avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3605
EURO
34,9891
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’nün firarileri 10 farklı ülkede; Hollanda FETÖ’cü Necdet Said Başaran’ı Türkiye’ye verecek

Togo’dan Brezilya’ya, ABD’den İngiltere’ye kadar farklı ülkelere kaçan, Akın İpek ve Talip Büyük gibi 10 FETÖ yöneticisinin iadesi için, söz konusu ülkelere iade talepnamesi yazıldı.

FETÖ’nün firarileri 10 farklı ülkede; Hollanda FETÖ’cü Necdet Said Başaran’ı Türkiye’ye verecek

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) çatı davasını gören Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Togo’dan Brezilya’ya, ABD’den İngiltere’ye kadar farklı ülkelere kaçtıkları belirlenen örgütün üst düzey yöneticisi 10 sanık hakkında hazırlanan iade talepnameleri, ilgili ülkelere iletilmesi için Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

ÖRGÜT FİNANSMANI
Terör örgütünün üst düzey yöneticilerinden, eski Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek ve Talip Büyük’ün İngiltere’de, Necdet Başaran‘ın Hollanda‘da, Cemil Koca’nın Togo’da, Hamdullah Bayram Öztürk’ün Brezilya’da, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ahmet Kurucan ve Ahmet Kara’nın ABD’de, Ahmet Şahinalp ve Mehmet Ali Şengül’ün ise Almanya’da bulundukları tespit edildi. FETÖ çatı davasına bakan Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, firari sanıkların bulundukları ülkelerin adli makamlarına iletilmek üzere iade talepnamesi düzenlendi.

İadesi talep edilen sanıklardan Hamdi Akın İpek ve yakın aile bireyleri hakkında, “terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terörizmi finanse etmek” suçlarından soruşturma bulunuyor.

fetonun-firarileri-10-farkli-ulkede

KPSS HIRSIZLIĞI SANIĞI
FETÖ’nün “Almanya imamı” Şahinalp’in 2014’te, “Hollanda imamı” olduğu iddia edilen Necdet Said Başaran‘ın ise 2013’te yurtdışına kaçtığı belirtiliyor.


Video; FETÖ’nün para kasası olarak bilinen üst-düzey ele-başlarından Necdet Said Başaran, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı, “terörden arananlar” listesinde Fethullahçı Terör Örgütü’den (FETÖ) aranan 37 kişilik aranan teröristler listesindeki, 4 milyon liraya kadar ödül verilen 8’inin yer aldığı “kırmızı” kategoride yer almaktadır.

Firari sanık Cemil Koca’nın FETÖ’nün “Ankara imamı” olduğu belirtiliyor. KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davanın da sanıkları arasında bulunan Koca’nın, Ankara’daki FETÖ okullardan sorumlu olduğu ve 2014’e kadar “Ankara il imamı” olarak iş adamlarından “himmet” adı altında yüklü miktarda para topladığı ifade ediliyor.

MİT İMAMLARI ONA BAĞLIYDI
FETÖ çatı iddianamesinde Talip Büyük’ün “Kuzey Irak ve Ortadoğu imamı” olduğu ve örgütün finansmanında kilit rol oynadığı kaydediliyor.

Hamdullah Bayram Öztürk’ün “Molla” ve “Brezilya imamı” olduğuna yer verilen iddianamede, Kurucan’ın ise Fetullah Gülen’den sonra örgüt için lider adayları arasında gösterildiği, Gülen’in yeğeniyle evli olduğu ve örgüt adına “Molla” olarak faaliyet yürüttüğü bildiriliyor.

İddianamede sanık Ahmet Kara’nın ise örgüt içinde “tayin heyeti üyesi” olduğu ve “bir dönem örgütün mahrem hizmetlerden saydığı TSK, Emniyet ve MİT’in imamlarının” kendisine bağlı olarak görev yaptığı belirtiliyor.

Sanık Mehmet Ali Büyükçelebi’nin sorumluluk alanının Ankara “imamlığı” ile başladığı, Eskişehir ve İzmir “imamlıkları” yaptıktan sonra “tayin heyeti” içerisinde faaliyet yürüttüğüne yer verilen iddianamede, Mehmet Ali Şengül’ün ise “istişare heyeti üyesi” olarak görev yaptığı kaydediliyor.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

hollandada-feto-kelimesi-yasaklandi-palavrasi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.