avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hollanda Funda Müjde üzerinden Türk milletine hakaret etme kervanına katıldı, Yazıklar olsun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan terbiyesiz yayınlara Almanya’dan sonra Hollanda’da katıldı. Peter R. de Vries sağduyuya katılırken, Funda Müjde adlı sözde kabare ise küfürbazlar kervanına katıldı.

Hollanda Funda Müjde üzerinden Türk milletine hakaret etme kervanına katıldı, Yazıklar olsun!
A+
A-

Hollanda’nın yüksek tirajlı gazetelerinden De Telegraaf gazetesinde yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içerikli karikatürlerin ardından, Pauw adlı televizyon programında da hakaretlere devam edildiği gözlendi.

HOLLANDALI GAZETECİ’DEN PETER R. DE VRİES’TEN ÖRNEK DAVRANIŞ
Rubben Oppenheimer tarafından çizilen hakaret içerikli karikatürlere en anlamlı tepki ise Hollandalı Gazeteci Peter R. de Vries’ten geldi.

De Vries, attığı tweetle Cumhurbaşkanı Erdoğan karikatürüne karşı gösterdiği duyarlılıkta, “Erdoğan’a yapılan hakaretler Hollanda Kralımız Willem Alexander’a yapılsaydı aynı şekilde tezahürat yapıp sevinir miydik?” şeklinde bir soru yöneltti.

cb erdogan hakaret karikatur peterrdevries cevap

Gazeteci De Vries’in bu tepkisi Hollanda Türkleri tarafından olumlu karşılanırken, salı akşamı Pauw adlı televizyon programına konuk olan Türk asıllı De Telegraaf köşe yazarı Funda Müjde’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sert dille eleştirmesine tepkiler sürüyor.

“AHLAKSIZ FUNDA MÜJDE”
Programı izleyen Hollandalı Türkler tepkilerini AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘ne ileterek, “Funda Müjde, Türk milletini hedef alan ve onları aşağılayıcı karikatürleri çizen Rubben Oppenheimer ve yayınlayan De Telegraaf gazetesinin yaptığı ahlaksızlıktan hiç geri kalmayarak gerçekte ne olduğunu gösterdi” dedi.

Funda Müjde adlı sözde komedyenin ayrıca Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) sesi olarak bilinen Zaman adlı paçavranın sürekli yalan yazan Hollandaca yayınında yazar olması da gözlerden kaçmadı.

Bir süre önce de Almanya’da ZDF kanalında bir sunucu basın özgürlüğü kisvesi adıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkına ağza alınmayacak sözler etmiş, konu giderek büyüyen tepkilere yol açmıştı.

funda mujde

De Telegraaf adlı sağcı gazetenin köşe yazarı, sözde komedyen/kabare sanatçısı Funda Müjde

funda mujde2

Funda Müjde kabare programlarında Anadolu’dan Hollanda’ya emek parasını kazanıp çalışmak üzere gelmiş olan başörtülü Müslüman Türk insanlarını sık sık aşağıladığı ve bu yolla para kazandığı bilinmektedir.

HOLLANDA TÜRKLERİ KENDİSİNİ TEMSİL ETTİĞİNİ SÖYLEYEN SÖZDE ‘TÜRK STK’LARA’ DA TEPKİLİ
Avrupa’da sistematik bir şekilde sahnelenen Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığının arkasında aslında Türkiye’ye karşıtlığı olduğunu belirten Hollandalı Türklerinin, Türk STK’larında da tepkili olduğu öğrenildi.

TÜRKİYE’DEN YÜKLÜ MİKTARDA PARALAR ALAN BAZI SÖZDE STK’LAR İSE SESSİZ
Türkiye’den yüklü miktarlarda para alan Mehmet Emin Ateş’in başkanlığını yaptığı CPD (Centre for Public Debate – Sivil Tartışmalar Merkezi) ve Veyis Güngör’ün Amsterdam Türkevi’nin sessiz kalması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bir vatandaşın “Hani elimi kaldırsam arkamda şu kadar insan var diyen STK’lar ve Başkanları. Kaç gün oldu hiç birinden bir ses yok. Türkye’den gelen siyasilerle resim çektirmekten başka ne işe yarar bunlar” şeklinde yaptığı açıklama ise dikkat çekti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

veyis gungor abdulhamit bilici zaman feto

mehmet cerit feto hollanda hezeyanlari_841x474

eposta rotterdam baskonsolosluk krizi

yesilgoz turklere hakareti savundu hollanda tv

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.