avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Hablemitoğlu dosyası sahipsiz

Eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un kitabıyla yeniden gündeme gelen Hablemitoğlu suikasti davasında sıradışı bir gelişme yaşandı. Dosyaya bakan Savcı Hakan Yüksel Yargıtay’a seçilince yerine yeni bir bir savcı atanmadı. Böylece Hablemitoğlu dosyası savcısız kaldı. Savcı Yüksel’in son araştırmaları cinayetteki f tipi polis bağlantıları üzerineydi.

Hablemitoğlu dosyası sahipsiz
A+
A-

F tipi örgüte yönelik soruşturma kapsamında raftan indirilen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması yeniden ortada kaldı.
Hablemitoğlu suikastı dosyası 30 Temmuz 2014’te  Savcı Hakan Yüksel’e verildi. Yüksel de görevi aldıktan sonra bu zamana kadar üzerine hiç gidilmeyen F tipi ilişkileri araştırmaya yöneldi.

Yüksel, son olarak Cemaatin Türkiye imamı Mustafa Özcan’ın Hablemitoğlu’yla görüşmesi ve Şengün Hablemitoğlu’nun 2003 yılındaki “kocamı cemaat öldürdü” ifadesini dosyaya ekledi. Ayrıca Köstebek kitabında yer alan Cemaatle ilgili bilgileri de soruşturmaya dahil etti.

Bu süreçte Yargıtay seçimleri yapıldı. Ve Savcı Hakan Yüksel Yargıtay üyesi seçildi. Ancak Hablemitoğlu dosyası bugüne kadar kimseye devredilmedi.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre soruşturulacak isimler sırasında eski Emniyet Müdürü Sabri Uzun’un İN isimli kitabında işaret ettiği polislerde bulunuyordu. Uzun kitabında cinayeti aydınlatmak için çok çabaladığını belirtmiş, yaşadığı pişmanlığı da “Meğerse cinayeti aydınlatma görevini Cematin şakirdine vermiş” sözleriyle ifade etti.

Haber: Hüsna Sarı

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.