avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3277
EURO
35,1006
ALTIN
2.305,35
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’nün para aşkı kokaine kadar uzandı!

FETÖ’nün Gaziantep kasası olarak bilinen tutuklu işadamı Mehmet Yaşar’a ait şirket konteynırında çeyrek milyar TL değerinde 251 kilo kokain ele geçti. Kokainin satışından sağlanacak gelirin FETÖ’ye aktarılması planlanıyordu.

FETÖ’nün para aşkı kokaine kadar uzandı!
A+
A-

Sabah gazetesinden Deniz Kara’nın haberine göre FETÖ’nün Gaziantep’teki kasası olarak bilinen ve tutuklanan Mehmet Yaşar’a ait şirketin konteynırlarında, piyasa değeri 250 milyon TL olan 251 kilogram kokain ele geçirildi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde aldığı istihbaratı değerlendiren polis ekipleri, Brezilya’dan gelen Mearsk California isimli gemiye geçtiğimiz günlerde operasyon düzenledi.

FETÖ’nün Gaziantep’teki en önemli finansörlerinden olarak bilinen işadamı Mehmet Yaşar ve oğlu Harun Yaşar’a ait Işık Ahşap Ürünleri firmasına ait konteynırlardan birinin içindeki 9 ayrı çantada, 229 paket halinde toplam 251 kilo 800 gram kokain ele geçirildi.

FETÖ’NÜN GAZİANTEP KASASI
Piyasa değeri 250 milyon TL olan ve bir kısmı iç piyasaya sürülmek, bir kısmı da Avrupa’ya gönderilmek istenen kokainlerden elde edilecek gelirin FETÖ’ye aktarılmak istendiği belirtildi.

Ele geçirilen uyuşturucular ile halen tutuklu bulunan Mehmet Yaşar ve oğlu Harun Yaşar’la ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı. FETÖ adına Zirve Üniversitesi’nde Mütevelli Heyeti Üyesi olan Mehmet Yaşar, Gaziantep’teki Özel Feride-Halil Cevizli Erkek Öğrenci Yurdunu yaptırarak örgütün hizmetine sundu.

FETÖ’nün talimatları doğrultusunda Kimse Yok mu Derneği ve TUSKON aracılığıyla yurtdışında yapılan tüm faaliyetlere maddi kaynak ve sponsorluk desteği veren Yaşar, Türkçe Olimpiyatları’na da Reklam verip sponsor olmuş, ayrıca mali destek ve konaklama desteği vermişti.

Kentte FETÖ’nün kasası olarak bilinen Mehmet Yaşar ve oğlu, 8 Ağustos’ta tutuklanmış, iş yerlerindeki gizli kasada da 43 bin 890 TL ve 450 doları nakit para olmak üzere 9 milyon 250 bin lira tutarında çok sayıda farklı işadamı ve firmalardan alınmış çek ile dijital deliller ele geçirilmişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.