avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3694
EURO
34,9629
ALTIN
2.325,75
BIST
9.071,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan “Aziz Atatürk, 2023 hedeflerimize ulaşarak vasiyetinizi yerine getireceğiz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yılında Anıtkabir’de düzenlenen törene katıldı.

Erdoğan “Aziz Atatürk, 2023 hedeflerimize ulaşarak vasiyetinizi yerine getireceğiz”
10.11.2015
A+
A-

HABER MERKEZİ – Anıtkabir’deki tören, saat 08.55’de devlet erkânının Aslanlı Yol’da yürüyüşü ile başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı, Anıtkabir’de saat 09.05’te Atatürk’ün mozolesine çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Misak-ı Millî Kulesi’ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı ve şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin banisi olarak vefatınızın 77. yıl dönümünde şahsınızı bir kez daha hürmetle yad ediyoruz. Cumhuriyetimizin ilanının 92. yıl dönümünü geride bıraktığımız bu dönemde, bize işaret ettiğiniz ‘muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma’ hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmayı sürdürüyoruz. ‘Dahili ve harici bedhahlara’ rağmen Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı için belirlediğimiz hedeflere ulaşarak vasiyetinizi yerine getirmiş olacağız.

Bu vesileyle şahsınız ve silah arkadaşlarınızla birlikte tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti, inşallah ilelebet payidar kalacaktır. Ruhun şad olsun.”

10 kasim anitkabir1

10 kasim anitkabir2

Atatürk’ün ebediyete intikalinin 77. yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen anma töreninde bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurtuluş Savaşı mücadelesine dikkat çekerek, “Avrupa’nın içlerinden Afrika’nın ortalarına kadar uzanan Osmanlı’yı yok etme çabasının son ve nihai hedefi Anadolu’ydu. Amaç, bizi Anadolu’ya sıkıştırmak değil bizi Anadolu’da boğmaktı. Bizi vatansız bırakmak isteyenleri Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde verdiğimiz o büyük mücadele sayesinde kanımızla, canımızla, yüreğimizle durdurduk” dedi.

10 kasim ato erdogan

Ankara Ticaret Odası Congresium’da gerçekleştirilen törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına, “Vefatının 77. yıldönümünde Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin banisi, ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle, tazimle yâd ediyorum. Gazi Mustafa Kemal’le birlikte ahirete irtihal etmiş tüm gazilerimize ve tüm şehitlerimize de milletim adına bir kez daha minnettarlığımı ifade ediyorum” diyerek başladı.

Avrupa Türk Gazetesi © ÖZEL HABER

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.