avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hakan Fidan Erdoğan’ı bitirecek! (Süleyman Özışık)

Hakan Fidan Erdoğan’ı bitirecek! (Süleyman Özışık)

Hakan Fidan istifa kararı aldığında ve Erdoğan, “Ben şahsen Hakan Fidan’ın adaylığına karşıyım” dediğinde, müzmin muhaliflerin yaptığı yorumları hatırlıyorsunuz değil mi?

Hatırlamayanlar için o günlere geri dönelim:

1 – “Hakan Fidan’ı kendisinin başbakan adayı olarak seçtiği söylentilerini seçime kadar perdelemek istiyor. Zira Davutoğlu’nun bunu kabullenmesi çok zor. Partiyi dağıtmadan seçime girebilmek icin yapılmış bir açıklama…”

2 – “Hakan Fidan bugün Başbakan olur, yarın Cumhurbaşkanı olur. Erdoğan bu durumu görüyor ve engel olmak için hareket ediyor!..”

3 – “Erdoğan Hakan Fidan’ın adaylığına karşı çıktığını söylemiş. Adam belli ki AK Parti’den değil, HDP’den aday olacak!”

4 – “RTE; AKP; Hakan Fidan’a göbekte bağımlı. Hakan Fidan’ı serbest bırakmamak için RTE yanına alıyor. Konuşur ise toptan Yüce Divan’lık olacaklar…”

5 – “Hakan Fidan istifa ederek Erdoğan’a rest çekti. Erdoğan onu durdurmaya çalışırsa sır küpü çatlar ve bütün kirli işler ortalığa dökülür. AK Parti’nin ve Erdoğan’ın sonunun geldiği günler çok yakın”

6 – Hadi Milletvekili oldun ve “dokunulmazlık” zırhına büründün! Ne vakte kadar!? Önünde sonunda hukuksuzluklarınız için hakim karşısına çı,ka,cak,sın(ız)

7 – Hakan Fidan için bakanlık düşünülüyorsa vekil olmasına gerek yoktu, dışarıdan atanabilirdi. Fakat TC Başbakanı vekil olmak zorunda.

8 – Hakan Fidan MİT’in başından hükümetin başına transfer edlmek isteniyor. MİT ve Fidan o kadar suça battı ki (Suriye/IŞİD) dokunulmazlık lazım

9 – Hakan Fidan istifa ediyorsa Davutoğluna yol göründü demektir. Harcanacak, ortalık toz duman olacak, 7 haziran bitiş olacak!

10 –  Hakan Fidan’ın istifasının iki ana nedeni var. 1. RTE onu Başbakan yapacak. 2) şartlar değişir BB olamazsa dokunulmazlığa ihtiyacı olacak.

******

Yukarıdaki yorumların çoğu cemaatçi abilere ve onların partisi CHP’nin milletvekillerine ait! Arada kendini “Aydın” olarak ilan eden bazı yazarlar ve pek muhterem sanatçılar da yok değil.

Peki şimdi ne diyorlar bir de ona bakalım!

1 – MiT müstesarının elinde anti – RTE dosya varsa, ona suç işletenin elinde de belgeler vardır demistim.

2 – İster misiniz Hakan Fidan, en uygun yerden, HDP’den aday olsun.. Gülmeyin.. “MİT Müsteşarı apo’yla muhabbette” lafına da gülmüştünüz..

3 – Nasıl yani? Kendi geleceğini bile öngöremeyen birisi mi MİT’in başındaymış?

4 – Hakan Fidan adaylıktan geri çekilmiş. E o kadar sırla da bırakmazlardı zaten.

5 – Beklenen son: Hakan Fidan adaylığını geri çekti. Gözler Davutoğlu’nda.. Bakarsınız o da adaylığa başvurmayabilir.

6 – Ne hesaplar döndüyse artık… Hakan Fidan, adaylıktan çekildi.

7 – Hakan Fidan “Sır Küpüyse” illaki bir şey için söz aldı ki, aday adaylığını çekti.. Ama ne? Neden, Niçin, Nasıl? İsim MİT Müsteşarı olunca soru bol.

8 – Hakan Fidan adaylıktan geri çekilmiş, ancak tekrar Mit’in başına geçemez kanun gereği, şimdi kanunu nasıl çiğneyeceklerini seyredin.

9 – Hakan Fidan’ın istifası içeride de ciddi bir çatırdamaya sebep olur. Bu çatırdama sadece Fidan’ın istifasıyla değil, Fidan belki bardağı taşıran son damla olabilir.

10 – Neyle tehdit etti, nasıl aday oldu. neyle tehdit ettiler, nasıl adaylıktan çekildi.

******

Dalga konusu olmasınlar diye isimlerini yazmadım ama, her iki kategorideki yorum sahipleri de aynı. Anlayacağınız, Hakan Fidan’ın MİT’ten ayrılmasına sevinenler de, tekrar MİT’in başına geçmesi ile paçaları tutuşanlar da aynı guruhtan…

Şimdi iki farklı tartışma üzerinden meseleyi bir krize dönüştürme çabasındalar. Birileri, “MİT’te 5 yılını doldurmadan istifa ettiği için göreve geri dönemez” diyor. Diğerleri ise, “Bir partiden aday olmaya çalıştıysa dönüşü etik olmaz” görüşünü canhıraş şekilde savunuyor.

Hakan Fidan’ın MİT’te 5 yılını doldurmadığını iddia edenler ya hesap yapmayı bilmiyor, ya da hiç dayak yememiş!

Fidan 17 Nisan 2009’da Milli İstihbarat Teşkilatı müsteşar yardımcılığına başlamış.. Emre Taner’in görev süresinin dolmasının ardından, 25 Mayıs 2010 tarihinde MİT Müsteşarı görevine atanmış.

Şimdi Devlet Bahçeli’nin matematiğiyle hesaplarsak…Bütün sıfırları oraya buraya şuraya atarsak, 5 yıl, 9 ay ve bilmem kaç gün eder ve Hakan Fidan MİT Müsteşarlığı’na geri döner!

Geçelim bu saçma tartışmayı ve Fidan’ın etik açıdan MİT’in başına dönüp dönemeyeceği meselesini konuşalım.

CHP’li kafasıyla düşünürsek, Hakan Fidan siyasete giremez, girse de çıkamaz, ileri gidemez, geri gelemez, sağa sola hiç mi hiç dönemez!

Onlara göre Milli İstihbarat Teşkilatı’nın başındaki isim tarafsız biri olmalı, partilerle bir alakası olmamalı. MİT’in başındaki kişi aday adayı olduktan sonra dönmez.

Oysa biraz dönüp geriye baksalar, bahsettikleri etik kuralların bizzat kendileri tarafından ayaklar altına alındığını görecekler.

Geçtiğimiz dönemlerde aynı ahlaki kurallar, bağımsız ve tarafsız olan valiler için de geçerliydi.  CHP’den aday olan bir vali seçilemeyince iktidar geri atamasını yapmamış ve aynı CHP o dönem kıyametleri koparmıştı. Yine aynı şekilde Elazığ eski Valisi Kadir Koçdemir MHP’den aday adayı olup seçilemediğinde görevine iade edilmesi için yaygara koparılmıştı.

Her iki vali de bu tartışmaların ardından görevlerine geri dönmüştü. Demek ki başkalarına tavsiye ettiğiniz etik ve ahlaki kurallara önce sizin uymanız gerekiyor.

Sanki bundan önce o kurumların başına gelenler çok tarafsızdı da şimdi taraflı oldu. Sizin döneminizde mahkemeleriniz, ordunuz, Cumhuriyet savcılarınız, rektörleriniz,  Cumhurbaskanlarınız oturup hep beraber postmodern darbe yaparken çok tarafsızdılar di mi? O darbe çalışmalarını hükümetlere haber vermeyen MİT Müsteşarlarınız çok tarafsızdı maşallah!

Hakan Fidan geri dönemez miş miş!

Döner efendim döner. Başbakan atamasını yapıyor, milletin seçtiği Cumhurbaşkanı millet adına uygun görüyorsa döner! Hakan Şükür Torino’ya gidip Galatasaray’a nasıl döndüyse, Hakan Fidan da aynı rahatlıkta döner!

Boşuna muhalefet ederek kendinizi yormayın! Bence Pensilvanya’daki “Bedduaların Efendisi”ne gidin.

Bu iş bir bedduaya bakar!

 

Süleyman Özışık – İnternethaber

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.