avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan: “Brüksel’deki saldırgan sınır dışı ettiğimiz bir kişi”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile ortak basın toplantısı düzenledi… Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır” dedi.

Erdoğan: “Brüksel’deki saldırgan sınır dışı ettiğimiz bir kişi”
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi.

Özellikle terör belası noktasında da düşüncelerini Romen mevkidaşı İohannis ile paylaştığını anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

DÜNYA TERÖRİZMİ YENİDEN TANIMLAMALI

Ülkemizdeki bölücü terör örgütü PKK, Suriye’nin kuzeyindeki PYD, YPG, DAİŞ, DHKP-C bu terör örgütlerinin arasında hiçbir fark yoktur. Ankara’da yapılan eylemler, İstanbul’da yapılan eylemler, bunun dışında dün Brüksel’de yapılan eylemler, bunların nasıl ortak yanları olduğunu çok açık net ortaya koymaktadır. Hedefte olan sivil insanlardır, ölen insandır. Sebep netice ilişkisine baktığınız zaman elde edilen hiçbir şey yoktur ama kaybedilen çok şey vardır. Kaybedilen insandır, kaybedilen huzurdur, kaybedilen barıştır, kaybedilen güvendir. İnanıyorum ki dünya siyaseti eğer ittifak halinde terörün üzerine giderse bu işi çözeriz. Onun için dünya terörü, teröristi ve terörizmi yeniden tanımlamak zorundadır.

BELÇİKA’YO UYARDIK

Brüksel’de saldırganlardan biri daha önce Haziran 2015’te Gaziantep’te yakalayıp sınır dışı ettiğimiz kişidir. Sınır dışı işlemini 14 Temmuz 2015’te nota ile Belçika Büyükelçiliği’ne iletmişiz. Belçikalılar adı geçeni serbest bırakmıştır. Bu kişinin yabancı terörist savaşçı olduğu yönündeki uyarımıza rağmen Belçika terörizmle bağlantısını tespit edememiştir. Hatta burada Hollanda da söz konusudur. Kendi isteği üzerine Hollanda’ya da iade etmişiz ve nota ile oraya da bildirilmiştir.

Son 3 ay içerisinde Türkiye’nin yaşadığı bu tür eylemler, sayısal olarak bize yüzlerce kayıp verdirdi. Ama farklı yerlerde dünyayı ayağa kaldıranlar, Türkiye’de olan bu olaylar karşısında bu hassasiyeti göstermemişlerdir. Hatta hatta, şu anda yapılmakta olan operasyonlarla ilgili bize farklı nasihat vermek isteyenler çıkmıştır. Acaba terörün olduğu bu tür ülkelerde operasyonların olmaması diye bir şey söz konusu mu.

“İBRAHİM EL BAKRAVİ SINIRDIŞI EDİLDİ”

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Brüksel’deki havaalanı saldırısını düzenleyen kişinin, Türkiye’nin sınır dışı ettiği İbrahim el Bakraoui olduğunu bildirdi.

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.