avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3650
EURO
34,9694
ALTIN
2.325,97
BIST
9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

HDP, MYK ve PM’de “adayları” konuşacak

HDP, MYK ve PM’de “adayları” konuşacak
21.04.2018
A+
A-


HDP Sözcüsü Bilgen, parti genel merkezinde açıklamalar yaptı. Bilgen, adaylarını PM ve MYK’da toplantılarıyla belirleyeceklerini açıkladı

 

Halkların Demokratik Partisi ( HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) toplantılarıyla cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarını belirleme süreçleri ile seçim stratejilerini somutlaştıracaklarını söyledi.

Bilgen, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Pazar günü MYK, çarşamba günü ise PM toplantılarını yapacaklarını belirten Bilgen, “Hem aday belirleme süreçleri hem seçim stratejisiyle ilgili yürütülen çalışmaları somutlaştırmak, planlamak üzere toplantılarımızı gerçekleştireceğiz.” dedi.

AA’nın haberine göre; Bilgen, parti içerisinde belirleyecekleri sistem önerisini diğer partilerle de paylaşacaklarını bildirdi.

Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarının belirlenmesi konusunda eski Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş’la bir görüşme yapılıp yapılmadığı sorusuna Bilgen, “Elbette ki kamuoyunda öneriler var. Demirtaş’ın da kendi beyanları var. Şüphesiz hem öneriler hem beyanlar dikkate alınacaktır. Ama süreç başlamadığı için bu tartışmalara dair somut bir şey söylemek benim açımdan şu anda mümkün değil.” yanıtını verdi.

Bilgen, parti kurullarında mutlaka bir eğilim çıkacağına işaret ederek, öncelikli hedeflerinin kazanmak ve başarmak olduğunu, bunun için de her türlü iş birliğini önemsediklerini ifade etti.

Seçim konusunda aktif bir sorumluluk üstleneceklerini, ziyaretlerde bulunacaklarını aktaran Ayhan Bilgen, muhalefetin rüştünü ispatlaması açısından bunu önemsediklerini kaydetti.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.