avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3470
EURO
35,0988
ALTIN
2.307,90
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fransa’daki protestolarda eylemciler lüks araçları yaktı

Fransa’da bu hafta da devam eden protesto gösterilerinde, Porsche marka araç cayır cayır yandı.

Fransa’daki protestolarda eylemciler lüks araçları yaktı
10.02.2019
A+
A-

Fransa’da sadece yakıt zammına değil, aynı zamanda ülkedeki ekonomik durgunluk, devlet yardımlarının azalması ve genel olarak Fransız elitine karşı protestolar düzenleniyor.

PROTESTOLAR 13’ÜNCÜ HAFTADA

Fransa’da devam eden Sarı Yelekliler’in protestosu, 13’üncü haftaya girdi. Bu hafta yaşanan olaylar, geçen haftaları aratmadı.

Fransa'daki protestolarda eylemciler lüks araçları yaktı

Fransa’daki protestolarda eylemciler lüks araçları yaktı ViDEO

BİR GÖSTERİCİNİN ELİ KOPTU

Sarı Yelekli göstericilerden birinin eli, polisin attığı bomba nedeniyle koparken, protestolarda polisle eylemciler arasında yeniden arbede yaşandı. Polisin, gazla ve silahla müdahaleleri ‘adeta meydan muharabesi’ gibi basında geniş yer buldu.

Fransa'daki protestolarda eylemciler lüks araçları yaktı

SARI YELEKLİ PROTESTOCULAR DA BİRBİRİNE GİRDİ

Hatta bir ara Sarı Yelekliler’in arasında da bir çatışma yaşandı. Eylemciler birbirlerine, buldukları en ufak şeyi bile attı.

Fransa böylece iç karışıklığa sürüklenirken, Macron’un olaylara sessiz kalması da dikkatlerden kaçmıyor.

Fransa'daki protestolarda eylemciler lüks araçları yaktı

LÜKS ARAÇLARI YAKTILAR

Protestocular, Paris sokaklarında bulunan 300 bin dolar değerinde lüks Porsche ve Ferrari marka araçları tek tek yaktı ve ellerine aldıkları sopalarla camlarını kırdı.

Polisler ise alev alev yanan araçlara müdahale etmezken, araçlar küle döndü. Ayrıca protestocular çöp kutularını yakıp, dükkanlara da zarar verdi.

Fransa'daki protestolarda eylemciler lüks araçları yaktı

BUGÜNE KADAR BİNDEN FAZLA KİŞİ HAPİS CEZASI ALDI

Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un aldığı kararlar ve ülkeyi sürüklediği iç karışıklık nedeniyle protestolar, 17 Kasım 2018’de başladı. Düzenlenen protesto gösterilerinde; bugüne kadar 11 kişi hayatını kaybetti, 2 binden fazla kişi ise yaralandı. Yaklaşık 6 bin kişi ise gözaltına alınırken, binden fazla kişi de hapis cezası aldı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.