avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Hadsiz’ iddialara ‘aklıselim’ cevap

Almanya’da faaliyet gösteren Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), hakkında bir süredir yapılan iddialarla ilgili ‘haddi aşan tartışmalar’ ifadesini kullandı. DİTİB’ten yapılan açıklamada, tartışmaların İslam Din Dersi Danışma Kurulu’na karşı olan güveni zedelediği ifade edildi.

‘Hadsiz’ iddialara ‘aklıselim’ cevap
A+
A-

DİTİB’in en büyük İslami dini cemaat olduğu hatırlatılan açıklamada, iddiaların açıklığa kavuşma i için DİTİB KRV (Kuzey Ren Vestfalya) eyaletindeki İslam Din Dersi Danışma Kurulu’ndaki
üyeliğini kısa bir süre için askıya alma kararı aldığı kaydedildi. Güven konusunda çok hassas oldukları ifade edilen açıklamada, “DİTİB, Danışma Kurulu’nun ve dolayısıyla Almanya’daki bütün Müslümanların zarar görmemesi açısından bu karar alınmıştır. İddiaların açıklığa kavuşturulmasından sonra Danışma Kurulu üyeliği çalışmalarına tekrar devam edecektir” denildi.

Bu adımın, işbirliği ve güncel tartışmaların objektif bir temele oturtma çabasına yönelik bir gayret olduğu ifade edilen açıklanmada, “Bütün bu tartışmalar 900’e yakın DİTİB camisine ve yüzbinlerce cami cemaatine genel bir şüpheyle bakılmasına asla sebebiyet vermemelidir. Bu aynı zamanda yeni yapılacak camilerden İslam Din Dersi’ne kadar Almanya’daki bütün Müslümanlar için gerekli çalışmaları ve gelişmeleri engellememelidir.

DİTİB şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da dini ve toplumsal alanda sorumluluklarını yerine getirecektir. Müslümanların sosyal hayattaki katılımları zayıflatılmamalı” değerlendirmesinde bulunuldu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

Diyanet İşleri Türk-İslam Birliği (DİTİB) nedir?

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.