avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gülen için uluslararası talimat

Gülen için uluslararası talimat

Taraflardan biri benim. “Müşteki” sıfatını taşıyorum. Diğeri de Fethullah Gülen; “sanık” olarak yargılanıyor.
Gülen’e isnat edilen suç: İftira.
Davaya bakan Ankara 22. Asliye Ceza Mahkemesi, Fethullah Gülen’in ifadesinin alınması için “Uluslararası Talimat” yazdı. Adalet Bakanlığı’na gönderdi. Pensilvanya’da bulunan Gülen’in “savunmasını” istiyor.
Gülen hakkında bir başka “Uluslararası Talimat” yazısı daha var. O da hakaret suçundan. İkisi de Adalet Bakanlığı’nda ABD’ye gönderilmeyi bekliyor.
Tabii ki bakanlık, iade talebine öncelik veriyor. Amerika, Türkiye’nin iade talebine olumlu cevap verirse, zaten Türkiye’ye getirilecek. “İftira” davası da dâhil, hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak yargı karşısına çıkacak.
İade talebiyle ilgili işlemler gecikirse…
Hakkında yazılan uluslararası talimatlar, işleme konulup resmi yollardan Amerika’ya ulaştırılacak. ABD makamlarından Fethullah Gülen’in ifadesinin alınarak Türkiye’ye gönderilmesi istenecek.
* * *
İlginç ve son derece adil olmayan bir durumla karşı karşıyayız…
Fethullah Gülen, “firari” sıfatını taşısa da bir Türk vatandaşı. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına tanınan bütün haklardan yararlanıyor. Açtığı hukuk davaları ve yaptığı suç duyuruları var. Üstelik bunların sayısı binin üzerinde.
Bence anayasanın kendisine tanıdığı şikâyet hakkını, bir baskı aracı olarak kullanıyor. Zaten bunun için “iftira” suçundan hakkında dava açıldı.
Yaptığı her suç duyurusunda gidip ifade vermek zorundayız. Savcılıklardan yapılan çağrılara “hayır, gelmiyorum” demek gibi bir hakkımız yok. Aksi takdirde gözaltına alınıp zorla götürüleceğimizi biliyoruz. Fethullah Gülen’in bizzat yaptığı suç duyuruları yüzünden onlarca defa adliyeye gidip ifade veren basın mensupları var.
Ama haksızlığa uğradığını düşünen ben ve benim gibi insanların önünde o kadar çok engel var ki…
Çünkü Fethullah Gülen ABD’de… Bu yüzden de adli olarak hakkında işlem yapıp sonuç almak imkansıza yakın bir zorlukta!
Hukuk davalarında da durum aynı…
Gülen’in avukatları çeşitli tazminat davaları açıyorlar. Kazanırlarsa, gidip parayı tahsil ediyorlar. Alamazlarsa icra yoluna başvuruyorlar.
Tabii, Türkiye’de Gülen hakkında da tazminat davası açmak mümkün. Mümkün ama kazanırsanız alacağınızı tahsil etmeniz imkansız. Birinci engel Amerika’da yaşaması. İkinci engel de lüks bir malikânede hayatını sürdürmesine rağmen, üzerine kayıtlı hiçbir malın bulunmaması. Biliyorsunuz, “emekli vaiz aylığına” haciz uygulanamıyor.
İşte “adalet” denince mangalda kül bırakmayan, “ilahi adalet” diye yeri göğü inleten Gülen’in içinde bulunduğu durum bu!
Hem son derece düşündürücü!..
Hem de ibret verici.
* * *
Zaman Gazetesi’nin Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Fethullah Gülen sevdalısı bir isim.
Fotoğrafları var. Amerika’ya gittiğinde, Gülen’in önünde el pençe divan duruyor. “Hoca”sının yönlendirmelerine kulak kabartıyor. Türkiye’de de üzerine toz kondurmamak için gerekli her türlü çabayı gösteriyor.
Dumanlı, lise çağlarında Yozgat’taydı ve Ülkücü Hareket içindeydi.  Abdulkadir Baran’ın başkanlığını yaptığı Yozgat Ülkü Yolu Derneği’ne gidip geliyordu.
Dumanlı, 1980 Yılı’nda o dönemde Ülkü Yolu Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yapan ve halen Parlamento Muhabiri olan Çınar Coşkunserçe tarafından dernekten uzaklaştırıldı. Hem de oldukça sert bir dil ve davranışla!
Gerekçe de “Ülkücülüğe yakışmayan hâl ve hareketler içinde bulunması” idi!
Olayın tanıklarından biri bugün bir siyasi partide üst düzey yönetici; diğeri de İstanbul’da önemli bir işadamı.
Dumanlı, daha sonra cemaatle tanıştı ve bu noktaya geldi. Bilinsin istedim.

Emin Pazarcı – Akşam

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.