avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda parlamentosu Türk camilerine yardımı engellemek istiyor

Hollanda’da parlamentosu’nda (Tweede Kamer) çoğunluk, camilere Türkiye’den gelen finansal desteğin önüne kesmek için sunulan önerge kabul edildi. Kararda FETÖ’nün propagandasının etkili olduğu öğrenildi.

Hollanda parlamentosu Türk camilerine yardımı engellemek istiyor
A+
A-

ÖNERGE 75 OYLA KABUL GÖRDÜ
Parlamentoda muhalefeti oluşturan kısa adı CDA olan Hristiyan Demokrat Parti’nin grup başkanı Sybrand Haersma Buma tarafından sunulan önerge 67 hayır oyuna karşın 75 oyla kabul gördü.

Liberal VVD ve sosyal-demokrat işçi partisi PvdA ortaklı Hollanda hükümetinin ise camilere Türkiye’den finansal destek sağlanmasının önlenmesini içeren önerge, DENK Partisi milletvekili Selçuk Öztürk’ün talebi üzerine açık oylandı.

KABUL ve RET OYU VERENLER
CDA’nın önergesine, CU ve SGP gibi dinsel partile yanı sıra 50Plus ile iktidar ortağı liberal VVD ve ırkçı Geert Wilders’in partisi PVV ‘kabul’ oyu verirken,  iktidar ortağı PvdA yanı sıra DENK Partisi, Sosyalist Parti (SP), sosyal-liberal D66, hayvan hakları partisi PvdD ile Yeşil Sol (GroenLinks) ‘ret’ oyu verdikleri gözlendi.

DİYANETTEN RAHATSIZLAR
Kabul edilen önergede, “Türkiye’nin Hollanda toplumu üzerindeki istenmeyen etkisi, din görevlilerini atayan ve maaşlarını ödeyen Diyanet üzerinden gerçekleşmekte. Bu durum devlet ile mabet ayrımı ilkesiyle bağdaşmamaktadır, ibadethaneler yerel cemaatler için olmalı. Hükümetten, Hollanda’daki ibadethanelerin Türk devleti tarafından finanse edilmelerinin önlenmesi ve bu konuda meclisin 3 ay içinde bilgilendirilmesi istenmekte” şeklinde cümlelere yer verildi.

AB FİNANSMANINA DA GÖZ DİKTİLER
Sosyalist Parti (SP) grup başkanı Emile Roemer’in “Ankara’nın uzun kolunun kınanmasını” isteyen önergesi, DENK Partisi milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk dışındaki tüm milletvekillerinin kabul oyunu aldığı gözlerden kaçmadı.

FETÖ YALAN-YANLIŞ BİLGİYLE TÜRKLERE KARŞI ÇOK KUTUPLAŞTIRDI
Türk camilerine ve Diyanet’e karşı oluşturulmak istenen havada, Hollanda’daki mafya faaliyetleri nedeniyle sıkıştığı belirtilen FETÖ’nün çalışmalarının etkili olduğu biliniyor.

İLGİNÇ ÖNERGE; “FETÖ’YE DEVLETTEN ATMAYIN İÇİNİZDE KALSIN”
SP’li Roemer ile CU milletvekili Segers’in, “darbe girişimi sonrası Türkiye’de on binlerce kişinin gözaltına alındığı ve devletten arınma politikaları doğrultusunda devlette memuriyetten atıldığı, bununla Türkiye’de demokrasi ve hukuk devleti ilkelerinin sonlandırıldığı” gerekçesiyle Brüksel’den Ankara’ya AB çerçevesinde sağlanan parasal desteğin dondurulmasını talep eden ve ‘Hollanda’nın FETÖ’ye desteği’ olarak yorumlanan önerge de, VVD, CDA, PVV, D66, Yeşil Sol, SP, PvdD, 50Plus, CU ve SGP’den oluşan çoğunluk tarafından kabul edildi.

TÜRKLERİN TALEBİ: FETÖ’CÜLER AYIKLANMALI
Fethullahçıların Türk devletinden arınmasına karşı Hollanda parlamentosunun Türkiye sömürge ülkesi olarak görmesine neden olacak yorumlara neden olan ‘Türkiye’nin iç işlerine müdahale edecek’ nitelikte önergeyi gündemine alarak kabul etmesi, kamudan ayıklanan Fethullahçıların, Türkiye üzerinden emelleri olan ülkelerin Türkiye’deki gönüllü ajanları olduğu yorumlarına da neden oldu. Bu ve benzeri girişimler; darbeci, faşist ve demokrasi düşmanı Fethullahçıların Türk devletinde ayıklanması sürecine Türklerin daha fazla destek vermelerine neden oldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.