avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3347
EURO
35,1658
ALTIN
2.244,39
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

‘Erdoğan’sız bir dünya görecektim’ diyen küstah Wilders yargılanacak

Hollanda mahkemesi, aşırı-sağcı sözde Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders hakkında ‘halkı nefrete teşvik’ ve ‘ayrımcılık’ suçlamasıyla dava açılmasını onayladı. Küstah Wilders, 15 Temmuz sonrasında “Askeri rejim, her halükarda Erdoğan’dan iyidir” diyerek FETÖ’den yana tavır koyacak kadar Türk düşmanlığını açığa vurmuştu.

‘Erdoğan’sız bir dünya görecektim’ diyen küstah Wilders yargılanacak
15.10.2016
A+
A-

Küstah ve ırkçı açıklamaları ile tanınan ve herkes tarafından tepki ile karşılanan ırkçı Geert Wilders’ın başı yaptığı alçakça açıklamalar yüzünden belada.

Irkçı küstahın “Hollanda’da daha mı çok yoksa daha mı az Faslı görmek istiyorsunuz? şeklindeki sözleri üzerine açılan davanın düşürülmesi için avukatları tarafından yapılan başvuru reddedildi.

2014’teki mitingde sorduğu soruya taraftarlarının “Daha az” diye yanıt vermesinin ardından “Bunu ayarlayacağız” ifadelerini kullanan Wilders, halkı düşmanlık ve nefrete teşvik etme suçlamasıyla hakim karşısına çıkacak. Davanın 31 Ekim’de görülmesi bekleniyor.

Savcılar, özellikle İslam karşıtı söylemiyle tanınan Hollanda’nın Özgürlük Partisi’nin (PVV) liderinin bu kez belli bir etnik grubu hedef alarak ‘sınırı aştığını’ belirtiyor. ‘Milyonların düşüncesini dile getirdiği için yargılandığını’ iddia eden Wilders, bir de utanmadan ret kararına Twitter’dan tepki gösterdi.

Hakim Hendrik Steenhuis’in kararını eleştiren Wilders, Hollanda’yı Türkiye ile karşılaştırarak “Milyonların düşüncesini dile getirdiğim suçlandım. Hollanda Türkiye gibi. Hoşa gitmeyen siyasi düşünceler mahkemelerde susturuluyor” dedi.

TÜRKİYE HAKKINDA KÜSTAH AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU
Hollanda Parlamentosu’nun 15 Temmuz’daki darbe girişimini değerlendirmek için toplanan oturumunda konuşan Wilders alçakça açıklamalarda bulunmuştu.

Wilders, FETÖ’yü destekleyerek, “Erdoğan’sız bir dünya görecektim. Buna çok sevinirdim” demişti. Wilders, “Ne yazık ki, 15 Temmuz’daki darbe girişimi başarılı olmadı” ifadelerini kullanmıştı

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.