avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3355
EURO
35,1757
ALTIN
2.247,22
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’nün zehir kusan ‘zift medyası’ Zaman Vandaag Hollandaca olarak Avrupalı Türklere nasıl savaş açtı?

Sosyal-Antropolog Sefa Yürükel, ‘zift medyası’ olarak anılan FETÖ’nün Hollandaca yayın yapan Zaman Vandaag’ın son dönemde saçtığı zehir olarak değerlendiren Türk insanını hedef seçmesinin arkasındaki sosyolojik ve sosyo-psikolojik arka planı AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne açıkladı. Yürükel söyleşide, FETÖ’nün daha önce dikkat çekmeyen yönlerini açıkladı.

FETÖ’nün zehir kusan ‘zift medyası’ Zaman Vandaag Hollandaca olarak Avrupalı Türklere nasıl savaş açtı?

Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı akademisyen Sefa Yürükel, FETÖ’nün CİA’nın emperyalist emellerini gerçekleştirmek için Türklüğe savaş açtığını anlattı. Bunun Avrupa’da ise Zaman Vandaag üzerinden yapıldığını çarpıcı sözlerle aktardı.

Gazeteci Oğuzhan Kılıç‘a konuşan sosyal-antropolog Sefa Yürükel söyleşide; FETÖ’nün Türklüğü imha etmeye yönelik olarak programlandığını, FETÖ’nün Türklüğe karşı yürüttüğü savaşta ise (FETÖ medyası olan) Zaman Vandaag gibi paçavraları ‘savaş aygıtı’ olarak devreye soktuğunu örnekleriyle anlattı.

FETÖ’NÜN ‘ZİFT MEDYASI’ AVRUPA TÜRKLÜĞÜNE KARŞI PSİKOLOJİK HARBİN AYGITIDIR
FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in başında olduğu ve ‘zift medyası’ olarak anılan Zaman Vandaag hakkında ise şu bilgiyi aktardı, “FETÖ medyası Zaman Vandaag paçavrası başlı başına psikolojik harbin bir aygıtıdır. Avrupalı Türklere karşı işlev gören bu aygıtların, Türkler aleyhinde kamuoyu oluşturmak için FETÖ tarafından devreye sokulduğu çok açık. Bunu görmek için kahin olmaya gerek yok.”

Çarpıcı söyleşide Yürükel ayrıca, Zaman Vandaag üzerinden algı-operasyonları yürüten Mehmet Cerit, Hakan Büyük ve Hüseyin Atasever gibi Fethullahçı militanların nasıl ‘adanmış ruhlar’ formatına getirildiğini anlattı.

FETÖ’NÜN İFLAS EDEN KAMUOYU OLUŞTURMA GAYRETİ
Neden dünya’daki tüm Türkler ve Türkiye hedefte(?), sorusuna Yürükel şöyle cevap veriyor, “Türkiye, CİA’dan görev alan terörist-başı Fethullah Gülen‘e göre ‘ele geçirilmesi gereken bir bir coğrafya’dır, hakeza Türk milleti de ele geçirilmesi gereken insanlardır. Bu yurtdışındaki Türkler için de geçerlidir. Türkiye’de 15 Temmuz’da bozguna uğratılan FETÖ, intikamını Hollanda ve dünya kamuoyunu sahte bilgilerle aldatarak, algı-operasyonları yapıyor. FETÖ’nün hedefi budur. Buna uygun olarak yol geliştiriyor FETÖ ve Pensilvanya’daki ele-başı cani. Buna karşı direnmek ve bu tehdidi bertaraf etmek her demokrat insanın insanlık görevidir.

yurukel feto cia zaman vandaag zift medyasi yorumu

FETÖ CİA’NIN PSİKOLOJİK HARP TEKNİKLERİNİ KULLANIYOR
Medya üzerinden FETÖ’nün yaptığı savaşı değerlendiren Yürükel, şunları kaydetti; Terörist-başı Fethullah Gülen‘in başını çektiği FETÖ, esasında son derece belirgin bir CİA örgütlenmesidir. FETÖ, CİA’nın tüm psikolojik harp tekniklerini kullanmaktadır. Türkiye dışındaki medya üzerinden ve siyasiler üzerinden kurgulanmış sahte bilgiler vererek başka milletleri etkiliyorlar.

FETÖ’NÜN DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMA SÜRECİ
Tabi ki bu kadar kolay yabancı medyayı ve siyasileri kullanmada önlerini açan ise ABD’nin her ülkede 1952 yılında kurduğu Gladyo, yani ‘devlet içerisinde devlet’ olan Amerikancılar’dır. Ayrıca ABD’nin her ülkedeki CİA istasyon birimi de bulundukları ülkelerdeki tüm medya ve siyasi olanaklar da dahil, her türlü olanağın Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) sunulmasını sağlamaktadır. Ellerindeki yetişmiş kadrolar, sonsuz para kaynakları, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milletine karşı her türlü lobi faaliyetini de kolaylaştırmaktadır.

AVRUPALI HALKLAR CAHİL FETÖ’NÜN SÖYLEDİKLERİNİ YUTMAYA HAZIR
Psikolojik harpte kendi ürettikleri sahte propaganda bilgilerini, o ülkenin halklarına satabilmektedirler. Sebebi ise, burada biz Hollandayı ele alırsak, Hollanda halkı zaten AB sürecide dahil bir çok konuda olumlu Türkiye algısıyla bilgilendirilmemiştir.

FETÖ TÜRKLERİ AVRUPA’DA NASIL ‘ÖCÜ’ GİBİ GÖSTERİYOR? YÜRÜKEL ANLATTI
Karşımızda Türkiye konusunda cahil ve araştırma yeteneği köreltilmiş Avrupalı ve Amerikalı halklar var. Bunlara da ABD’nin Avrupa’daki Gladyo elemanı olan kanaat-önderleri tarafından, kendi çocukları olan ‘FETÖ’nun değil Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin kötü olduğu’ anlatılmaktadır.

SÖZDE KANAAT-ÖNDERİ, ÖZDE İSTİHBARATÇI KİŞİLER CİRİT ATIYOR
Avrupalılar eski eleştirel ve sorgulayıcı yeteneklerini son 30 yıldır kaybettikleri içinde, Gladyo elemanı olduğunu bilmedikleri kendi kanaat-önderleri ve siyasilerine de inanmaktadırlar. Bu normal Avrupalı’ya ve Amerikalı’ya daha kolay gelmektedir. Zaten FETÖ Avrupa ve Amerikalıların elitlerinin, istihbarat örgütlerinin sevgili çocuğudur. Kendi çocuklarını tabi ki her türlü yalan kurgularla ve psikolojik harp materyalleriyle de beyin yıkama seansları ile kurtarmak için ellerinden geleni yapacaklardır.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

yurukel feto cia zaman vandaag zift medyasi yorumu

COĞRAFYA CAHİLİ AVRUPA’LILAR
Avrupalıların ve ABD’lilerin FETÖ karşısındaki tavizkar tutumunu değerlendiren Yürükel şunları söyledi; “Şunu unutmayalım bir çok Avrupalı ve Amerikalı, Türkiye’nin başkentini hala İstanbul olduğunu söyleyecek kadar ‘coğrafya cahili’dir. Milyonlarca Amerikalı ise Türkiye’nin haritada nerede olduğunu bile gösteremeyecek kadar cahildir.

Fazla zorlanmadan da ülkelerindeki sözde saygın insanlar tarafından verilen Türkiye Cumhuriyeti karşıtı propagandalarla beyinlerinin yıkandığının farkında bile değiller. Bu bakımdan bizlerinde, içinde yaşadığımız halklara doğruyu kavratmak için, cahilliğe dayanan ve Amerikancıların psikolojik harp propagandalarıyla etkilenen insanları, Türk düşmanlığından vazgeçirmek için, ortaya kendi STK olanaklarımızla ve birlikte hareket edip, maddi olanaklar geliştirerek Hollanda, Avrupa ve dünya kamuoyunu ısrarla ve yılmadan, belgeye dayanan doğru bilgilerle bilgilendirmemiz gerekiyor.” dedi.

PEKİ ÇÖZÜM NEDİR?
Yürükel çözüm alternatifleri sundu; “Örneğin Hollanda’da Hollandaca yayın yapan bir radyo, tv ve internet gazetesi oluşturulması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz ülkelerin halklarına bu şekilde ulaşmamız gerekiyor. Komisyonlar oluşturarak, Hollandalı Türkler içerisinde bu gibi konularda birlik sağlanıp stratejik hareket etmemiz gerekiyor. Hollandalılara yönelik komisyon oluşturarak gerekli stratejik hamleleri yapmamız gerekiyor. Bunu Avrupa’nın her ülkesinde, ABD ve Kanada, Avustralya gibi ülkelerde de yapmamız gerekiyor. Bu yeteneğimizi oluşturmalı ve eğitimli kadrolar yaratarak önümüzdeki 25 ila 50 yıllık hedeflerle hareket ederek, bu ve bu gibi konularda, ve diğer halklar arası ilişkilerimizde ne yapacağımızı hesap etmemiz ve ona göre güç toplayıp yapılanmamız gerekiyor. Yapılacak olan budur. Yoksa tabi ki FETÖ düşmanı her istediğini herkese satmak isteyecektir. Bunu bertaraf etmenin yolu demin ki söylediklerimi yapmaktan geçer. Sızlanarak bir yere varılmıyor. İş yapmak gerekiyor iş.” dedi.

YÜRÜKEL “FETÖ’NÜN/CİA’NIN HEDEFİNDE OLMAK ŞEREFTİR, HODRİ MEYDAN!”
Sefa Yürükel, zehir saçan Avrupa’daki Türk düşmanı propaganda aletlerini tanımladı. Şunları söyledi; “Herkes şunu bilsin ki, Zaman Vandaag gibi psikolojik harp birimi, bir Türk’ü hedef seçtiği vakit, esasında CİA’nın emrini yerine getirerek Türk milletine yararlı bir insanı hedef seçmiş demektir. Bunları birbiriyle ayrı görmeyin.”

FETHULLAH’IN ADANMIŞ RUHLARI, KENDİNİ PATLATMAYA HAZIR ‘CANLI BOMBALAR’ – FETÖ MİLİTANLARI
Fethullahçıların radikalleşmekten çok daha ileri gittiğini ifade eden, anti-terör uzamanı akademisyen Sefa Yürükel, Zaman Vandaag adlı harp aygıtı üzerinden Avrupa Türklüğüne savaş açan ve kendilerini ‘adanmış ruhlar’ olarak görerek, algı-operasyonları yürüten Mehmet Cerit, Hakan Büyük ve Hüseyin Atasever gibi Fethullahçı militanları anlattı.

SALDIRGAN ZAMAN VANDAAG ve FETÖ ELEMANLARI, NAMI DİĞER ‘FETHULLAH’IN ŞAKİRTLERİ’
Türklerin içinden gençlerin nasıl FETÖ’ye devşirilerek nefret, kin ve düşmanlık saçan, kendi milletine kumpaslar ve tuzaklar kuran insanlar haline dönüştürüldüklerini Yürükel şöyle anlattı; “Koskoca generaller, valiler afyonlandı bir genç mi afyonlanmasın. Işık evlerinde sabah akşam Fethullah Gülen adlı kişinin icat ettiği dininin, beyin yıkama seyanslarıyla gençler bu hale gelerek robotlaşıyor, bunlar emir geldiğinde gözünü hiç kırpmadan insanları öldürüp, vatanı paramparça edecek kadar gözü kara terminatörlerdir.

yurukel feto cia zaman vandaag zift medyasi yorumu2

Resim: Terörist-başı Fethullah Gülen küresel Fethullahçı Terör Örgütü’nü (FETÖ) sözde ‘hizmet hareketi’ adı altında yönetirken CİA’dan emir almaktadır. Gazeteci Nurettin Veren’in açıkladığı, FETÖ’nün 14 kişilik çekirdek üst-düzey yöneticisi ve küresel para kasası olup terörist olarak kırmızı bültenle aranan Necdet Said Başaran (Hollandaca’da Necdet Basharan) ise bu görevini yaparken kendisini bir taraftan Rotterdam’da gizliyor ve Pensilvanya’dan gelen talimatlara uygun olarak Hollanda’daki FETÖ tetikçilerini sevk ve idare ediyor. Zaman Vandaag adlı paçavra üzerinden algı-operasyonları, duygu sömürüsü, propagandanın tüm yönetmelerini kullanarak Avrupalı Türklere savaş açan görevli FETÖ tetikçileri ‘medya imamı’ Mehmet Cerit’in yönetiminde, ondan talimatlar alan Hüseyin Atasever ve Hakan Büyük ise Hollandaca yazılar yazarak bu konsepte uygun olarak beşinci kol faaliyetlerini icra ediyor ve Türklere karşı kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar. FETÖ tetikçisi Mehmet Cerit’in ise Hollandaca’sının oldukça kötü olduğu, çıktığı programlarda gözlerden kaçmıyor. Cerit, 3 eylül’de çıktığı EenVandaag adlı programda ise Türkleri Hollanda devletine hedef göstererek “Türkiye’de darbe oluyor, şimdi buradaki Türklerin bununla ne alakası var? Hergün hergün bunun için tehdit ediliyoruz. Hollanda Türklerine karşı devlet önlem almalı” diyerek, Zaman Vandaag üzerinden hergün hergün Türkler ve Erdoğan aleyhinde yalan haberler yaparak attığı çamur ve iftiralar gerçeğini gizleyerek tam bir iki-yüzlü olduğunu Fethullahçı takkiyeciliğin gereği olarak bir kez daha gerçekleştirdi. Vatandaşlar FETÖ tetikçilerine sosyal-medya’da soruyorlar, “madem Türkiye uzak ve bizi ilgilendirmiyor, o zaman siz niye hergün hergün nefret ve kin kusan yalan haberler yapıyorsunuz o uzaktaki ülke hakkında?” Cerit, bu tür yorumları bloklamayı ve engellemeyi tercih ederek, kendi şakirtleriyle kurduğu paralel dünyanın içinde kalarak ne kadar militanlaştığını ve terörist ele-başı Fethullah Gülen’in adanmış ruh tabirine uygun olarak giderek daha fazla radikalleşmekte olduğununu tüm özellikleriyle gösteriyor.

YÜRÜKEL: FETHULLAHÇILIK TEHLİKESİ, İNSANLIK DEĞERLERİNİN DÜŞMANIDIR
Kumandaya göre hareket eden ve düşman gördüğünü imha etmek üzerine programlanmış elemanlardır FETÖ elemanları. Aynen Pensilvanya’daki cani Fethullah Gülen gibi acımasız hale getiriliyor FETÖ’ye katılanlar. İnsanlığın bugüne kadar taşıdığı ortak değerlerinden yoksun ve bu değerleri yerle bir eden, ‘total biatçı’ bir zihniyetle hareket ediyor FETÖ’cü militanlar.” şeklinde olguları tanımladı.

FETÖ’DEN KORKMAYIN MÜCADELE EDİN
FETÖ’nün Hollandaca yayın yapan zift medyası Zaman Vandaag’ta hedef gösterilen akademisyen Yürükel kapak gibi cevap vererek şunları söyledi; “Sadece Federasyon, Dernek, Vakıf binalarının içinde günlük işler yaparak ve resepsiyonlarda boy göstererek, 7-9 resim çektirip facebook’ta dağıtıp hava atarak hiç bir sonuç elde edilmez. FETÖ’nun hedefi olmayı büyük bir onur kabul edilmeli, korkmamalı ve FETÖ ile kıyasıya bulunduğumuz ülkelerde bilinçli ve sistemli mücadele edilmelidir. Bu 11 Eylül’de biz Hollanda Türkleri Konseyi olarak, inisiyatif alıp, Rotterdam’da saat 13.30’da, Huis van de Wijk Pier 80, Rösener Manzstraat 80, 3026 TV, Rotterdam adresinde, insanlarımızla emperyalizmin dörtüzleri olan FETÖ, PKK, IŞİD ve Ermeni Diasporası’na ve faaliyetlerine karşı nasıl bir tutum ve örgütlenme içerisinde olmamız gerektiği konusunda Halk Toplantısı yapacağız. Buraya, Atatürk’ü milli ebedi lider, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, bayrağını, üniter yapısını ve rejimini savunan Hollanda’daki herkesi davet ediyoruz.” dedi.

FETÖ’YÜ EZEN İLK TÜRK DEVLET BAŞKANI KERİMOV’A TEŞEKKÜR VE TAZİYE
Özbekistan devlet başkanı İslam Kerimov’un hakkın rahmetine kavuşması üzerine ise Sefa Yürükel şu taziyede ayrıca bulundu, “Kerimov, CİA programlı uzun vadeli FETÖ saldırısına karşı ilk bayrağı açan ve bunları ülkesinden defedendir. İlk olarak terörist-başı Fethullah Gülen ve örgütünün yasadışı işlerini Orta Asya’da ortaya çıkartıp ezen bir Türk devlet başkanı olarak hatırlanacaktır. Biz onu, Avrupalı Türkler olarak öyle anıyoruz ve kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ | ÖZEL HABER

htk rotterdam feto toplantisi

sefa yurukel necdet basaran hizmet diasporasi

yurukel feto darbe girisimi

veren feto lider kadrosunu desifre etti

emin atesin kripto fetoculugu belgelendi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.