerinin ve örgütsel yapısının imha edilmesini, uzantısı olan derneklerin ve kuruluşlarının kapatılmasını, saldırganların derhal yakalanıp tutuklanmasını ve cezaya çarptırılmasını Hollanda’nın ilgili mercilerinden talep ediyoruz. Ve Hollanda parlamentosunda bu konuda gündem açılmasını ve parlamentodan bu konuda yaptırım gücü olan makamlardan birisi olarak adalet ve içişleri bakanlıklarına önlem aldırılmasını özellikle talep ediyoruz.” denildi.

PKK’NIN EŞKIYALIKLARI TÜRK MİLLETİNE VE HOLLANDA DEVLETİNE KARŞI YAPILMAKTADIR
Konseyi açıklamasının devamında, “Bu terör saldırısı, bir Türk kuruluşu olan Ayasofya Camisi’nin üzerinden Yüce Türk Milletinin buradaki evlatlarına ve Hollanda devletine karşı yapılmıştır. Bu anlamda kınamanın ötesine geçilip Hollanda’daki Türkleri ve Hollanda makam ve bireylerini Ayasofya Camisi yönetimiyle nitelikli dayanışmaya, Ayasofya Camisinin Hukuki ve demokratik girişim ve eylemlerinin yanında olmaya çağırıyoruz. Hollanda Türk’lerini, PKK terörüne karşı ortak Türk değerlerimizin etrafında birlikte hareket etmeye ve Türk’e yaraşır birliktenci, onurlu, ortak bir duruş sergilemeye ve tavır almaya çağırıyoruz.” denildi.

Yaşanan somut mağduriyetler ve Hollanda’dan gelen tüm tepkiler üzerine Hollanda emniyet güçlerinin PKK’nın Hollanda’daki teröristlerine karşı ne zaman harekete geçecekleri ise vatandaşlar arasında tartışılıyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

demirtas hollandayi karistirdi pkklilar turklere saldirdi

cihan ugural ayraci turkleri pkkya hedef gosteriyorHollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

emin ates mustafa ayranci kirmizi cizgiler2

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.