avrupahollandaalmanyabelcikafransafetoakpchpmhpiyip
DOLAR
32,3425
EURO
35,1086
ALTIN
2.309,83
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

Erdoğan: Avrupa PKK’yı meşrulaştırma gayreti içinde

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa ülkelerinde bu gayretleri görüyoruz” dedi.

Erdoğan: Avrupa PKK’yı meşrulaştırma gayreti içinde
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’nın açılış töreni ve 18. Uluslararası İş Forumu Kongresi’nde yaptığı konuşmada, “DEAŞ (IŞİD) terörüne son derece haklı biçimde karşı çıkanlar, PKK terörüne sempatiyle bakabiliyorlar. DEAŞ’a saldıranlar ki saldırmanız lazım, peki PKK’yı meşrulaştırmak için bu gayretiniz niye? Şu anda Avrupa ülkelerinde bu gayretleri görüyoruz, bu çalışmaları görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“HEDEFLERE ULAŞMA NOKTASINDA KARARLIYIZ”

Erdoğan, hedeflere ulaşma noktasında kararlı olduklarına dikkati çekerek, “Ekonominin tüm unsurlarının bu hedefleri yakalamak için büyük bir heyecan içinde olduğunu özellikle belirtmek isterim. Sağlam finansal yapısıyla, disiplinli mali yapısıyla, siyasi olarak tam bir istikrar ve güven ortamıyla Türkiye, yatırım yapmak, ticaret yapmak, işbirliği yapmak için eşsiz bir ülkedir, eşsiz bir fırsattır” diye konuştu.

Beş gün boyunca fuara ve foruma katılan değerli misafirlerin Türkiye’nin gücünü, potansiyelini özellikle keşfetmelerini umduğunu dile getiren Erdoğan, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olarak, Türkiye ile yapılacak ticaretin, karşılıklı yatırımların ve işbirliğinin taraflara kazanç sağlayacağını vurguluyor, iş dünyasının tam bir güvenle arkasında olduğumuzu sizlere de hatırlatmak istiyorum. Kuzey Afrika ülkelerinde başlayan ve ardından Ortadoğu’ya yayılan toplumsal hareketler hem bölgemizi hem de küresel siyaset ve ekonomiyi derinden etkileyen bir boyuta ulaştı. Irak, Suriye ve Libya’da hemen her gün masum insanların hayatlarını kaybettiklerine şahit oluyoruz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mısır’ın demokrasi yolunda çok önemli bir safhaya geçmişken maalesef kanlı bir darbeyle, arkasında binlerce cinayet bırakan müdahaleyle çıkmaz bir sokağa girdiğini ifade ederek, sözlerini şöyle devam ettirdi:

“Filistin meselesi bölgesel ve küresel bir mesele olma özelliğini sürdürüyor. Filistinlilerin yaşam hakları son derece keyfi biçimde ellerinden alınıyor, toprakları, hakları, umutları her gün gasbediliyor. Filistin meselesinin çözümüne yönelik umut verici adımların atıldığı bir dönemin ardından tüm Müslümanların en kutsal ikinci mekanı olan Mescid-i Aksa’ya yönelik barbarca saldırı ne yazık ki barış umutlarına çok ağır bir darbe vurmuştur. Şunu burada altını çizerek ifade etmek isterim, bölgede yaşanan acılardan daha da kötüsü ne yazık ki dünyanın, özellikle de Batılı ülkelerin yaşanan acıya kayıtsız kalmaları olmuştur.”

“BM, BÖLGEDEKİ İNSANİ TRAJEDİYİ SADECE SEYREDİYOR”

BM’nin, bölgedeki insani trajediyi sadece seyrettiğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, bölgede yaşanan insanlık dışı manzarayı sona erdirmek için hiçbir adım atmamaktadır. AB, yanı başında her gün insanlar ölürken, insanlık ölürken, cinayetler, katliamlar, darbeler ve ihlaller karşısında suskun kalmayı tercih etmektedir. Burada şu yalın gerçeği de sizlerle paylaşmak isterim; Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da yaşanan hadiselere paralel olarak Türkiye de bazı saldırılara maruz kalmış, Türkiye de kaos senaryolarının zemini haline getirilmek istenmiştir. 2013 yılı haziran ayındaki sokak olayları, aralık ayındaki darbe girişimi bu yıl ekim ayında meydana gelen olaylar asla ve asla yerel dinamiklerle açıklanamayacak olaylardır. Bu olaylarla eş zamanlı olarak Türkiye ekonomisi hedef alınmış, ekonomiye karşı algı operasyonları yapılmış, Türkiye’nin imajına karşı son derece kasıtlı saldırılar başlatılmıştır.”

“PKK’YI MEŞRULAŞTIRMAK İÇİN BU GAYRETİNİZ NİYE?”

Türkiye’de sokak şiddeti ve vandallık yapılırken polisin müdahalesini kıyasıya eleştirenlerin şu anda başka ülkelerdeki toplumsal hareketleri hiç ama hiç gündeme getirmediklerine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü:

“Türkiye’de terörle mücadeleyi dahi eleştirenler, şu anda bazı ülkelerdeki orantısız şiddeti görmezden geliyorlar. Türkiye’de polis öldüren, asker, bekçi öldüren katilleri gazeteci diye tüm dünyaya lanse edenler var. Peki Batı’da yapılanlar karşısında niye susuyorsunuz? Batı’da polisin savunmasız insanları öldürmesi karşısında, çocuklar, gençleri öldürmesi karşısında niye susuyorsunuz? DEAŞ (IŞİD) terörüne son derece haklı biçimde karşı çıkanlar, PKK terörüne sempatiyle bakabiliyorlar. DEAŞ’a saldıranlar ki saldırmanız lazım, peki PKK’yı meşrulaştırmak için bu gayretiniz niye? Şu anda Avrupa ülkelerinde bu gayretleri görüyoruz, bu çalışmaları görüyoruz.”

Erdoğan, önceki gün İstanbul’da “Kadın ve Adalet” başlıklı zirvede yaptığı konuşmayı hatırlattı.
Burada, “Kadın ve erkeği eşit konuma getiremezsiniz. Kadınların ihtiyacı olan eşitlikten ziyade eş değer olabilmektir” dediğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

“Söylediğim bu. Kadın ve erkek arasında eşitlik değil, eş değerlik olması gerektiğini yani adalet olması gerektiğini vurguladım. Dün gerek bazı ulusal gazeteler, gerek bazı uluslararası medya kuruluşları, son derece açık olan, manası son derece belli olan bu ifademin sadece bir kısmını aldılar. Çok farklı, çok yanlış şekilde yansıttılar. Kimse böyle ahlak zafiyeti içinde bir yere varamaz. Bunlarda yalan var, bunlarda takiye var, bunlarda iftira var, bunlarda hakaret var, bunlarda olmayan tek şey dürüstlük. Şahsen, 40 yılı aşkın siyasi mücadelemde kadın haklarını ve kadın hareketlerini nasıl savunduğum, nasıl tefrik ettiğim ortadayken hiç kimse bu konuda bana ve arkadaşlarıma çamur atamaz. Başında bulunduğum siyasi parti içerisinde kadın hareketini nasıl güçlendirdiğim ortadayken kalkıp bana bu noktada bu iftiraları atanlar önce aynaya baksınlar, aynada kendilerini izlesinler, mensubu olduğu zihniyetin ne durumda olduğunu görsünler. Bu çifte standardı ibretle, bir o kadar da istihza ile izliyoruz.”

Erdoğan, uluslararası medyada Türkiye hakkında çıkan haber ve yorumların, özellikle Türkiye’yi teröre destek veren ülke, Türkiye ekonomisini de kırılgan gösteren yorumların tamamen gerçek dışı, art niyetli ve hasmane olduğunu kaydederek, “Tekrar etmeliyim ki bölgemizde yaşanan tüm hadiselere rağmen, Türkiye’ye yönelik tüm algı operasyonlarına rağmen ülkemiz istikrarla geleceğe yürümekte, ekonomimiz sağlam bir zeminde büyümekte, demokrasimiz de her geçen gün daha ileri standartlara ulaşmaktadır” ifadelerini kullandı.

AA / Avrupa Türk Gazetesi

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Avrupa Türk Gazetesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.