avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3411
EURO
35,0201
ALTIN
2.321,80
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğancılık, Yeni kötü huyumuz

Avrupalı Türklerin sesi AVRUPA TÜRK GAZETESİ’nin yazarı Yücel Kahraman gündeme dair yazdı.

Erdoğancılık, Yeni kötü huyumuz

AVRUPA’DA SEÇİMLER

Avrupa’da geçen yıl ve bu yıl yapılan referandumlar ve seçilmler vatandaşlar arasında büyük bir gerilime neden oldu. Karar taraflarına yapılan ithamlar baskı, ezgi ve ifade özgürlüğünü iyice sınamış oldu. Ve bu sınavlar henüz bitmedi. Almanya’da ve İtalya’da henüz seçimler kapıda.

Görünürde Avrupa iyi bir demokratik yapıya sahip fakat belirli gruplarda derin yaralar açmadan da geçmiyor bu serüvenler. Avrupa’da seçimlere katılan tüm siyasi partiler artık Türkiye ve Avrupalı Türklere sert eleştiri getirerek prim yapabiliyor.

TÜRKİYE İLE AVRUPALI TÜRKLERİN DEMOKRATİK BAĞI

Tüm bu demokrasi eylemlerinde Avrupa’dan en kötü notu Türkiye ve Avrupalı Türkler aldı. Türkiye’deki darbe girişimi sonuçları alınan takipler akıl almaz boyutlara ulaştı ve tüm dünya Türkiye’nin demokratik hamlelerini alehtar bir şekilde takip ediyor.

Son biri iki yıldır Avrupalı Türklerin Türkiyedeki seçimlerine Avrupa’dan katılımları Türklerin yoğun olarak yaşadıkları ülkelerde büyük etki yaptı. Avrupalı Türklerin anavatanlarına olan bağları ise Avrupalıyı tedirgenliştiriyor.

Futbol ve düğün konvaylarından farklı olan seçim ve zaver gösterileri agresif bir kaç olay ile Avrupalının iyice tepkisini kazandı. Bunun üstüne Evetçi, Hayırcı, Gülenci, Erdoğancı kamplaşmaları Türkiye’deki sorunları Avrupa’ya taşıyanların ve üstüne de medya yayınları gelince Türkiye ile Avrupalı Türklerin demokratik baği iyice tedirginlik oluşturdu.

ERDOĞANCILIK, YENİ KÖTÜ HUYUMUZ

Türklerin anadillerini her ortamda rahatça konuşmaları, bayraklarını sallamaları, Türkiye’yi ve liderlerini Avrupalı ülkelerin üstünde tutmaları Türklere antipati oluşturuyor.

Avrupa’ya sonradan göç edenlerin yerel dili öğrenememeleri, Avrupalılarla kaynaşmamaları, onların sosyal ve siyasi gelişmelerine katılmamaları zaten onları ötekileştiriyor, hatta öz eleştiri yaparsak kendimizi ötekileştiriyorz.

Gençlerimizin kendi aralarına kenetlenmeleri, kadınlarımızin sosyal hayattan uzak kalmaları, öğrencilerimizin başarısızlığı, sokakta ses çikaran vatandaşlarımız daima Avruaplıların bizlere karşı antipati oluşturmasına neden oldu.

Ne kadar da Avrupalıların bizlere yamalamaya çalıştıkları kötü huylarımız olsa da buna bir türlü siyasi çözüm oluşturamayan, Türkleri kendilerine sevdiremeyen yöneticilerin payı da yüksek. Toplumun kaynaşmasını sağlayacak teşvikler geliştirmek yerine siyasetçilerin bizlere yeni yaftalaması Erdoğancılık yeni kötü huymuz oldu.

Yücel Kahraman – Avrupa Türk Gazetesi yazarı
Avrupa Türk Gazetesi © GAZETEMİZİN YAZARI

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.