avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3181
EURO
35,1379
ALTIN
2.293,12
BIST
9.058,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan sinyali verdi, sınır ötesine operasyon mu var?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da düzenlenen hain terör saldırısından sonra bir açıklama yaparak ”Devletimiz, her türlü terör tehdidi karşısında, meşru müdafaa hakkını kullanmaktan asla vazgeçmeyecektir.” dedi.

Erdoğan sinyali verdi, sınır ötesine operasyon mu var?
A+
A-

‘MEŞRU MÜDAFAA DEDİYSE, SINIR ÖTESİ DEMEKTİR’
Erdoğan’ın bu açıklamasına ilk yorum güvenlik uzmanı Mete Yarar’dan geldi.

Canlı yayında açıklamayı yorumlayan Yarar şu ifadeleri kullandı;

”Meşru müdafaa diyorsa, o zaman sınır ötesi demektir. Bu BM’nin 51. maddesi. Yani sınır ötesinde operasyon yapma hakkını verir. Bu o anlama gelir. Meşru müdafaa dendiği anda bilin ki yurt dışı operasyon. Ben uzun zamandan beri söylüyorum. Türkiye’deki terör örgütünün şehir yapılanmasının Kandil’i artık Irak topraklarında değil Suriye’de. Ve yakın bir dönemde muhtemelen Türkiye, özellikle bu son açıklamalardan sonra eylemlerini Suriye’degerçekleştirecek.

‘KARARGAH ÇOKTAN TAŞINDI’
Karargah çoktan Suriye’ye taşındı. Türkiye’deki Cizre, Nusaybin, Şırnak ve Diyarbakır’daki bütün saldırıların organize edildiği, malzemesinin gönderildiği, lojistik desteğin verildiği yer artık Kandil değil. Zaten bu artık mantık olarak da doğru değil. Oradan oraya malzemenin gelmesimümkündeğil. Eğitimlerin yapıldığı yer de orası.

ERDOĞAN SİNYALİ 1 AY ÖNCESİNDEN VERDİ
O yüzden meşru müdafaa lafını özellikle sayın Cumhurbaşkanı yaklaşık 1 aydan beri çok sıklıkla kullanıyor. Çünkü Türkiye orada şu kavramı kullanıyordu, o kavram aslında biraz eksik bir kavramdı.’Angajman’ diyordu. Uluslararası toplumun size vermiş olduğu meşru müdafaa kapsamı aslında çok daha uzun bir yerde operasyon yapma yetkisi veriyor. Angajman ise belli bir kapsam içindedir. O yüzden sayın Cumhurbaşkanı 1 aydan beri bunu çok dillendirdi.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.