avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3732
EURO
34,9930
ALTIN
2.325,61
BIST
9.089,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Fethullah Gülen hakkında ikinci yakalama kararı

Paralel Örgüte ilişkin toplam 27 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında şüphelilerden Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Fethullah Gülen hakkında ikinci yakalama kararı
A+
A-

Emniyetteki “paralel yapı” iddialarına ilişkin toplam 28 kişinin tutuklandığı soruşturma kapsamında şüphelilerden Fethullah Gülen ve Emre Uslu hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, ”silahlı terör örgütüne üye olmak”, ”casusluk” ve ”Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortandan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından, aralarında Fethullah Gülen ve eski polis Emre Uslu’nun da olduğu 80 şüpheliye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, yurt dışında olduğu belirtilen Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıkarılması talep edildi.

Savcılık, bu taleple ilgili nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu. Talebi değerlendiren Nöbetçi İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği, Gülen ve Uslu hakkında yakalama kararı çıkardı.

Operasyonun geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca, daha önce yürütülen ”sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığı iddialarına ilişkin 22 Temmuz’da yapılan operasyonda, aralarında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de olduğu 11 emniyet görevlisi tutuklanmıştı.

Soruşturmayı genişleten savcılık, geçen hafta tespit edilen yeni deliller doğrultusunda, ”terör örgütü kurmak ve yönetmek’, “kurulan örgüte üye olmak”, “terör örgütünün faaliyeti kapsamında siyasal veya askeri casusluk”, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs” suçlarından 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti. Bu operasyonda 17 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı. Bu soruşturma kapsamında toplamda 28 kişi tutuklanmış oldu.

Fezlekeden…

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen emniyet fezlekesinde, Fethullah Gülen 1 numaralı şüpheli olarak bulunuyor. Eski polis Emre Uslu, Gültekin Avcı ve eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün’ün de aralarında bulunduğu 79 kişiye de şüpheli olarak yer veriliyor. 28 tutuklunun yer aldığı fezlekede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile çok sayıda bakan, bürokrat ve akademisyenin de olduğu 101 kişi ”müşteki-mağdur” olarak yer buluyor.

Fezlekede, devletin önemli kurumları hedef alınarak ajanlık yapıldığı iddiasıyla gerçekleştirilen ”sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü” adlı soruşturmanın İsrail’in Ortadoğu politikasındaki çıkarları gözetilerek yapıldığı ve gelişen bu olayların İsrail’in çıkarlarıyla örtüştüğü kaydediliyor.

İlk yakalama kararı

Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ”Tahşiye grubu”na yönelik iddialara ilişkin 14 Aralık 2014’te gerçekleştirilen ve aralarında Samanyolu Medya Grup Başkanı Hidayet Karaca ile eski emniyet müdürlerinin de olduğu 4 kişinin tutuklandığı operasyon kapsamında, bu soruşturmanın da şüphelisi Fethullah Gülen hakkında yine yakalama kararı çıkarılmıştı.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.