avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3407
EURO
35,1132
ALTIN
2.239,20
BIST
8.887,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve hamileri Avrupa’dan nasıl savaş başlattı?

Avrupa’daki Gladyo’nun harekete geçtiğini söyleyen Hollanda Türkleri Konseyi Başkanı akademisyen Sefa Yürükel, AVRUPA TÜRK GAZETESİ’ne verdiği söyleşide tüyler ürperten tespitlerde bulunarak, Avrupalı Türklerin önümüzdeki dönemde daha çok Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) hedefinde olacaklarını anlattı.

Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve hamileri Avrupa’dan nasıl savaş başlattı?

Sosyal-antropolog Sefa Yürükel, gazeteci Oğuzhan Kılıç’a yaptığı açıklamada FETÖ’nün Avrupalı Türkler arasında Avrupa’da saçtığı tehlikeye dikkat çekti ve uyardı.

15 Temmuz kanlı FETÖ’cü darbe girişimi ve iç-işgal teşebbüsünden sonra terörist-başı Fethullah Gülen’in ‘takipçisi’ olduğunu söyleyen Fethullahçı terörist örgütün militanı odakların yoğun propagandası kimsenin dikkatinden kaçmıyor. Türklere tarifsiz acılar yaşatan barış ve demokrasi düşmanı FETÖ ihanet şebekesi, ‘fanatik Erdoğan düşmanlığı’ ile Avrupalılar arasında olduğu kadar yeniden Türkler arasında da yeminden zemin sağlamaya çalışıyor.

1-SORU: Ülkelerindeki azınlıklarına (Türklere) karşı çok boyutlu yasadışı sindirme faaliyetleri yürüten kimi istihbarat örgütlerinin oluşturduğu Avrupa Gladyosu’nun, bir kısım satılmış Türkleri de devşirerek siyasi kisvelerle ‘fanatik Erdoğan düşmanlığı’nı körükledikleri ve gayri ahlaki tutum ile eylemlere girdiği görünüyor. Bunun Avrupalı Türklere yönelik etkisini nasıl görüyorsunuz? Bu gelişmenin devamında ne olacak?
1-CEVAP: “Tüm NATO ve ABD yanlısı ülkelerde, soğuk savaş döneminde gayri nizami harp olarak kurulmuş olan, esas adı Süper-NATO olan ve her ülkede değişik adlarda oluşturulan Gladyo yapılanmaları, sadece bir askeri yapılanma değil, her devlet içeresinde, NATO’cu daha doğrusu Amerikan’cı devlet yapılanmasıdır.

GLADYO’NUN CEMAZİYE EVVELİ / GLADYO’NUN GEÇMİŞİ
Türkiye’deki adı ‘seferberlik tetkik kurulu’, ‘kontrgerilla’, İtalya’da ‘Gladio’, Fransa’da ‘Rüzgar Gülü’, Yunanistan’da ‘Koyun Postu’, Belçika’da ‘Sdra-8’, Hollanda’da ‘NATO-command’, Almanya’da ‘Gehlen’ ve ‘sword’, Avusturya’da ‘schwert’, İspanya’da ‘GAL’, İngiltere’de ‘Secret Britisch Network’ ve saire gibi adlarla bilinmektedir. Avrupa’daki Gladyo örgütlenmesi, medya, bakanlar, milletvekilleri, siyasi şahsiyetler, sivil toplum örgütlenmesi, polis, istihbarat teşkilatları, barolar, akademisyenler, araştırma merkezleri, devlet Başkanları (İtalyan Devlet Başkanı Cosiga gibi), iş-çevrelerindeki insanları da kapsar. Bunların tamamı esas olarak ABD’nin ihtiyaçlarına ve stratejilerine göre şekillenir ve güncellenir.

HER YERE SIZMIŞ OLAN FETÖ TAM BİR GLADYO ÖRGÜTÜ’DÜR
Bugün ise, Türkiye’de, darbe girişiminde bulunan Fethullah Gülen adlı eli-kanlı ihanet erbabı teröristin elebaşılığını yaptığı ‘cemaat’ görünümlü Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bu Gladyo’nun nasıl bir örgütlenme modeline sahip olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Gördüğümüz gibi FETÖ, sadece asker’de değil her yer’de örgütlüdür.

ABD’NİN TÜRKİYE GLADYO’SU FETÖ İŞİ BİTİREMEYİNCE DİĞER GLADYO KANATLARI DÜNYA’DA TÜRKLERE KARŞI HAREKETE GEÇTİ
ABD’nin Türkiye’deki Gladyo’su olan FETÖ vasıtası ile tüm devlet birimlerindeki darbe yapma girişiminin önlenmesi sonrasında, dünya’daki Gladyo kanatlarını harekete geçirmiştir. Gladyo bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden, Türkiye’ye karşı karşı taarruza geçmiştir. Tüm medya, siyasiler, partiler, devlet ve hükümet Başkanları ve ekonomi dalında Türkiye’ye karşı büyük bir kampanya yürütmektedir.

FETÖ AVRUPA’DA AVRUPALI DEVLETLERİN ELİYLE TÜRKLERE KARŞI NASIL TERÖR ESTİRİYOR?
Tabi ki bu kampanyadan, anavatan’dan uzakta yaşayanlarda nasibini almaktadır.

  • Avrupa ülkelerindeki yönetici şahsiyetler tarafından demokratik hak olan barışçıl yürüyüşlere karşı görüş anti-demokratik açıklamaları,
  • FETÖ mensuplarını barındırıp himaye etmeleri (terör örgütü mensupları Necdet Said Başaran, Zekeriya Öz, Celal Kara, Fikret Seçen gibi)
  • FETÖ’nün iki yıldır Türkiye’den kaçırılan Avrupa ve diğer ülkelere aktardığı büyük ölçekteki sermaye akımı ve yatırımları (Akın İpek gibi)
  • FETÖ’ye ve PKK’ya karşı olan Avrupa’daki Türkleri çeşitli resmi görevliler tarafından görüşmelere çağırarak bizim “ülkemizdeki huzuru bozmayın” bahane ne mesaj barındıran söylemlerle uyarı şeklindeki toplantılar (esasında usturuplu tehdit etmektir),
  • bayrakları kaldırın gibi aşağılayıcı Türk-fobik demeçleri,
  • Avusturya Viyana Havaalanında “Türkiye’ye tatile gitmek Erdoğan’ı desteklemektir” sözlerinin yazılması,
  • sözde ‘demokratik muhalefet’ kisvesiyle dozu Türk-fobi’ye varan ve giderek artan gerilimci noktadaki ‘fanatik Erdoğan düşmanlığı’,
  • Avrupalı liderlerin, medya ya demeç vererek eli-kanlı sahte imam terörist-başı Fethullah’ı kollamak için yaptırdığı aynı ayarda yayınlar,
    esasında klasik birer Gladyo operasyonudur.

yurukel soylesi feto avrupadan savas

PİSLİĞİNİ AVRUPA’YA TAŞIYAN FETÖ BUNDAN SONRA AVRUPALI TÜRKLERE KARŞI SAVAŞINI NASIL SÜRDÜRECEK?
Önümüzdeki dönemde Türkiye ilişkiler düzelmez dahada gerilirse;

  • bazı insanların ‘MİT ajanı’, ‘derin devletin adamı’, ‘Erdoğancı’ suçlamaları ile alttan alta etrafının boşaltılmasına başlanacağı hiç garip gelmemelidir.
  • Avrupa’da sivil toplum kuruluşlara yasal gerekleri olan ekonomik desteklerin çeşitli bahanelerle engellenmesi olasılığı büyümektedir.
  • Türk derneklerinin içinde üst düzey yöneticileri arasına, Avrupa ülkelerindeki bulundukları ülkenin istihbaratlarının yerleştirdikleri ajanlar ve provokatörler vasıtasıyla, çeşitli, Türkleri ve Türkiye’yi savunan şahıs ve kurumlara karşı sindirmek ve güç-birliğini engellemek ve boyun eğdirmek için harekete geçireceklerdir.
  • Psikolojik harp teknikleri ile ağır baskılar kuracaklardır.
  • Mitingler ve toplantılar yasaklanabilir.
  • Türk-İş çevrelerine vergi memuru gönderilebilir.
  • Hatta bazı ortadan kaybetmeler ve suikastlar bile yapılabilir.
  • Bazı insanlar istihbaratlar vasıtasıyla muhabbete alınarak saf değiştirilebilir.

Gladyo’nun tarihine baktığımız zaman bunların olduğunu görebiliriz. Eğer ABD ile Türkiye’nin arası gittikçe içinden çıkılmaz bir derecede açık çatışmaya dönüşürse, ABD’ci Avrupa’daki Gladyo örgütlenmeleri mutlaka kendi üzerlerine düşeni yapacaktır.

FETÖ’YÜ SAVUNMA REFLEKSİ ‘TÜRKLERİ KULLANARAK FANATİK ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI’NI KÖRÜKLEME YOLUNDAN GEÇİYOR
Zaten şimdiden fanatik bir Erdoğan düşmanlığı, FETÖ savunması, darbe girişimine sessiz kalma ve FETÖ’ye barınma sağlanması ve faaliyetlerine destek açıklamaları, mitinglere müdahale etme açıklamaları, Viyana hava alanındaki yazılar, bunun ön-emareleridir.

FETÖ TEHDİDİYLE NASIL BAŞA ÇIKAR AVRUPALI TÜRKLER?
Avrupa ve diğer ülkelerde yaşayan Türkler tek tek kişi ve dernekler olarak değil, bir üst-organ kurarak birlikte hareket ederse, örneğin Avrupa Türkleri Üst-Konseyi olarak örgütlenip koordine edilirlerse, bir çok hata yapmayı önler ve gelecekte de Türklere her dozda saldırı ve dönüştürme projelerini de büyük ölçüde engeller. Ve kendine güvenen güçlü bir ‘Türk gücü’ oluşur. Şu anda bu ihtiyaç acil olarak giderilmelidir. Yoksa bugünkü durumumuzla Gladyo’ya yem olur, korkak, edilgen, sinmiş, teslim alınmış ve asaletsiz bir kuru kalabalık oluruz. Maalesef Gladyo tarihini bilmeyenler neyle karşılaştıklarını ve karşılaşacaklarını bilmiyorlar. Bu benim uyarımın dikkate alınması kanaatimce önemlidir.”

yurukel soylesi feto avrupadan savas

2-SORU: CHP’deki komplosunda FETÖ’nün Kılıçdaroğlu’nu Deniz Baykal’ın yerine monte etme çalışmasını nasıl görmek ve okumak lazım?
2-CEVAP: “CHP ve MHP’deki kaset operasyonlarında, kim yükseltilmiş ise bu işin içersindedir. Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kendi adamını yani Gladyo’nun adamı olmayan adamı oraya getirmez.

İKİ PARTİDE YENİDEN YAPILANMA VE TEMİZLİK NASIL OLACAK?
Önümüzdeki günlerde kaset operasyonlarından alınacak sonuçlarla, eğer iyi bir analiz ve işlem yapılırsa Gladyo’nun siyasetteki operasyon takımıda ortaya çıkarılacaktır. CHP ve MHP’deki FETÖ’cü Gladyocular’da daha kolay belirlenecektir. Bunun CHP ve MHP’ye getirisi olacağı muhakkaktır. İki partide de yeniden yapılanma ve temizlik hareketlerine doğru gideceğimiz aşikar olacaktır. CHP ve MHP içerisindeki FETÖ’cü Gladyocular olmasa idi zaten bu kasetli operasyonların o günlerde başarılı olması imkansızdı.

FETHULLAH’IN KASETİYLE CHP’NİN BAŞINA ÇÖKEN KILIÇDAROĞLU BU İŞTEN EN KAZANÇLI ÇIKANDIR!
Şunu söyleyebilirim. CHP’nin başına geçirilen şahıs bu işten en kazançlı çıkandır. MHP’nin başındaki şahıs ise bu işten en kazançlı çıkandır. Bu iki partidede kaset operasyonundan sonra liyakatli samimi insanlar tasviye edilmiştir. Ama şunu herkes iyi bilmelidir, bu kaset operasyonu tersinden işlemeye başladığı Zaman, çok insanın başını yakacağını ve siyasette bir temizlik örneği olacağını
görebileceğiz.”

3-SORU: Son olarak pişmanlıktan yararlanmak isteyenlere ne demek istersiniz?
3-CEVAP: TERÖRİSTLERE ‘VAZGEÇİN’ ÇAĞRISI
“FETÖ, PKK ve IŞİD içinde yer alanlara, orta ve üst düzeyinde yer alıp üye olanlara ve yardımda bulunanlara çağrım şudur: ABD Gladyo’larının yönettiği; insanlık, yüce Türk milletimiz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin düşmanı bu terörist faaliyetlerden hemen vazgeçin. Bundan sonra kendinizi değil gelecek nesilleri düşünün. Türkiye Cumhuriyeti ve milletine kötülüklerinize son verin ve bulunduğunuz ülkelerdeki Türkiye Cumhuriyeti yetkilerine başvurun ve itiraflarınızı yazarak tövbe edin, adalete teslim olun.”

Avrupa Türk Gazetesi © SÖYLEŞİ

cpd emın atesten ses yok feto tosunu

yurukel avrupa turkleri feto gladyo soylesi

yurukel ohal kararı2

yurukel feto darbe girisimi

sefa yurukel cpd tr komplosu aciklamasi

Hollanda'da Ermeni kilisesinin ayinine katilan HDP'li vekil bakin kimle beraberdi kapak

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.