avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,5158
EURO
34,6976
ALTIN
2.489,34
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ sanıklardan Ali Babacan itirafı! FETÖ’cüleri Hazine’ye kim aldı?

Hazine bürokratlarına kumpas kurdukları gerekçesiyle dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a bağlı çalışan 7 bürokrat FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırıldı. 7 FETÖ’cünün Babacan’la ilgili sözleri dikkat çekti.

FETÖ sanıklardan Ali Babacan itirafı! FETÖ’cüleri Hazine’ye kim aldı?
A+
A-

İzmir Askeri Casusluk soruşturması kapsamında Hazine bürokratlarına kumpas kurulmasına ilişkin 7’si tutuklu, 1’i firari, 8 sanığın yargılandığı davada karar çıktı.

Dönemin Başbakan Yardımcısı ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan’a bağlı çalışan 7 Hazine bürokratı FETÖ üyeliğinden hapis cezasına çarptırıldı. Sanıklardan İrfan Tokgöz son savunmasında, Hazine’ye FETÖ’cülerin yerleştirilmesinde eski Bakan Ali Babacan ile eski Müsteşar İbrahim Halil Çanakçı’nın sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, dönemin Başbakan Yardımcısı ve eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan ile eski Hazine Müsteşarı İbrahim Halil Çanakçı tarafından görevlendirilen, aralarında dönemin Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanı İrfan Tokgöz ile eski Hukuk Müşavirleri Ahmet Fethi Toptaş’ın da bulunduğu 7 sanık “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Firari bir sanığın dosyasının ise ayrılmasına karar verildi.

GÖREVLENDİRMELERDEN BAKAN SORUMLU: İzmir Askeri Casusluk soruşturması nedeniyle kurumdan tasfiye edilen bürokratlar hakkında ön inceleme soruşturmalarını yürütecek personelin seçilmesinde etkili rol oynadığı belirtilen sanıklardan İrfan Tokgöz mahkemedeki son savunmasında “Yapılan görevlendirmelerde ve düzenlenen raporlardan dolayı benim Kurul Başkanı olarak hiçbir görev, yetkim ve sorumluluğum bulunmamaktadır. Müsteşarlığın yönetilmesinden müsteşar ve Sayın Başbakan Yardımcısı sorumludur” dedi.

BABACAN SANIK DEĞİLSE: Tokgöz’ün avukatı Av. Fevzi Dursuneli de savunmasında “1.sicil amiri ile 2.sicil amiri, Müsteşar İbrahim Halil Çanakçı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bakanı Ali Babacan’ın olurları ve imzaları vardır. Bu olur ve imzalarla ByLockçu oldukları sonradan tespit edilen Sami Koçak ve Mustafa Güreşen seçilmişlerdir, soruşturmacı olarak… İbrahim Halil Çanakçı bu dosyada sanık değilse Ali Babacan bu dosyada sanık değilse vekil eden İrfan Tokgöz de sanık olmamalıdır ” diye konuştu.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,