avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5046
EURO
34,7434
ALTIN
2.485,84
BIST
9.492,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’ye kefil olmayın; 3’üne sahip çıkmıştı, 3’ü de FETÖ’cü çıktı!

Taha Akyol’un 2014’te yazdığı “Gayrımeşru sayarız” başlıklı yazısında “Cemaatçi olması mümkün değil” dediği 3 ismin de FETÖ’den tutuklandığı, ikisinin de itirafçı olduğu ortaya çıktı.

FETÖ’ye kefil olmayın; 3’üne sahip çıkmıştı, 3’ü de FETÖ’cü çıktı!
A+
A-

Hürriyet yazarı Taha Akyol’un 2014’te yazdığı “Gayrımeşru sayarız” başlıklı yazısında “Cemaatçi olması mümkün değil” dediği 3 ismin de FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandığı, ikisinin de itirafçı olduğu ortaya çıktı.

O üç isim; dönemin HSYK 1., 2. ve 3. Daire Başkanları İbrahim Okur, Nesibe Özer ve Ahmet Hamsici FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandı.

İbrahim Okur ve Ahmet Hamsici, etkin pişmanlıktan yararlanmak istediklerini belirterek itirafçı oldu. Bu talebin ardından Ahmet Hamsici de serbest bırakıldı.

Taha Akyol ise 2014’te yazdığı yazıda bu üç isim hakkında “Cemaatçi olması mümkün değil” diyerek şu ifadeleri kaleme almıştı:

“Karalama kampanyasının HSYK’daki baş hedefleri 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, 2. Daire Başkanı Nesibe Özer, 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici… Nice zamandır “paralel, kripto, haşhaşi” diye saldırıya uğruyorlar. Bunların hiçbirinin cemaatçi olması mümkün değildir. Ne hayat tarzları ne kişilikleri buna müsaittir. Ahmet Hamsici’yi bir tek defa Afyon’da yapılan bir panelde gördüm, tanıştık. Benden “hâkim ve savcıların tarafsızlığının önemi hakkında konuşmamı” rica etmişti. Sohbetimizde tamamen bağımsız, bağlantısız Karadenizli bir hukuk adamı görmüştüm. Peki, Hamsici falanca soruşturmayı niye açtı, ötekini niye açmadı? Dosyalarda ne var, yasal usuller nedir, biliyor muyuz? Bilmeye gerek yok, “Kripto” der, geçeriz! Nesibe Özer’le CNN Türk’teki program vesilesiyle tanıştım. Yargı bağımsızlığı konusunda bir hukukçuda olması gereken bütün hassasiyetlere sahip bir hukuk insanı. Program boyunca yargı bağımsızlığını ve tarafsızlığını savunmuştu.”

YİNE KISA SÜRE ÖNCE ŞU OLMUŞTU
Taha Akyol ve onun oğlu Mustafa Akyol, 17 Aralık’ta yolsuzlukların bahane gösterilerek hükümeti yıkmaya teşebbüs edilen girişimin ardından hükümetin karşısında yer almıştı.

Baba oğul, açıktan açığa renk vermiyorlardı belki ama yolsuzlukları bahane ederek hükümetin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirterek 17/25 Aralık girişimlerini meşrulaştırmaya çalışıyorlardı.

15 Temmuz askeri darbe girişiminde ise önceleri sessiz kalan Akyol, darbe girişimi başarısız olunca darbecileri satıp ateş püskürmeye başladı.

“DARBE BAŞARILI OLSAYDI HUKUK ASKIYA ALINACAKTI”
İşte 15 Temmuz’dan sonraki yazısından bazı satırlar:

Darbe başarılı olsaydı Türkiye cuntanın diktatörlüğü altında kalacak, anayasa ve bütün hukuk sistemi askıya alınacak, hiç kimsenin hak ve özgürlüğü kalmayacaktı.

GÜLEN’İN HABERİ OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL
Türkiye NATO ve AB’den tecrit edilecek, Ortadoğu ve Asya’daki diktatörlük ülkeleriyle aynı kategoride yer alacak ve PKK hayal bile edemeyeceği desteklere sahip olacaktı.

Ordudaki darbeye karşı çıkan komuta kademesi, polis ve halk kitleleri Türkiye’yi böyle bir felaketten kurtardı.

Cemaat denilen sıkı dokulu yapı dikkate alındığında, Gülen’in ayrıntıları değilse bile ana hatlarını bilmiyor olması, onun onayı olmadan yapılması mümkün değildir.

MUSTAFA AKYOL: KAHROLSUN FETHULLAH GÜLEN
Diğer taraftan Taha Akyol’un oğlu Mustafa Akyol ise Gülen ve örgütüne tam destek vermekten vazgeçti. Gülen için “Kahrolsun” bile dedi. İşte attığı tweet’lerden biri:

“Bu alçak darbe girişiminin ardında cemaat örgütlenmesi varsa, kahrolsun cemaat, kahrolsun Fethullah Gülen.”

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.