avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3352
EURO
35,0901
ALTIN
2.234,39
BIST
8.733,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kılıç: Kayyum atama kararı geç kalınmış da olsa yerinde bir karardır

Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Gazeteci Oğuzhan Kılıç, Zaman gazetesi’ni de bünyesinde barındıran ve Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Yapı’nın yayını olarak bilinen FEZA Yayıncılık A.Ş. ve bağlantılı diğer şirketlere atanan kayyum haberleri ile ilgili beyanat verdi. Kılıç açıklamasında, “Yıllar yılı masum insanlara akla hayale gelmeyecek iftiralar atan bir medya olarak hafızalara kazındı Zaman.” dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kılıç: Kayyum atama kararı geç kalınmış da olsa yerinde bir karardır

Akraba Türk toplulukların medya alanında güçlenmesi için eğitim projesi başta olmak üzere yaptığı pek çok çalışma ve katkılarıyla bilinen ve diaspora’daki yerel Türk medya mensuplarının meslek kuruluşu olan Türk Gazeteciler Cemiyeti‘nin Genel Başkanı’da olan gazeteci Oğuzhan Kılıç, bu çerçevede Avrupa’da faaliyet yürüten Irak ve Suriye Türkmenlerinin kurduğu Avrupa Türkmen Gazetesi‘ne verdiği beyanatta terör faaliyetlerini gazetecilik kisvesiyle de sürdüren FETÖ’yle ilgili son dönemdeki gelişmelere değindi. Yargı’nın kararlarını paylaşan gazeteci Kılıç’ın değerlendirmesi şöyle. 

YASADIŞI ÖRGÜTÜN MEDYASI OLAMAZ
Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) medyası Zaman’a yargının el-koyma ve kayyum atama kararı geç kalınmış da olsa yerinde bir karardır, hukukun gereğidir diyen Gazeteci Oğuzhan Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü, “Çünkü terörün medyası olamaz. FETÖ medyası Pensilvanya’daki eli-kanlı FETÖ ele-başı hainin talimatları doğrultusunda, Ergenekon, Balyoz, diaspora’da Türkçe yasağı, 17/25 ve benzeri bir sürü kumpasla kamuoyunu operasyonel olarak yönlendirme görevini yerine getiriyor idi. Nurettin Veren ve Latif Erdoğan Hoca’nın açıklamaları çok aydınlatıcıdır,” ifadelerinde bulundu

FETÖ DARBE HAZIRLIĞINDA
Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Kılıç, “Milletimiz çok memnun olmuştur. Terörün gücünün kırılması noktasında yargının hukuku tesis etmeye yönelik bu kararı hayırlı ve uğurlu olsun. FETÖ bir vesayetçi odak olarak uyuyan hücreleriyle darbeye girişeceği konusunda kamuoyunda bir tartışma vardır; milleti çiğneyemezler, demokrasiyi yıkmazlar ve asla muaffak olmazlar. İradesine sahip çıkan Türk milleti feraset ve vakar sahibidir,” diye konuştu.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

FETÖ’nün PKK’yla işbirliği içinde olduğunu ve bu işbirliği kararını iki terör örgütü’nün yurtdışında aldığını ifade eden yargı kararı:

zaman feto1

zaman feto2

zaman feto3

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.