avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3659
EURO
34,9545
ALTIN
2.325,09
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan’a hakaret eden Alman muhabir sınır dışı edildi

Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik krizin fitilini ateşleyen Alman Devlet Televizyonu ARD muhabiri Volker Scwehck, havalimanında gözaltına alınarak sınır dışı edildi.

Erdoğan’a hakaret eden Alman muhabir sınır dışı edildi
A+
A-

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında hakaret içeren bir klip yayınlayarak Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik krizin fitilini ateşleyen Alman kamu televizyonu ARD’nin Ortadoğu temsilcisi Volker Schwenck’in Türkiye’ye girişi yasaklandı.

SINIR DIŞI EDİLDİ
ARD’nin Kahire bürosu yöneticisi Volker Schwenck İstanbul’dan Türkiye’ye giriş yapmak isterken Atatürk Havalimanı’nda alıkonuldu. Alman Devlet Televizyonu ARD muhabiri Volker Scwehck, Türkiye’ye giriş yasağı olduğu gerekçesiyle Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınarak sınır dışı edildi.

“TÜRKİYE’YE GİRİŞİM ENGELLENİYOR” YAZMIŞTI
Schwenck’in Suriye sınırında mültecilerle ilgili haber yapmak üzere Kahire’den geldiği bildirildi. Schwenck, Twitter hesabından bu sabah saatlerinde paylaştığı mesajında, “Son durak İstanbul. Türkiye’ye girişim engelleniyor. İsmimle ilgili bir kayıt olduğu söylendi. Gazeteciyim. Bu bir sorun mu?” ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ KONUŞTU
Türk yetkililer, Alman kamu televizyonu ARD’de çalışan ve Türkiye-Suriye sınırında göçmenlerle röportaj yapmak isteyen Alman gazeteci Volker Schwenck’i dün geçici olarak gözaltına aldı ve ülkeye giriş izni vermedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, konuyla ilgili soru üzerine Alman gazetecinin Türkiye’ye akredite olmadığını ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’ne başvurusu bulunmadığını da söyleyerek, “Bu sınır dışı kararı güvenlik gerekçesi ile alınan bir karardır” dedi.

SPUTNİK İZİNSİZ TÜRKİYE’DE
Rus yayın organı Sputnik’in Türkiye Genel Müdürü Tural Kerimov’un da Türkiye’ye girişinin engellendiğine yönelik haberlerin hatırlatılması üzerine de Kurtulmuş, bunun da güvenlik gerekçesi ile alınan bir karar olduğunu kaydetti.

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Rus haber ajansı Sputnik’in internet sitesini erişimi engellemiş, Moskova bu kararı hukuk dışı olarak nitelemişti.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.