avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3122
EURO
35,0643
ALTIN
2.278,43
BIST
9.012,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda hükümeti Erdoğan’ı doğruladı, Hollanda hükümeti kirizde

Hollanda hükümeti, Brüksel’deki saldırıyı gerçekleştirenlerden İbrahim el Bakraoui’yi, Türkiye’nin sınır dışı ettiğini doğruladı.

Hollanda hükümeti Erdoğan’ı doğruladı, Hollanda hükümeti kirizde
A+
A-

Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur, konuyla ilgili parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi’ne gönderdiği yazıda, Türkiye’nin El Bakraoui’yi geçen sene 14 Temmuz’da Amsterdam’daki Schiphol Havaalanı’na gelen uçağa bindirerek, sınır dışı ettiğini bildirdi.

Türkiye’nin 14 Temmuz 2015 tarihinde Ankara’daki büyükelçiliklerine konuyla ilgili bir bilgi notu gönderdiğini kaydeden Van der Steur, notta El Bakraoui’yle birlikte Alman uyruklu bir kişinin daha Amsterdam’a gelen uçakla sınır dışı edileceklerinin yer aldığını kaydetti.

Van der Steur, meclise gönderdiği mektubun ekinde yer verdiği söz konusu notun başka detay içermediğini ileri sürdü.

Notta, sınır dışı edilmeyle ilgili herhangi ek bir bilginin bulunmadığını kaydeden Van der Steur, o tarihte hakkında arama kararı bulunmayan El Bakraoui’yle ilgili bir girişimde bulunmadıklarını ifade etti.

Van der Steur, Belçika pasaportuna sahip söz konusu kişiyle ilgili ulusal ya da uluslararası sistemde arandığına dair bilgi bulunmadığı için Schiphol Havaalanı’na geldiğinde harekete geçilmediğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel’deki saldırıya ilişkin, “Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te notayla Belçika Büyükelçiliğine iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine, Hollanda’ya da iade etmişiz. Nota ile oraya da bildirilmiştir. Ülkemizin hassasiyeti bakımından da bunu özellikle ifade ediyorum” açıklamasında bulunmuştu.

Aşırı sağcı Özgürlükler Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, konuyla ilgili gün içinde yaptığı açıklamada söz konusu olayın gerçek çıkması halinde Başbakan Mark Rutte’nin istifa etmesi gerektiğini dile getirmişti.

Muhalefet partilerinin gelecek salı günü konuyu meclis gündemine taşımaları bekleniyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.