avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3168
EURO
35,0597
ALTIN
2.307,99
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda-Türkiye İş Konseyi NETUBA hedef büyüttü

Hollanda- Türkiye İş Konseyi NETUBA’nın üyeleri ve bakanlık yetkilileri Lahey’da (Den Haag) buluştu. Lahey’deki Dünya Ticaret Merkezi WTC’de organize edilen yemekli toplantı oldukça ilgi gördü.

Hollanda-Türkiye İş Konseyi NETUBA hedef büyüttü
10.04.2017
A+
A-

Netherlands Turkey Business Association’ın kısaltımı olan NETUBA, Hollanda-Türkiye İş Konseyi, Hollanda ile Türkiye arasındaki girişimlere ivme kazandırmayı amaçlamakta olduğu belirtildi.

YENİDEN ESKİ İVME TEMEL HEDEF
NETUBA tarafından iki ülke arasındaki ilişkileri daha üst düzeye taşımak için organize edilen yemekli toplantıda, Türk ve Hollandalı girişimciler bir araya geldiler. Toplantı öncesinde düzenlenen öğle yemeğinde bir birleriyle tanışma olanağını bulan girişimciler, iki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden eski düzeyine getirilmesi için karşılıklı diyaloğun önemine değindiler.

Hollanda ve Türk firma yetkililerinin yanı sıra, girişimcilerin ve Hollandalı bakanlık yetkililerinin de hazır bulunduğu yemekte, sektör ve bakanlık temsilcileri kendilerini tanıtmalarının yanı sıra, bir birleriyle ile sohbet ederek karşılıklı fikir alışverişinde bulundular.

HOLLANDA’DAN ÖNEMLİ YETKİLİLER KATILDILAR
NETUBA dostluk yemeğine, NETUBA yöneticilerinin yanı sıra NETUBA board üyeleri, bazı Türk ve Hollanda firmaları temsilcileri katıldılar. Toplantının en önemli misafirlerinden biri de Hollanda Ekonomi Bakanlığına bağlı Foreing Affairs Müdürü Virgine Heukenfeldt ve VNO-NCW yetkilisi Wilbert Lek oldu.

KARŞILIKLI TİCARET ATAĞININ ZEMİNİ OLUŞTURULUYOR
T.C. Ekonomi Bakanlığı Rotterdam Ticaret Müşaviri, T.C. Ekonomi Bakanlığı Lahey Ticaret Ateşesi, THY Amsterdam yetkililerinin de katıldığı toplantıda Hollanda da başarılı çalışmalar yapan Türk firmalarının temsilcileri bir anlamda da görücüye çıkarak, yapmış oldukları başarılı çalışmalar hakkında Hollandalı meslektaşlarına kendilerini anlattılar.

ÜLKELER ARASI İLİŞKİLERİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI
Bakanlık yetkililerinin büyük bir dikkatle izlediği toplantıda karşılıklı ilişkilerin yeniden eski düzeyine çekilmesi için bir dizi temaslar yapılması gerektiğinin altı çizildi. Yemek sonrasında yapılan toplantıda NETUBA Başkanı Cor Bakker, NETUBA Müdürü Mark Ahterdanbosh, NETUBA Danışmanı Hatice Bakker da konuşmalarında Hollanda-Türkiye arasındaki karşılıklı ilişkilerin önemine vurgu yaptılar.

KONUŞMALARDA DOSTLUK ÖNE ÇIKTI
Konuşmacılar, Hollanda’nın Türkiye’de 22 milyarlık Euro’luk yatırımla yabancı yatırımcılar arasında ilk sırada yer almakta olduğunun altını çizdiler. Bu bağlamda her iki ülke girişimcilerinin ve kurumlarının bir anlamda ticaretten karşılıklı çıkarları mevcut olduğu ifade ederek, “Hollanda ve Türkiye bir birini daha iyi anlamak durumundadır.” denildi. “Siyasi krizin en kısa bir zaman diliminde bitirilmesi her iki ülkenin ve bu ülkelerdeki yatırımcıların lehine olacaktır. Biz bu durumun bir an önce aşılacağına inanmaktayız.” denildi.

NETUBA Başkanı Cor Bekker’in yönettiği toplantıda konuşan NETUBA board üyelerinden EdelStaal CEO’su Ertan Torunoğulları, Organik Kimya temsilcisi Emre Kaya, ING Bank yetkilileri, AKD yetkililerinin yanı sıra Amsterdam Yatırım Ajansı Temsilcisi Mustafa Tanrıverdi, NETUBA çalışmaları yanı sıra kurumlarının çalışmaları hakkında da bilgiler verdiler.

TORUNOĞULLARI BARIŞIN EV SAHİPLİĞİNİ YAPACAK
Toplantıda konuşan EdelStaal CEO’su Ertan Torunoğulları şunları ifade etti; “Önümüzdeki Mayıs ayı içerisinde NETUBA ve EdelStaal iş-birliğiyle Marmaris ORKA otelde bir zirve toplantısı gerçekleştirilecek. Türkiye’den ve Hollanda’dan girişimcilerin yanı sıra T.C. Ekonomi Bakanlığı, Başbakanlık Yatırım Ajansı temsilcileri, DEİK ve üst düzeyde Hollandalı firmaların katılacağı zirveye ev sahipliği yapacağız.”

Hollandalı ve Türk iş dünyası ve ekonomi temsilcileri ile turizm temsilcilerinin buluşacağı zirvede, her iki tarafın da karlı çıkacağını konuşmacılar vurguladılar. Türkiye’deki ve bölgedeki turizm açısından önem taşıyacak olan bu etkinliğe Hollandalı ekonomi temsilcilerinin de büyük ilgi gösterdiği vurgulandı.

TORUNOĞULLARI: HOLLANDALILARI AĞIRLAYACAĞIZ
Torunoğulları konuşmasının devamında, “Bu zirve, Türkiye’ye yatırım yapacak Hollandalı yatırımcıları Türkiye’ye çekme açısından son derece verimli bir aktivite olacaktır. Bu toplantıyla aynı zamanda Türk turizmini destekleme toplantısı olması yanı sıra Türkiye’de yatırım yapmak ve karşılıklı projeler üretmek isteyen Hollandalı yatırımcıları Türkiye’de ağırlamak bakımından her iki ülke ekonomisi açısından da artı değer olacaktır.” dedi.

YATIRIMCILAR UMUT VERİCİ KONUŞTU
Organik Kimya temsilcisi Emre Kaya firmalarının, Hollanda’daki yatırımlarından ve önümüzdeki dönemde yeni açılacak olan tesislerinden bahsetti.

Amsterdam Yatırım Ajansı Temsilcisi Mustafa Tanriverdi de son dönemlerde Türkiye’den Hollanda’ya yatırım yapan birçok firmayı ağırladıklarını ve bu firma yetkilileriyle sürekli temasta olduklarını anlattı.

NETUBA board Danışmanı Hatice Bekker da konuşmasında iki ülke arasında, ciddi ticari aktivitelerin gerçekleştiğini, fakat hala bazı konularda ortak çalışmaların henüz arzulanan düzeyde olmadığını ve bu alanda da yeni bazı çalışmaların yapılabilmesi için yeni girişimlere ihtiyaç olduğunu söyledi. “İki ülke arasındaki bu yüksek potansiyelin harekete geçirilmesi elzemdir” diyen Bakker, iki ülke arasında özellikle tarım, enerji ve sanayi alanlarında, daha sıkı iş birliklerinin kurulabileceğinden bahsetti.

Hollanda Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, bakanlık çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgiler verirken, önümüzdeki dönem NETUBA ile ortaklaşa yapılacak çalışmalar konusunda ortak temaslarda bulunmaya devam edeceklerini vurguladılar. “Bu konudaki çalışmalarımız arttırarak sürecek” denildi.

TÜRKİYE’DEKİ DEİK’İN HOLLANDA’DAKİ RESMİ PARTNERİ NETUBA
NETUBA Başkanı Cor Bekker NETUBA’nın Hollanda da iş odaklı bir konsey olduğunu, orta ve büyük ölçekli firmalar ile hareket ettiklerini ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu DEİK’in Hollanda’daki resmi partneri olduğunu ve bu bağlamda iki ülke Ekonomi Bakanlıklarıyla da yakın temas halinde çalışmak olduklarını vurguladılar. Bakanlıklara ve NETUBA’ya ve başvuran firmaların da ticari anlamda daha da büyümesi için Hollanda-Türkiye İş Konseyi NETUBA’nın ciddi çalışmaları olduğundan bahsetti.

Bakker konuşmasında özetle Haziran ayında, Hollanda Ticaret Odası’nın (KvK-Kamer van Koophandel) gerçekleştireceği Around the World Uluslararası Girişimcilik Buluşması’nda NETUBA’nın da büyük rol üstleneceğini dile getirdi. Muhabirimiz Mustafa Koyuncu ayrıca önümüzdeki dönem için yeni atılımların olacağını bildirdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.