avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,4336
EURO
34,4500
ALTIN
2.488,21
BIST
9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fransa’dan Balkanlar hamlesine destek

Fransa’nın Avrupa Birliği (AB) Bakanı Nathalie Loiseau, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 17 Mayıs’ta düzenlenecek AB-Batı Balkan Zirvesi’nde, Batı Balkan ülkelerinin AB’ye katılımlarını destekleyeceklerini söyledi.

Fransa’dan Balkanlar hamlesine destek
06.04.2018
A+
A-

Loiseau, Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’deki temasları kapsamında, Dış ve Avrupa İşleri Bakanı Marija Pejcinovic Buric ile görüştü. Nathalie Loiseau, AB’nin genişleme politikası ve Güneydoğu Avrupa’nın istikrarının ele alındığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Hırvatistan’ın AB’nin en genç ve dinamik üyesi olduğunu belirtti.

Schengen’e girmenin Hırvatistan için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Loiseau, “Bu, zaman gerektiren bir süreç. Burada Avrupa Komisyonunun üzerine düşen görev, Hırvatistan’ın dış sınır gözetimini değerlendirmek ve Hırvatistan hükümetine belli başlı önerilerde bulunmak olacak.” dedi.

BÜYÜK ÖNEMDE

Hırvatistan’ın, Batı Balkan ülkeleriyle ilişkilerinin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Loiseau, “Sofya’da 17 Mayıs’ta düzenlenecek zirvede, Hırvatistan’ın tüm komşularının AB’ye katılımlarını destekleyeceğiz. Ancak bu ülkelerin AB’ye ne hızla girecekleri ve bu süreçte ne kadar çaba sarf edecekleri çok önemli.” değerlendirmesinde bulundu.

Loiseau, Batı Balkan ülkelerinin AB’ye katılımlarının büyük önem arz ettiğini dile getirerek, söz konusu ülkelerde ekonomi reformunun hızlandırılması için gerekli adımların atılacağını anlattı.

STRATEJİK HEDEF

Hırvat bakan Buric de Fransa ile ortaklıklarının Hırvatistan’ın, Schengen ve Avro Bölgesi’ne dahil olmak, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) katılmak gibi stratejik hedeflerini gerçekleştirmesine yardımcı olacağını ifade etti.

Hırvatistan’ın, özellikle Bosna Hersek’in AB üyeliğini desteklediğini kaydeden Buric, Bosna Hersek’te gerçekleşecek siyasi ve ekonomik reformların, ülkede yaşayan Hırvatlara eşitlik sağlayacağını söyledi.

Buric ile Loiseau, iki ülke arasında ekonomi, kültür ve eğitim alanlarında stratejik ortaklık öngören 3 yıllık eylem planını imzaladı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: , ,