avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3745
EURO
35,0121
ALTIN
2.324,37
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ’nün Avrupa’daki yeni oyunu: ‘Fişleniyoruz’ yaygarası

FETÖ üyeleri son dönemde Türkiye’yi karalamak ve Avrupa ile Türkiye arasında gerginliği tırmandırmak için fişlendikleri şikayetinde bulunuyor.

FETÖ’nün Avrupa’daki yeni oyunu: ‘Fişleniyoruz’ yaygarası

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeleri son dönemde Türkiye’yi karalamak için Avrupa’daki bazı ülkelerde fişlendikleri iddiasında bulunuyor.

Avrupa ile yaşanan gerginliği fırsat bilen FETÖ mensupları ve yandaşları, bulundukları ülkelerde Türk kökenlileri casuslukla suçlayıp, hem bu ülkelerden kalıcı oturum almayı hem de gerginliği körüklemeyi amaçlıyor. FETÖ mensuplarının önce Hollanda ve Almanya’da başlattığı “fişleme” iddialarının münferit olmadığı, aksine sistemli bir Türkiye karşıtı propaganda çalışması olduğu, aynı yöntemin diğer Avrupa ülkelerinde de uygulanması ile ortaya çıktı.

“Avrupa’da artan Türkiye karşıtlığına malzeme servisi yapıyor”

Özellikle din görevlileri, konsolosluk çalışanları ve Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) yöneticilerini hedef alan FETÖ mensupları, İsveç örneğinde olduğu gibi, telefon komploları ile hem medyayı hem de ilgili resmi kurumları etkilemeye çalışıyor. FETÖ üyeleri, bu şekilde Avrupa’da artan Türkiye karşıtlığına da malzeme servisi yapıyor.

Fişleme iddiaları özellikle basın yoluyla DİTİB mensuplarının yanı sıra UETD üyeleri ve Türk iş adamlarına yöneltiliyor.

FETÖ’cülerin iddiaları Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Danimarka, İsveç ve Avusturya’da yoğunlaşıyor.

Danimarka iddiaları ciddiye almazken, İsveç’te UETD yöneticisine kurulan telefon komplosu medyaya servis edildi.

Almanya ve Hollanda’da din görevlileri hedef gösterildi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.