avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5148
EURO
34,6923
ALTIN
2.491,71
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gitti onun yarısı

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Yücel Kahraman gündeme dair yazdı.

Gitti onun yarısı

GİTTİ KUTLAMANIN YARISI

Türklerin kutlamaları daima sokağa taşınır, tüm dostlarla paylaşılan sevinç sokaklarda birbirini bulur. Sokaklara taşınan kutlamalar is trafik sıkışıklığı, gece gürültüsü ve bazen de farklı insanlara tehlike arz eden ve tehditkar davranışlara yol açmakta. Avrupalılar da tam da bundan rahatsız olurlar ve tabi de daim rahatsız olmuş oldukları anlı şanlı Türk bayraklarıdır. Türklerin kutlamalarını kısıtlamak için trafik ihlali cezalarıyla başlayan yerli yönetimler kısıtlamaları yasaklarıyla iyice Türklere kutlama ve hatta toplantı yasakları getirmişlerdir. Avrupalıların Türk geleneklerine ve bayraklarına tahamülsüzlüğü ile bizim dozajı kaçırmamız birleştiğinde gitti kutlamanın yarısı.

GİTTİ IMANIN YARISI

Bi önceki Cuma vaazinde, yok aslında tüm vaazlerde imamın toplumda başka insanlara rahatsızlık vermenin İslamda iyi bir yer tutmadığı, kötü alışkanlıkların azalması, toplumun her türlü insanlarla huzurlu yaşamalarını vaaz eden imamlar Avrupa’da yaşamın hak ve hukuk içinde geçmesini tavsiye ederler, ederler de dinleyen kim? Kutlamalarda imamın tavsiyesine uymayan insanlarımız, kutlama hakkı Avrupa’da kayıp etmemizde ne kadar katkıları varsa aynı şekilde kurban şartlarını yerine getiremeyen müslümanlarımızın yanlışlarından dolayı yine bu hak konusunda kısıtlamalara maaruz bırakıldık. İyi bir müslüman yani herkese saygılı iyi bir insan gibi yaşamayı yerine getiremeyen bizlere demeli; vaaz tavsiyelerine uymayanın gitti imanın yarısı.

GİTTİ ONUN YARISI

Avrupa’da son yıllar Türklerin ve müslümanların bir çok hakları kısıtlandı; aile birleşimi, eğitim saatleri içinde anadili öğetimi, siyasi toplantı, vesaire vesaire. Evet tüm bu kısıtlamalar Türkçeye, Türklere ve Türkiye’ye karşı tahamülsüzlüğün devamı fakat yanlış davranışlarımız, Avrupalıların hassasiyetlerini bilmemek, bunlara dikkat etmemek ile birlikte içimizdekilerin öz insanlarını Avrupalılara karşı ötekileştirmesi, bu kısıtlamaların getirilmesini tetiklemiştir. Kısıtlamalar devam ederken erkek çocukların sünnet meselesi Avrupalı alimler arasında tartışılması ve bizlerin bu tartışmalara katılmamız herhalde tüm getirilen kısıtlamar bu hakkımıza da zorluk getirileceğine gösteriyor, bana gitti onun yarısı dedirttiriyor.

Yücel Kahraman – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.