avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3577
EURO
34,9584
ALTIN
2.325,14
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

FETÖ mağduru Denizhan Murat Üresin’e yeni FETÖ kumpası; Alaattin Erdal intikam peşinde!

FETÖ’nün Avrupa’daki uzantıları, terörist-başı Fethullah Gülen’i eleştiren Avrupalı Türkleri susturmak ve sindirmek için uydurulmuş sahte bilgi ve belgelerle polise koşuyor. Bu bağlamda, FETÖ’nün Hollanda ‘siyaset imamı’ Alaattin Erdal, ilgisiz ve sahte bilgilerle doldurulmuş bir dosya hazırlayarak, 2012’de FETÖ mağduru olan gazeteci-yazar Denizhan Murat Üresin’den İNTİKAM almak için polise şikayette bulundu. Alaattin Erdal’ın başını çektiği Fethullahçıların, Üresin’in Necdet Said Başaran adlı Gülen’in sağ-kolu olarak aranan üst-düzey FETÖ firarinin kendisine 2012’den beri kumpas tertiplediğini açıklamasından sonra yeni bir kumpas olarak tertiplendiği belirtiliyor.

FETÖ mağduru Denizhan Murat Üresin’e yeni FETÖ kumpası; Alaattin Erdal intikam peşinde!

GÖZÜ DÖNMÜŞ FETÖ’NÜN YENİ İNTİKAM KUMPASI
Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ‘kamu okulu’ görünümlü olan, ancak FETÖ’nün işlettiği sonradan ortaya çıkan, 2012’de Cosmicus Montessori Lisesi’nden (CML) Fethullah Gülen’i eleştirdiği için Türkçe konuştuğu gerekçesiyle atılan genç gazeteci-yazar Denizhan Murat Üresin‘e karşı FETÖ intikam amacıyla yeni bir kumpas düzenledi.

FETÖ’CÜ OLARAK BİLİNEN ŞİKAYETÇİ ALAATTİN ERDAL KİMDİR?
FETÖ’yle irintili olduğu belirtilen, Lahey’de bulunan Stichting Cosmicus adına Alaattin Erdal (48), FETÖ’ye eleştiren Hollanda Türklerini susturmak için gazeteci Denizhan Murat Üresin‘den (21) intikam almak maksadıyla, sahte ve alakasız-ilgisiz sözde belgelerle derlenmiş bir dosyayı polise sunarak şikayetçi oldu. Alaattin Edal’ın kendisini gizlemek için özellikle kurum adını, Cosmicus‘u öne çıkarttığı ayrıntılardan kaçmadı.

Alaattin Erdal’ın, göçmen kökenlilere ve yabancılara karşı sert politikalarıyla bilinen Hristiyan Demokrat Parti CDA’da siyaset yaptığı biliniyor.

feto-hollanda-turkleri-dmu-hedefte

ÖRGÜTÜN HOLLANDA’DAKİ SİYASET VE YÖNETİMDEKİ SIZMALARI YÖNETİYOR
Anadolu Ajansı’nın daha önce Hollanda gazetelerinin yazdığı haberlerden yola çıkarak yaptığı araştırmasında, adı Hollanda’da Fethullahçıların siyasete ve devlet yönetiminde yaptığı sızmaları yöneten FETÖ‘nün Hollanda’daki siyaset imamı olarak geçen Alaattin Erdal’ın uyduruk ve ilgisiz belgeleri bir dosyaya koyup bunu polise sunmasıyla, terörist-başı Fethullah Gülen‘i eleştiren Hollanda Türklerini susturmak ve sindirmek istediği belirtildi.

Gazeteci Denizhan Murat Üresin‘in Fethullahçılar adına Alaattin Erdal’ın şikayeti sonucu ifade vermek üzere cumartesi günü polise çağrıldığı öğrenildi.

FETHULLAHÇILARIN HAZIRLADIĞI DOSYA TAM BİR KUMPAS
FETÖ’nün iç yüzüyle daha genç yaşta tanışan ve bu örgütü iyi bilen Avrupalı Türk gazetecilerden olan Denizhan Murat Üresin‘in terörist-başı Fethullah Gülen‘i yönelik eleştirileri ve analizleriyle biliniyor.

FETÖ’nün Hollanda‘daki ‘siyaset imamı’ olarak adı geçen Alaattin Erdal adına Fethullahçıların, düşünceleri nedeniyle husumet besledikleri ve çeşitli defalar tehdit ettikleri Üresin’in, FETÖ’nün gerçekleştirdiği ve 241 insanımızın canlarınızı yetirdiği 2 bin 193 insanımızın da yaralandığı 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ve terör saldırısından sonra sosyal medyada FETÖ’yü eleştiren ne kadar paylaşım varsa, bunları Üresin’in sözlerini de gerçek anlamından kopartılıp kendilerine uygun anlamlar yükleyip farklı gösterilerek oluşturdukları bir dosyada topladıkları öğrenildi.

feto-hollandaturkleri-dmu-hedefte

FETÖ YÜRÜTTÜĞÜ ‘CADI AVI’YLA FETÖ’YÜ ARAŞTIRAN GAZETECİLERİ SUSTURMAYI HEDEFLİYOR
Aynı zamanda Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti’nde Genel Başkan Yardımcısı olan gazeteci Denizhan Murat Üresin, FETÖ’nün ayrıca düşünce özgürlüğüne karşı olduğunun altını çizdi. Gazeteci olarak yalnızca Üresin hedef değil. Buna örnek, Zaandam’da Türk gençlerini haber yapan, FETÖ’nün hedefindeki aHaber muhabiri Fatih Özyar‘ın polis tarafından gazeteci olduğunu söylemesine ve basın kartını göstermesine rağmen gözaltına alınması kısa süre önce gerçekleşmişti.

Fethullahçıların, Üresin yanı sıra Avrupalı Türk gazetecilere karşı Hollanda kamuoyunda yürüttükleri algı yüklü nefret ve manipülasyon operasyonlarıyla Türk gazetecileri susturmayı ve toplumsal bir sorun olan Fethullah Gülen’i Hollanda’da eleştiremez hale getirmeyi ve Türk gazetecilerini Hollanda kamuoyunda hedef haline getirmeyi hedefledikleri biliniyor.

AVRUPALI TÜRK AYDINLARI ve STK TEMSİLCİLERİNDEN AÇIKLAMALAR GELDİ
Uzun yıllar anti-terör konularında uzmanı bir bilim insanları olarak Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde ve siyasi çevrelerinde, terör örgütlerinin yapılarını ve işlevlerini masaya yatıran sosyal-antropolog Sefa Yürükel açıklamada bulundu. Açıklamada bulunan Hollanda Türkleri Konseyi’nin (HTK) akademisyen kökenli Başkanı Sefa Yürükel, FETÖ’nün Avrupalı Türkleri susturmaya ve sindirmeye çalıştığının altını çizdi.

sefa yurukel fotoFETÖ’nün gerçek yüzünü anlatan ve bu nedenle FETÖ’yü rahatsız eden kitlesel buluşmalarıyla bilinen Hollanda Türkleri Konseyi (HTK), konuyu Hollanda’daki Türk STK’larıyla beraber yaptıkları son yürütme kurulu toplantısında masaya yatırdı. HTK Başkanı Yürükel, toplantının sonunda Hollanda Türk STK’ları adına şu açıklamada bulundu; “Hollanda’daki FETÖ yapılanması, kendisi ile ilgili çıkan olumlu veya olumsuz haberleri, kendisine göre oluşturduğu değer yargıları ile harmanlayıp, istediği zaman istediği Hollanda otoritelerinin mekanizmasını kullanarak, müdahale hakkını kendisine tanıyor. Tabi ki bu kendine tanıdığı hakkı, sağlam temellere oturtarak müdahale etmiyor. FETÖ’nün Hollanda yapılanması spekülasyona açık bilgilerle Hollanda otoritelerini meşgul ediyor ve bir anlamda da sanıyoruz geçici olarak başarılı oluyor, FETÖ’ye bir iki kişi yada kuruluş hariç karşı çıkması dışında, diğer adı ‘iş-adamları, kelli-felli federasyonlar’ olanların cesaretsizliği, korkaklığı, aymazlığı, sinmişliği ve FETÖ ile olan geçmişteki girift ilişkileri ve vurdumduymazlığı sayesinde, FETÖ alanı boş bulduğu için, Hollanda otoritelerini geçici olarak kendi tezlerine inandırabiliyor. Burada Üresin konusunda da suç duyurusunda bulunmasının esas sebebi budur. Bu kelli felli olarak ortalıkta gezinenler FETÖ konusunda laftan ileri gidemediler, neredeler?

FETÖ’DEN AVRUPALI TÜRKLERE; PSİKOLOJİK TERÖR
Ortada gerçekten topyekun bir mücadele edilmeme durumu vardır. FETÖ şimdilik sadece, yalnız ve güçsüz olarak zannettiği kişi ve kuruluşlara saldırmayı iyi biliyor. Diğerleri gizli yani kripto dostları olduğu için, onlara bulaşmıyor. Bir çeşit psikolojik terör uygulayarak kendilerine karşı çıkmayı önleyeceğini sanıyor FETÖ. Ama nafile. Onlar psikolojik terör uygulayacaksa bundan böyle, bizde iyi piskiastristlik yapacağız. Sahte rüzgar dağdan bir şey alıp götüremez. Sadece toz saçar. Ama Denizhan Murat Üresin gibi, alnı ak kişiler, Hollanda kanunlarına aşina olduğu için, FETÖ’nun saldırısı ve Hollandalıların desteklediği gücünden dolayı, kendi üzerinden silindir geçmiş gibi hissetmiyor.

GÜÇ DENGESİNE OYNAYANLARA İNAT, ALNI AK, ÜRESİN GİBİ AVRUPALI TÜRKLER VAR!
Bu genç gazeteci onurlu ve meşru bir demokratik mücadele veriyor. Bu diğer aymazlara ibret olsun. Adamlar yılarca FETÖ örgütlerinin aktivitelerinin, devamlı misafiri ve sponsoru olup’ta, şimdi 15 Temmuz’daki sonucu bekleyip, kuluçkaya yatanları görüyoruz. Bu onurlu çıkışlarla, Ergenekon ve Balyoz gibi nice kumpas tertiplerini dahi görmezlikten gelip sonunda ’15 Temmuz milattır bizim için’ diyen, 15 Temmuz’un ardından güç kimdeyse diye oraya yatan, kalitesiz, aklı evvel söylemler ve kişiliklerin bozguna uğrayacağı bir dönemin başladığını görüyoruz.

TÜRKLER, İDEALİSTLER, AYDINLAR FETÖ ZALİMLERİNİ YENECEKTİR!
FETÖ’nün zalimliklerinin ve haksızlıklarının karşısında; iş ilişkileri, evlilik ilişkileri, ayak oyunları olmayan herkes alnı açık olarak bu mücadeleye katılmalıdır. Geçmişte, siyasi iktidarla Fethullah’ın arası bozulmayınca, FETÖ’cülerin ayaklarında bağcık olarak dolaşanlar şimdi siyasi iktidarın gücüne kurnazca boyun eğip, ayaklarında bağcık olarak dolaşmak için Lahey’deki Büyükelçiliğin kanatları altında, gösteri ve törenleri düzenleyerek kendilerini saklayamazlar. Elbet her gecenin bir sabahı vardır. Denizhan Murat Üresin‘i kutluyorum. Güç dengelerine yatarak değil, insan onuru için ve vicdanını dinleyerek FETÖ ile, Hollanda demokratik kuralları içeresinde mücadele ettiği için daha çok Denizhan’ların alana çıkmasını temenni ediyorum, FETÖ yenilmeye mahkumdur. Ellerindeki dosyalar onları kurtaramayacak. Çünkü haksızlar.

YÜRÜKEL’İN ZALİMLERE KARŞI MUHARREM AYI MESAJI
Haksızlığa ve zalimliğe karşı çıkan tüm canların da, Kerbela’da zalim Yezid’e karşı direniş ve zafer ayı olan, Muharrem ayını da ayırca tebrik ediyorum. Hz. Hüseyin’in ve Hz. Zeyneb’in Kerbala’da direnişi ve Yezide biat etmeyi red ederek kazandığı zafer bundan sonrada zalimliğe ve haksızlığa karşı mücadelede de örnek olacaktır. Bin selam olsun Hz. Hüseyin’lere ve Hz. Zeynep’lere. Lanet olsun Yezid’e, günümüz Yezid’lerine ve onların dünkü ve bugünkü köçeklerine.” dedi.

FETÖ BİTİYOR ERİYOR, BUNLAR ONLARIN AVRUPA’DAKİ ÇIRPINIŞLARIDIR
Avrupa Türk Gazeteciler Cemiyeti Genel Başkanı Oğuzhan Kılıç ise yaptığı açıklamada, daha genç yaşta siyasal katılım ve sosyal sorumluluğa önem verdiği bilinen Üresin’e, genç yaşta önemli zorluklara karşı direnen bir meslektaşları olarak sahip çıktıklarını belirtti. “Nefret ve kinle hareket eden, Avrupalı Türkleri sessiz yığınlar haline getirmeyi amaçlayan anti-demokratik, faşist ve dolayısıyla terörist bir akım ve yapı olan Fethullahçılığın-Gülenizmin ve FETÖ’nün, hevesi kursaklarında kalmaya mahkumdur. Kendilerine yönelen her eleştiriyi farklı formatlara dönüştürüp, farklı formatlarda Avrupalı’yı kandırmak hedefiyle yansıtmaya çalışan ve bu yolla kendisine dokunulmazlık sağlamayı amaçlayanların bu çalışmaları beyhudedir. Hukuk devleti bunlara karşı işliyor. Burası çok-sesli bir toplum. Dünya bu örgütü daha yakından tanımaya başlarken, biz onu evvelden beri biliyorduk. FETÖ devletin içine sızarak, devleti, ‘terörist-başı Gülen’i eleştirdiği için’ kendisine düşman bellediği aydınlarımızın yıllarca üstüne saldı Gülen adlı diktatör.

FETÖ MAFYA FAALİYETLERİNİ AVRUPA’YA TAŞIYOR
Avrupa, Fethullah Gülen gibi hayatın her alanına sızmış zalim bir diktatörü henüz görmedi. Burada-Avrupa’da FETÖ, insanlığın ortak değerlerine düşman olan o diktatör yüzünü göstermeye çalışıyor. Avrupalıları aydınlatmaya devam ediyoruz, edeceğiz. FETÖ zaten onun için Denizhan Murat Üresin’i yıllarca hedef seçiyor. Tüm meslektaşlarımızı dayanışmaya ve uyanık olmaya çağırıyoruz. Artık yeni bir döneme girdik. Demokrasi alışkanlığı FETÖ gibi son derece gaddar, acımasız, zalim ve katı faşist, baş-teröristin ifade ettiği gibi askeri-milis bir mafya yapılanması için çok zor bir şey, ama alışacaklar, başka çaresi yok.” dedi. Kılıç, Avrupalı Türklerin vakar ve dayanışma duygusu içinde FETÖ’nün Avrupa’da yaydığı iklimi tersine çevireceğini ve tabanı yok olan FETÖ’nün yer-altına inmiş örgütüyle beraber adım adım bitmekte olduğunun altını çizdi.

Gazeteci Denizhan Murat Üresin‘in ayrıca pek yakında basın toplantısı düzenleyerek, FETÖ’nün Avrupa’da Türkleri ve demokrat insanları susturmak ve sindirmek için sürdürdüğü cadı avıyla ilgili önemli açıklamalar yapacağı duyuruldu.

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ-ANALİZ | ÖZEL HABER

Video: Terörist-başı Fethullah Gülen’i eleştiren Hollandalı Türk genci Denizhan Murat Üresin, FETÖ’nün yönettiği ortaya çıkan Hollanda Amsterdam’daki ‘kamu okulu’ görünümlü Cosmicus Montessori Lyceum’den (bugünkü adıyla Metis Montessori Lyceum) 2012’de Fethullahçılar tarafından zulüm edilerek, ‘Türkçe konuştuğu’ gerekçesiyle atıldı.

Bir süre yazılarını ara veren Denizhan Murat Üresin, yaşadıklarını ve hatıralarını, bundan sonra artık AVRUPA TÜRK GAZETESİ‘nde yazacak.

hollanda dmu turkce kumpas feto

feto hollanda yapilanmasi

dmu yazacak basarani acikladi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.