avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3764
EURO
34,9749
ALTIN
2.325,67
BIST
9.078,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan tüyler ürperten o ses kaydını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ilk kez bu kadar net konuştu. Kaşıkçı cinayetinin ses kaydını dinlediğini söyleyen Erdoğan, böyle bir cinayeti normal insanın yapmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Erdoğan tüyler ürperten o ses kaydını anlattı
03.02.2019
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ses kaydını dinlediğini söyledi. Kayıtlar için “korkunç” ifadesini kullanan Erdoğan, tahammül edilir gibi değil. Bunu bu şekilde yaparken insanın yüreği ağzına geliyor. Bu ne vahşettir. Bütün bu vahşet karşısında ABD’nin sessizliğini anlayamıyorum” diye konuştu.

Erdoğan, TRT’nin ortak yayınında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesiyle ilgili soruları cevapladı. Suudi Arabistan’ın Kaşıkçı cinayetini çözmek zorunda olduğunu söyleyen Erdoğan, Kaşıkçı cinayetinde sürecin geldiği noktaya ilişkin “Belki bu 22 kişinin içinden hayatta olmayanlar da olabilir, onu da söyleyeyim. Bazı duyumlarımız var, belki bazılarını götürmüş de olabilirler, trafik kazası kurbanları falan da olabilir” dedi.

“KİMSENİN KİMSEYİ ALDATMAYA HAKKI YOK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin “Ceset bulunabilir mi? Açığa çıkarılabilir mi her şey?” sorusu üzerine şunları söyledi:

“Kaşıkçı olayı, ülkemizde cereyan etmiş bir olay olması hasebiyle bizi ciddi manada rahatsız eden bir olay. Her şeyden önce 15 Suudi ajanının iki uçakla buraya gelmiş olması, İstanbul’da bir grubun daha önceden gelip bazı tedbirlerini alması, ikinci grubun ardından gelmesi… Cuma günü Sayın Kaşıkçı oraya gittiğinde, ‘Salı günü de olabilir’ diyerek göndermiş olmaları. Salı günü geldiğinde de malum operasyonun yapılmış olması. Nişanlısını içeri almıyorlar.

Bütünüyle olaya baktığımızda burada ben iki şeye dikkat çekmek isterim. Bunun bir tanesi Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr. O, işi reddediyor; ‘Yerli işbirlikçilerle yaptık’ diyor. Veliaht prens ne diyor, ‘başkonsolosluktan çıktı ve ayrıldı’ diyor. Kimsenin, kimseyi aldatmaya hakkı yok. Başkonsolosluktan çıkmış olsa, dışarıda nişanlısı bekliyor. Nişanlısını alır, beraber ayrılırlar. Adil Cübeyr ‘yerli işbirlikçi’ diyor. Yerli işbirlikçiyse, kim o yerli işbirlikçi? İsim ver, bunu vermiyor. Sonra ne oldu? Dışişleri Bakanını görevden aldılar.”

SES KAYITLARIYLA İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu 22 kişinin içinden şu anda hayatta olmayanların da olabileceğini ifade ederek, “Yargı kararlarını görmüş değiliz şu anda. Söyledikleri şey ’22 kişi şu anda tutuklu’. Buna rağmen bazı duyumlarımız var, belki bazılarını da götürmüş de olabilirler. Trafik kazası kurbanları da olabilir. Çünkü sistem çok garip çalışıyor.” dedi.

Özellikle dost bildiklerine, “Bizi bilgilendirmeyecek misiniz?” diyenlere istihbaratın kapısını açtıklarını ve ses kaydını dinlettirdiklerini, kendisinin de dinlediğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:

“Çok korkunç. Tahammül edilir gibi değil. Kendi istihbaratçısı diyor ki; ‘Bu bir felaket. Bunlar morfinlenmiş. Bunu, sağlıklı birisi yapamaz’ diyor. Zaten bu operasyonu yapanın adli tıp mensubu bir yarbay olduğu belli. ‘Ben bu işleri, kesip, biçmeyi iyi bilirim’ diyor. Bunu bu şekilde yaparken insanın yüreği ağzına geliyor. Bu ne vahşettir. Bütün bu vahşet karşısında ABD’nin sessizliğini anlayamıyorum. Biz bu ses kaydını ABD istihbarat örgütü CIA’ye de dinlettik. CIA’in başkanı da bunu kongrede anlattı. Benim istihbarat başkanım da kongreden 7 senatöre bunları anlattı. Biz istiyoruz ki her şey açığa çıksın. Ortada bir vahşet, cinayet var. Niye gizliyorsunuz? Neden gizliyorsunuz?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’li Senatör Lindsey Olin Graham’ın, Kaşıkçı cinayetini 2019 yılında kongrenin gündeminde tutacağı sözünü verdiğini, çünkü Kaşıkçı cinayetinin sıradan bir cinayet olmadığını söyledi.

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak böyle bir vahşeti ortaya çıkarmanın, üzerine düşen bir görev olduğunu dile getiren Erdoğan, “Bu iki uçakla gelenler, bu işin failinin kim olduğunu bilmez mi? Başkonsoloslukta olanlar bunlar. İşi bitirdiler, uygulamayı yaptılar. Kaset de bizde. Ondan sonra çıkıp gittiler. Bu işin faillerinin kim olduğu da bu 15’in içinde. Planlamayla beraber 22’nin içinde. Dolayısıyla bunlar bunun cevabını vermeye mecburlar. Suudi yönetimi bunun cevabını vermeye mecbur. Kaldı ki Kaşıkçı da aynı zamanda bir Suudi vatandaşı.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyada darbe yapan zihniyetlerin belli olduğunu belirterek, “Gezi olaylarını tezgahlayanlar, Mısır’da darbeyi yapanlar aynı şekilde Kaşıkçı’yı katleden zihniyetin bunlardan bir farkı yok.” dedi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.